SiOL popust za zveste (stare) naročnike - kje?

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
ksz

Super akcija ...
cheer.gif

Že letim na AMIS.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik Clueless pravi:
Res so "hude" ugodnosti ja. Po hitrem izračunu me recimo Acer košta celo dražje kot na enaa.
13.gif
Očitno moramo stari naročniki plačati prenosnike tistim, ki so jih dobili za 1€.

Če ti rata priti čez 1000 točk, ga dobiš za 24x13€, torej 312€. Na enaa je, če pravilno gledam, 399€. Tudi če imaš samo nad 500 točk, je še vedno 384€, malenost cenejše, poleg tega ga dobiš na 2 letni brezobrestnega kredita, pri enaa imaš 8,5% letno obrestno mero in stroške odobritve.

Drugače je pa očitno boljše, da nič ne ponujaš za zvestobo, tako kot konkurenca, folk vsaj pluvat ne more.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.085
446
83
45
dolenska
Zgleda, da je samo meni všeč ta ponudba
shocked-1.gif
. Kak bo bomo poročal. Popust pride nazaj žez 4 ali 3 mesece, nevem, sem pozabil. TV sem vzel, ker je zame ugoden, optike še ne bo ohoho let, pa tut kak drug ponudnik ne, tako mi je čist vseen al se vežem al ne. Je pa to mal moteče.
Stvar, ki je res zajebal SIOL, po mojem, je ta, da je dal vezavo na komunikatorje. Sej je nujen, če češ gledat tv. PA po moje je ta drug čist predrag.

Malce off:
A se kej obeta možnost tretje televizije, ker je to prava jeba
cry12bpy.gif
pri nas doma.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.530
437
83
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Zgleda, da je samo meni všeč ta ponudba
shocked-1.gif
. Kak bo bomo poročal. Popust pride nazaj žez 4 ali 3 mesece, nevem, sem pozabil. TV sem vzel, ker je zame ugoden, optike še ne bo ohoho let, pa tut kak drug ponudnik ne, tako mi je čist vseen al se vežem al ne. Je pa to mal moteče.
Stvar, ki je res zajebal SIOL, po mojem, je ta, da je dal vezavo na komunikatorje. Sej je nujen, če češ gledat tv. PA po moje je ta drug čist predrag.

Malce off:
A se kej obeta možnost tretje televizije, ker je to prava jeba
cry12bpy.gif
pri nas doma.

Mpeg4 v trenutni izvedbi gre tudi prek bakra 3x, če je linija dosti dobra. Omejitev je dost visoko postavljena.
Probajte s PC (VLC,FripTV). Za mpeg4 dekodiranje je potreben dvojedrni procesor, na enojedrnem je slika precej kockasta.

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
744
86
28
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:

Če ti rata priti čez 1000 točk, ga dobiš za 24x13€, torej 312€. Na enaa je, če pravilno gledam, 399€. Tudi če imaš samo nad 500 točk, je še vedno 384€, malenost cenejše, poleg tega ga dobiš na 2 letni brezobrestnega kredita, pri enaa imaš 8,5% letno obrestno mero in stroške odobritve.

Kot sem napisal - huda ugodnost, če moraš malodane na cente preračunavati ali se splača ali ne. Poleg tega na enaa dobiš zadevo še ceneje od navedene cene, če se vsaj malo znajdeš. Pri tvojem izračunu cene si tudi pozabil upoštevati, da v tistem bonitetnem obdobju v katerem koristiš "ugoden" nakup ne moreš koristiti popusta na naročnino. Poleg tega tehnike nisem nikoli in je ne bom nikoli kupoval na obroke, kredite ali kaj podobnega. In za take, ki hočemo zadevo skeširati bi lahko bila vendarle cena ugodnejša. Navsezadnje ne gre za vezavo mar ne? Zakaj potem posiljevanje z obročnim odplačevanjem?

Citat:

Drugače je pa očitno boljše, da nič ne ponujaš za zvestobo, tako kot konkurenca, folk vsaj pluvat ne more.

S tem se pa zelo strinjam.

Aja, še cvetka. Če grem na novo shemo zvestobe v trenutku izgubim 3% že pridobljenega popusta na naročnino.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.085
446
83
45
dolenska
Ej prjatu
nahrung002.gif
, se je že to kje govorilo?
Imam dve liniji ta tv, a rabim še za enga. Trenutno imam eno linijo na tv eno na pc. Zelo kmalu se bo to spremenilo in bom imel dva komunikatorja. Kako naj to rešim še za tretjo? Neki se je govorilo, da pač kradeš eni tv ssignal, a sem prov povedu? Samo, da ne moreta oba gledat enga programa.
Nevem veliko
frown-1.gif
.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.530
437
83
Omejitev za IPTV na bakru je vsaj pri meni 10,8 mbps in znotrej tega se lahk špilaš, če je sinhronizacija modema seveda večja. Gre čist simpl že kar nekaj časa a z omejitvami, ki jih predstavlja predvsem STB, če ga uporabljaš. Lahko na PC uporabljaš nekakšen PIP, PAP in se odkrižaš nadležnih reklam med prenosi, če ni vse zatemnjeno... Skratka uporabno.

Za PC v play listi določiš da "pobira" cca. 2,7 Mbps mpeg4. Večina mpeg2 kanalov pa se je v zadnjih mesecih zredila na prek 4 Mbps. 2x mpeg4 in 1x mpeg2 zaenkrat špila neglede na kombinacijo kanalov.

Če je na priključku 2* STB pa je kot rečeno problem, ker se ne da določit ali pobira mpeg2 ali mpeg4. Privzeto je mpeg2. Mpeg 4 imajo vklopljeno le tisti, ki jim linija ne dopušča večjega pretoka. Pač čudna politka Siola in zaklepanje uporabnih zadev v njihove škatlce. Glede tega je na Siol forumu že kar nekaj napisanga...

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.530
437
83
Po trenutni Siol varianti. Če bi omogočili izbiro med mpeg2 in mpeg4 bi jih lahko "uradno" gledal tudi marsikdo na ADSL2+.

frika

Pripravnik
2. okt 2007
43
0
6
A mi lahko kdo pove kaj točno ponuja Siol trio? Kaj je sploh vključeno v teh 30 evro v mesečno?

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.530
437
83
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

Pa ta cena je zgolj za optiko.
Tole pa ne drži.
ADSL / 2+ 1Mbps/256kbps
VDSL 1/1 mbps
optika 20/20 mbps

= trio izhodiščna cena 30€

Luchka

Pripravnik
6. dec 2007
216
0
16
Midva bova tudi kmalu 'zvesta' nova naročnika, samo še ne veva česa. Iz navade me res privlači siol, ker sem z njim takorekoč 'gor rasla'. V čem je pa hec m4?
Zaenkrat sem dojela, da bova verjetno gledala ali trio ali duo - ker se še ne moreva odločit, al bi imela telefon, al ne. Samo potem vedno pomislim na babice, ki bi morale zaradi naju kuriti mobitele, pa je mogoče res bolje, če kar trio vzameva.

Tarja

Pripravnik
5. jun 2008
161
0
16
Ljubljana
mislm, da se vama ob siolovi novoletni akciji to še posebej splača, sploh, če rabita še laptop al pa lcd zaslon (si ga lahko kupita za božička, hehe). Meni se zdi kr fajn ta laptop, k ga po obrokih odplačuješ pa precej fajn zgleda, za študen tko, kot sem jaz, bi moral biti kr fajn.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.530
437
83
9" je zelo kriza za kaj resnega dalj časa delat. Sicer gre, ko se navadiš ampak je zelo zelo majhno. Avtonomija pa tudi ni neka odlika teh mini prenosnikov z HDD.