Siol Trio

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Iskratel prospero - optični modem in TV komunikator sagem IAD81. Če hočeš kabelsko, dobiš verzijo prosperota s CATV modulom.
Obstaja tudi wifi USB dongle za dokupit (prospero nima po defaultu wifi kot sinope).

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Aha.
Torej optika gre v prosperota in od tam naprej potem vlečeš UTP kable do TV modula oz. routerja za net?
Kakšen priključek je pri optiki (mi še niso zvezali in ne poznam zadeve). A je morda tudi UTP? Ker drugače sem ga nahebal
rolleyes-1.gif
.

maxxx

Zelenc'
5. dec 2007
10
0
1
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Aha.
Torej optika gre v prosperota in od tam naprej potem vlečeš UTP kable do TV modula oz. routerja za net?
Kakšen priključek je pri optiki (mi še niso zvezali in ne poznam zadeve). A je morda tudi UTP? Ker drugače sem ga nahebal
rolleyes-1.gif
.

Točno tako. Do modema ti potegnejo optični kabe.

Nazadnje urejeno:

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Za linijo je prav poseben optični konektor, ki pride od optične doze, naprej od prosperota pa gre samo UTP do periferije. Routerja za net skoraj ne rabiš, ker se da prosperota že fajn skonfigurirat. Lahko pa seveda priklopiš, itak.

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Ne verjamem, da je drugače. IPTV ima z namenom svoj port na modemu. Signal, ki pride ven pa ne moreš rutat po svoje tako kot pri portu za internet.

No, prepričan sem da se da. Samo vprašanje s kakšno opremo in kakšnim znanjem.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Ne bom rekel, da se ne da ... ziher se da, ampak se ti še vseeno splača potegnit goli kabel od prosperota. Zakaj pa rabiš tisti dodatni router na eni strani?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
Ne verjamem, da je drugače. IPTV ima z namenom svoj port na modemu. Signal, ki pride ven pa ne moreš rutat po svoje tako kot pri portu za internet.
Khm, pri T2 priključit TV set-top box na katerikoli port na modemu. Je tukaj 100%, da mora biti zgolj na portu za IPTV? Kaj pa, če imaš 2 set top box-a, a potem ima dva porta za IPTV? Meni to ni najbolj jasno, saj IPTV je isto le skupek paketkov.

Rabim pa to zato, da od modema peljem le EN UTP kabel do ''hišne centrale'', od tam pa naprej potem do uporabnikov. Poleg tega imam tam tudi Wlan AP. Ne pa, da bom moral vleč dva oz. še več (posebej za IP TV).

Lahko prosim kdo preveri, kateri ima SIOL IP TV, če priključi IP TV box na katerikoli drugi port, če stvar deluje?

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.530
437
83
Treba je imet router, ki omogoča UDP.
Kar sem zaslesil po forumih se uporabljajo določeni modeli, ki se jih nadgradi z neoriginalnim SW.
Poglej na "t-2.rula.net" .

Kako je konfigurirana optika ne vem. Na Sagemu ADSL so porti ločeni. Lahko je DATA ali video oboje ne gre. Pri T2 naj bi bilo na optiki oboje skupaj. Skratka pride so problemov v stanovanju ko menjaš operaterja.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Bom tukaj zasmeti, a se da daljinec za SiolTv zamenjat s čim boljšim. Zadeva namreč nenormalno slabo deluje in je s tega stališča zadeva povsem neuporabna.

Pričakoval sem tudi boljšo sliko, kot jo imam sedaj preko kabelskega operaterja pa je enaka, če ne še slabša.
frown-1.gif

Ko sem hotel iz videoteke potegniti HD film, je bilo pol filma v kvadratkih, po 5 min pa je vse skupaj zmrznilo. Imam preslabo linijo?

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
nimas preslabe linije...pac imajo zgleda se tezave...sem na optiki in se mi dogaja isto...bo treba pocakat

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Bom tukaj zasmeti, a se da daljinec za SiolTv zamenjat s čim boljšim. Zadeva namreč nenormalno slabo deluje in je s tega stališča zadeva povsem neuporabna.

Pričakoval sem tudi boljšo sliko, kot jo imam sedaj preko kabelskega operaterja pa je enaka, če ne še slabša.
frown-1.gif

Ko sem hotel iz videoteke potegniti HD film, je bilo pol filma v kvadratkih, po 5 min pa je vse skupaj zmrznilo. Imam preslabo linijo?

Kvadratki namigujejo na preslabo linijo. Kako pa imaš ?

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Hitrost internetne linije verjetno nima veze s televizijo, ker drugače bi lahko gledal samo na 10 colah
smile-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Hitrost internetne linije verjetno nima veze s televizijo, ker drugače bi lahko gledal samo na 10 colah
smile-1.gif

10 colah ?, kaj si mislil s tem ?

In kdo je omenjal internetno linijo ?
Mene zanima s čem je povezan do ISP-ja. Optiko ? Telefonski kabl ? Koaxialc ? In kako daleč je od centrale...

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Kabel je telefonski, oddaljenost pa ne vem, ker ne vem, kje je centrala.