Širjenje lokalov na pločnike

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Zadnje čase, predvsem pa od sprejetja novega protikadilskega zakona opažam, da nekateri lokali svoje mize in stole širijo globoko v javne prostore (pločnike, prehode, podhode ...).
jezen.gif

Ali sploh kdo v tej državi nadzoruje ta ilegalna širjenja.

primer: lokala pri Šubičevi gimnaziji. Saj se dva sploh ne moreta več srečat v tistem podhodu.
confused-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.050
113
Obišči stran
Kongresni trg, pločnik čisto zaseden in to od lokala na drugi strani ceste. Glede na talne oznake majo clo dovoljenje
crazy1.gif

Tam še eden ne more mim več, kaj šele dva
crazy1.gif

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
Saj bo kmalu bolje.
Res me zanima, kaj bo prinesla zima.
grin1.gif

TheAnswer

Dvojček št. 1
7. avg 2007
3.732
0
36
40
Zima nebo prinesli nič kaj dosti drugega kot kup plinskih grelcev, za gretje zunaj lokala.

Imam občutek da večina lokalov sploh nebo zaprla vrta čez zimo. Kar je po eni strani čist super.
cheer.gif

TheAnswer

Dvojček št. 1
7. avg 2007
3.732
0
36
40
Prvo kot prvo ne kadim,
wink-1.gif

Pa očitno nisi razumela kaj sem hotel povedati. Pod temi plinskimi grelci je prav prijetno toplo, tudi če je -15° C in ne samo -10°C.

Tega o bedaku pa sploh nebom komentiral.
smirk-1.gif

Antonio

Pripravnik
21. avg 2007
125
0
16
43
Nekje v daljavi
Si predstavljate, da bi ta zakon bil sprejet pozimi...ko je stopil v veljavo sem bil v penasu in tam se ni toliko poznalo ker je bilo zunaj povno in notri....nakar sem se vrnil v kranj pred roka in terasa nabito povna. Sem si rekel, grem pa pogledat, kaj se tam dogaja ( me že dolgo ni bilo in me je zanimalo ) in res, terasa povna...potem pa pridem do samega lokala - notri 4 kelnarju in to je to...mi je kar pasala, saj nisem čakal na pijačo in upam, da bo pozimi tudi tako...pa vsaj ne bomo smrdeli po cigaretih.

Pa ne me narobe razumet, nimam nič proti tistim, ki kadijo, ampak še vseeno gledajo samo nase in na nobenega okoli, ki jih osmrajajo. To me pa moti.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Dvomim da so bili na terasi samo kadilci
in če so res bili, potem se je šele za zamislit: kaj če enostavno ne bojo več šli v lokale!? To pomeni bankrot lokala/ov, saj zarade enega samega tebe ne bojo zaposlili 4 kelnarje da te čakajo da se odločiš enkrat na mesec priti v lokal...

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ah sej se bomo navadili, tako kot so se ostali
tongue-1.gif

drgač se mi pa mal smilijo v železniškem podhodu, čisto prazno, včasih polno, dvomim, da so jutranje kavice še toliko aktualne, kot so bile.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Komaj te razumem.
confused-1.gif

Drugač pa tema ni namenjena kadilci zunaj-noter, ampak nelegalnemu širjenju lokalov na javne površine. Saj vsak raje poleti sedi zunaj, kot pa noter, kadilec al pa ne.

Problem je, ker so si prisvojili prostor, ki je namenjen pretoku pešcev in kolesarjev. Zakaj moram recimo čakat da se po novem "enosmerna" pot izprazni, pa še potem se moram prebijat med mizami in to tam, kjer so šli včasih lahko 4 vštric.

Al pa da mora pešec al pa mati z vozičkom zapeljat na cesto, ker morajo na pločniku nekateri kavo pit ter pozirat.

B81

22. jul 2007
36.977
10.524
113
Če je površina njegova - ali koliko je pač je -, lahko ima zunaj teraso, če jo ima zavarovano. (s koriti ali ograjo)

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
tko ti je to - akcija, reakcija...
pa ne mi rečt, da nisi pričakoval neki tazga...
pa to ti je blo najbrž jasno takoj kaj se bo začel dogajat...

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Saj zato sem pa vprašal kakšen je zakon glede tega in kako ukrepajo inšpektorji.

Jasno mi je, da tega nihče ne nadzoruje.

@enemu zgoraj:
pločniki niso v lasti lokalov!!!

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
763
-9
16
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Zadnje čase, predvsem pa od sprejetja novega protikadilskega zakona opažam, da nekateri lokali svoje mize in stole širijo globoko v javne prostore (pločnike, prehode, podhode ...).
jezen.gif

Ali sploh kdo v tej državi nadzoruje ta ilegalna širjenja.

primer: lokala pri Šubičevi gimnaziji. Saj se dva sploh ne moreta več srečat v tistem podhodu.
confused-1.gif

ne skrbi, še malo pa bo mraz, po mrazu pa tudi tisti, ki brez čika v ustih ne morejo, ne bodo zunaj kavice pili samo zato, da enga prižgejo..

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
zakon itak prepoveduje.
večji problem je če so jim to dovolili naredit.
inšpektorji pa itak pridejo enkrat v življenju podjetja ali pa še takrat ne (takega lokala)