Demz, meni delavce posredujejo s.p. -ji ki nimajo obrtnih dovoljenj. Imajo pa kar nekaj tujcev prijavljenih... Torej obrtno dovoljenje in zaposlitev tujca nima povezave!
To sam pomeni da te se niso dobili sej velik slo politikov tudi se ni zaprtihČe me še niso zaprli, pomeni da imam vse pošlihtano. Ti pa več kot očitno nimaš, glede na vse tvoje pripombe do sedaj. Imaš pa nadutost, to pa imaš. Dober tek.
Demz, meni delavce posredujejo s.p. -ji ki nimajo obrtnih dovoljenj. Imajo pa kar nekaj tujcev prijavljenih... Torej obrtno dovoljenje in zaposlitev tujca nima povezave!
NAdzira UE pri sami prijavi. Ker vem za nekaj primerov ko niso hoteli prijaviti, enostavno so rekli - ne. KO podaljsas prijavo moras spet izpolnjevati pogoje. V resnici pride do teh prijav tudi zato, ker folk na crno oddaja stanovanja in sobe in ne dovolijo, da bi se delavci prijavili pri njih (v strahu pred fursom). In so potem prijavljeni drugje. Sicer se za take fiktivne prijave placuje do 50 eur mesecno po osebi in ne kateri sluzijo na ta racun.
To tudi drži da ne rabiš podalšat začasnega prebivališča kot si trdil in ti je pokazal člen da nimaš pojma?
Če že glih govoriš o tem, da vse kaj objaviš drži 100%
Laž. Nobene vloge nima. Brez težav imaš podjetje ali s.p., ki opravlja dejavnost za katero ne potrebuje obrtnega dovoljenja in uvaža tujce. Pa tudi če opravlja dejavnost za katero se potrebuje obrtno dovoljenje, se le-to ne preverja v postopku pridobivanja delovnega dovoljenja. To ti je bilo večkrat povedano, vendar zavestno lažeš še naprej.Obrtno dovoljenje ima zelo veliko vlogo za uvoz tujcev.
Laž. Vrata niso odprta in stanje se preverja vse do izdaje dovoljenja za stalno prebivanje.Če si zadaš namen čim več jih uvoziti sem v Evropo, moraš imeti registrirano firmo, ki zaposluje. Naprej so vrata odprta brez meja, ker kasneje nihče več ne preverja stanja.
To nima nobene veze z obrtnimi dovoljenji ampak s tem, da so upravne enote v nekaterih primerih izvajale prijave, brez da bi preverile koliko ljudi že "živi" tam.Kako bi se pa sicer lahko zgodilo, da bi bilo na enem naslovu prijavljenih oz. bivajočih 200 ljudi?
Šolsko si pokazal kako nizkoten človek si. Ko ti je dokazano (tudi z zakonodajo) da to kar trdiš ni res, si se odločil me zmerjati s ciganom, fijakarskim konjem in podobno. Ampak mi je to všeč, ker moj cilj je forumu pokazat kaka ničla si v resnici in da naj ne nasedajo tvojemu neomejenemu nabijanju o vsemu in o vseh.Šolsko sem pokazal, kako se to dela, pa ne razumete. Še zadnjič : KAJ se zgodi po preteku enega leta oz. kot je ugotovil Apolo je sedaj 2 leti, torej kaj se zgodi, če tip ni prišel bivanja podaljšat?
Ponovno laž. Laž na laž. Prvo enotno dovoljenje se izda za dobo enega leta. Ko podas vlogo za podaljsanje moras priloziti dokazila o visini lace ki jo je delavec prejemal, hkrati se preverijo prispevki. Prvi dve leti, se delavec ne more zaposliti pri drugem delodajalcu, ker s tem zakonodaja sciti delodajalce, saj je postopek uvoza delavcev iz tretjih drzav (bosna je tu izjema) precej zamuden in drag. Torej delavec ne more kar poniknit nekje, tudi brez place ni in pa prvi dve leti ne more nikogar iz nikjer pripeljat.Ker, verjemite, med tem časom je že zdavnaj nastanil vsaj enega svojega nekam v Kranj (npr), na podlagi katerega vleče socialno podporo. Sam je pa že zdavnaj poniknil v neki evropski firmi, ravno pri prvem delodajalcu ne, ker ravno ti ne plačujejo delavcem nič, niti prispevkov niti plače. Delavci jim pa morajo celo plačat 150 Ejev na mesec za stanovanje.
Ne uporabljat besede interpol, ker ne ves kaj pomeni, niti pojma nimas kaj pocne.Torej - kaj se zgodi, če tip ni prišel podaljšat bivanja. Ali pa uredit za stalno, nekaj že. Ga bo šel Interpol iskat in ga bo iz Švedske pripeljal v lisicah na UE oz. matični urad v Krško? KAJ se zgodi?