Sirija - nekaj tu smrdi

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Ne drži. Čez par dni je čez dva dni (par = 2), torej v četrtek ob 5:30 po lokalnem času.
grims-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.300
7.058
113
Vseeno je boljše videt ognjemet od začetka.

Kopenske sile bodo tudi vletele ali samo tomahawk ?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Najbrž bo prišlo tudi do zračnih napadov: ZDA imajo v Rdečem morju parkirano letanolosilko Harry S. Truman in na S. Arabskega morja Nimitz. Britanci letanolosilk nimajo (imajo zgolj bazo na Cipru, kjer pa morajo dobiti dovljenje lokalne vlade, če želijo posredovati), Reuters piše, da imajo v regiji nekaj podmornic. Francoska letanolosilka Charles de Gaule pa je, po Reutersu, že na poti v vzhodni Mediteran.

http://www.thestar.com.my/News/World/2013/08/25/Factbox--US-UK-and-French-forces-near-Syria.aspx
http://www.theguardian.com/world/2013/aug/26/syria-warplanes-cyprus-tensions-damascus
http://www.reuters.com/article/2013/08/27/us-syria-crisis-france-idUSBRE97Q0QO20130827

Pomoje kopenskih sil v Siriji ne bo, vsaj glede na to, da večina Američanov nasprotuje kakršnem koli posredovanju, po drugi strani pa sam bog ve:
http://www.military.com/video/.../2562081925001/

Nazadnje urejeno:

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.332
3.011
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
ksz...

Ker je tu toliko znalcev, kateri so očitno tudi zelo dobro informirani in točno poznajo določene podatke, me samo zanima, kdaj točno bo USA udarila po siriji?

Ha ha! Dobra!
467716-post_slo.gif

Berem tole debato in se prav čudim kako nekateri o vsem vse vejo. Jaz se na njihovem mestu nebi preveč izpostavljal in na forumu javno razkrival vse možne zarote, saj ni hudič, da jim ne bo kdo na vrata potrkal
evil.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Za vse te silne alter znalce notranje politike in spletk, pa je "čez par dni" dokaj široko zastavljen odgovor
wink-1.gif

mogoce ti bodo Americani poslali tocen dan in uro napada.......poslji Obami mail...
smirk-1.gif

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
No ja ni treba da veš vse a ne.....Včasih mal logike tud pomaga....Recimo ZDA ne bodo napadli dokler so inšpektorji še v državi.
Drugače pa ne gre tukaj za neke zarote ali pa da vse znamo...problem je cenzura...Zelo težko je dopovedat človeku z glavo v pesku, da z mal logike in truda lahko pride do podatkov in informaciji, SAMO DA ZA BOGA NAJ DA GLAVO VEN IZ PESKA.(al pa iz riti koker kiri).

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
Ker drugače ne gre, bo najbolje, da začnem dajat linke do informacij, podatkov izjav, ki so zaradi "nepozornosti" javnosti spolzeli iz fokusa.

Izjava UN investigator Carla Del Ponte : BBC

Trudil se bom dat linke do kar se da prozahodnih strani. To pomeni, da je potrebeno brati dovolj "zbrano".

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.300
7.058
113
O, zanimivo, a je to isto ženšče, ki je bilo v haagu? ali je to tudi part of the job, da sedaj nastavlja glavo v siriji?

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
Ker KravaKonj ni hotel razumeti kar sem želel povedat evo link do članka o kredibilnosti vlade ZDA

Kredibilnost vlade ZDA

Torej, ko vidiš članek recim z naslovom:"'No doubt' Syria used chemical arms, says US Vice-President Joe Biden" brez kakršnih dokazov...potem človek lahko presodi samo po kredibilnosti.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Mislim, ne zdi se mi logično, da bi uporabniki nekega xy foruma poznali državne tajnosti ZDA, Rusije in Kitajske - tako da nam ostane samo ugibanje.

Zdaj sem pa čist paf.

Ti nečesa ne veš? Ti je crknil gugl?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Mislim, to ni nobena teorija zarote, v vsakem mainstream mediju lahko bereš mnenja strokovnjakov, da je kemično orožje zgolj izgovor, da je poseg brez resolucije Varnostnega sveta ZN nelegalen itd. Je pa precej daleč od tega, pa do 'analiz', ki jih tukaj sestavljate nekateri (ie. ameriška strategija zunanje politike, 'dokazi', da je bil 11. september delo Američanov samih, tajni podatki o švercanju orožja v Slovenijo prek cIE itd.).

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Načeloma je v Siriji vojna - enake stvari se dogajajo v vsaki vojni, ne glede na 'evolucijsko stopnjo civilizacije'.

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
dragi moj darjan oziroma "dejte me prosim manipulirat"...Drugi dan je po tako imenovanem kemičnem napadu....Taktika se spreminja...zdej ni več stvar al je al ni Assad uporabil kemijo....zdej je stvar: "civiliziran svet jih bo odrešil muk"

Da vam mal osvetlim: FSA je sponzorirana od strani ZDA...ZDA je glavni krivec za te muke.Takrat, ko ZDA (and Co) neha sponzorirat "revolucijo", takrat se dol ta tragedija konča. V bistvu se je že končala...sam ne po želji ZDA. V tem je problem.