SIOL.NET - hujskaštvo in pranje možganov

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Boš rekel, da dejansko to drži??
bonk.gif

Primerjajo nas z Grčijo, koliko so jih tam odpustili, kako bo pri nas, če ne bomo poslušni...
hysterical-1.gif

Članek ni namenjen drugemu, kot manipulaciji in strašenju ljudi! samo to je poanta!
Pač ne beri če želiš ostati v svojem mehurčku. Ne vem kaj ti je to tak problem.
A za ostale te skrbi da ne bodo tega brali? Če te do zdaj ni, naj te tudi sedaj ne.
Sicer pa če je tak skret vse skupaj potem bodo ljudje nehali to brat in naročat in šli drugam - skret je pa očitno tam kjer pada naklada.

Tako preprosto.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.177
1.188
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Boš rekel, da dejansko to drži??
bonk.gif

Primerjajo nas z Grčijo, koliko so jih tam odpustili, kako bo pri nas, če ne bomo poslušni...
hysterical-1.gif

Članek ni namenjen drugemu, kot manipulaciji in strašenju ljudi! samo to je poanta!

Pa kaj tebi fali?
A mogoče niso točni podatki iz Grčije in Portugalske?
In nič nas ne primerjajo, le na primerih teh 2 držav opozarjajo, kako daleč gredo lahko stvari. Nikjer ne piše, da bi šlo tudi pri nas tako daleč.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Siol ima ostale kategorije - šport, kultura, trendi... na dosti visokem nivoju. In vedno najprej prideš na vstopno stran, kjer je politika v ospredju!

Sicer pa ljudje niso neumni - če ne takoj pa po nekaj časa že ugotovijo njihovo poslanstvo...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
A je njihovo poslanstvo obveščanje ali kaj drugega? Če je prvo, potem je zadeva povsem korektna - a naj bi bila po tvoje dovoljena samo propaganda v korist levih?

Nekaj strani nazaj sem prilepil link na članek Reporterja. Ali mi lahko poveš kje gre tukaj za hujskaštvo in/ali pranje možganov? (naslov teme)
Ali mi lahko navedeš, po tvojih besedah, "glavni medij", kjer bi lahko prebral podobno?
Ali si mnenja, da se takih člankov ne sme objavljati?
Ali gre za "vznemirjanje javnosti"?
Ali podpiraš tovrstno "hitrost" pravosodja? Ali tovrstno "hitrost" pravosodja podpiraš samo, ko gre za "naše/vaše"?

Citat:

Pozabljivost tožilstva in druge ovire pri pregonu Zorana Jankoviæa

6 September, 2012 - 07:01
Tekst: Nenad Glücks | Foto: arhiv Reporterja

(Ne)pregon gospodarskega kriminala ostaja rakava rana slovenskega pravosodja - poseben primer kazenskega pregona je tudi tisti zoper Zorana Jankoviæa, predsednika Pozitivne Slovenije, zaradi suma zlorabe položaja v času, ko je vodil Mercator.

Postopek (ne)pregona Jankoviæa v zvezi s sumov zlorabe položaja na čelu Mercatorja je nazoren primer blokade na policiji, tožilstvu in sodišču. Jankoviæ naj bi skupaj z nekdanjima sodelavcema v vodstvu Mercatorja, Stanislavom Brodnjakom in Mitjo Marinškom, ter Borisom Milevojem iz ciprskega podjetja Facim sodeloval pri projektu pridobivanja gradbenega dovoljenja za gradnjo trgovskega centra Mercatorja v Nišu, pri čemer naj bi bil Mercator oškodovan za več milijonov preplačanih evrov.

Pregon bi morala voditi tožilka Julijana Uhan z okrožnega tožilstva v Ljubljani, vendar je nanj enostavno »pozabila«. Prav tako so nanj »pozabili« na policijski upravi v Postojni, kamor so primer, ironično, premestili z ljubljanske policijske uprave, da bi ga hitreje reševali. Dejansko so ga pod vodstvom nekdanjega šefa PU Postojna, Iztoka Štucina, za dve leti potisnili v najgloblji predal. Šele ko smo v Reporterju razkrili ta škandal in potem ko so po opravljenem tožilskem nadzoru Uhanovi primer odvzeli in ga dali v reševanja tožilcu Jaku Brezigarju, so se stvari premaknile.

Ob tem nam je vodja okrožnega tožilstva v Ljubljani Tamara Gregorčič sprva celo prikrivala ime tožilke, ki je odpovedala, do njega smo prišli šele po pritožbi na Informacijskega pooblaščenca. Policija je po treh letih in pol »preiskave« ugotovila, da ni znakov kaznivega dejanja, s čimer se ni strinjal tožilec Brezigar, zato je maja lani na okrožno sodišče v Ljubljani vložil zahtevo za preiskavo. Preiskovalna sodnica Dunja Franken je potrebovala polnih šest mesecev, da je četverico zaslišala, in nato še tri mesece, da je spisala sklep o uvedbi sodne preiskave. Ta je postal pravnomočen pred tremi, štirimi meseci, preiskava še teče, sodnica je razpisala naroke za zaslišanje prič. Mimogrede, tožilki Uhanovi in policistu Štucinu se zaradi njunega oviranja primera ni skrivil niti las na glavi.

Nazadnje urejeno:

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Eni pač ne razumete korektnega novinarstva in korektnega obveščanja javnosti!
Kdo pa je kakorkoli omenjal članek iz Reporterja in ga komentiral? No, to je zavajanje! Na to se ni noben spotaknil
bonk.gif

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Kdo pa je kakorkoli omenjal članek iz Reporterja in ga komentiral? No, to je zavajanje! Na to se ni noben spotaknil
bonk.gif
Ga sploh ne poznamo. Ga nikoli nismo imeli.
Razlog pa vsi vemo kje tiči.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
bonk.gif

Ravno ti si se spotaknil - in to že v svojem prvem prispevku s katerim si odprl to temo:

Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
...
Kako je z političnimi trobili Demokracija, Reporter Politikis, Požarreport pa itak vsi vemo.
.....

Kaj je v zgornjem članku Reporterja nekorektno oz. kaj je v tem članku "politično trobljenje"?

Ali se ti zdijo Kunstljevi zapisi "korektno obveščanje"?

Nazadnje urejeno:

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Noben se ni spotikal ob točno določen članek Reporterja...
hysterical-1.gif

Ravno zaradi takih zdaj razumem vse desničarske medije, kako jim to z lahkoto uspeva - manipulirat...

Sicer pa.. da se razumemo - za VSE medije pravim, da se morajo držati osnovnih novinarskih načel in nepristranskosti.
Nekaterim to bolj uspeva, drugim manj... tretjim nikakor.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Kdo zdaj manipulira?

Ti si napisal, da je Reporter politično trobilo in da "vi" veste kako je z njim.

Vprašal sem te, v katerem od, po tvojih besedah, "glavnih medijev" bi lahko prebral tak članek. Namesto, da bi odgovoril na jasno zastavljeno vprašanje, si se začel izmotavat, da to ni tema o Reporterju, ampak Siolu. Ko sem ti pokazal, da si prvi ravno ti problematiziral Reporterja, si nekaj začel o prirejanju in manipulacijah.

Če kdo tu manipulira, si to ti.

Ne odgovoriš na nobeno od jasno zastavljenih vprašanj, ampak se izvijaš in spreminjaš temo.

Še eno vprašanje: katere informacije smatraš za prirejene?

PS: ko ste "vi", ki "veste"?

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Na določena vprašanja ti je nesmiselno odgovarjat, saj sem ti že obrazložil vse! Poleg tega še smetimo forum po nepotrebnem.

Da ti še enkrat odgovorim o Reporterju - to dejansko JE politično trobilo. Če kdo to ne trdi je čisti janšev vernik in nič drugega ali zaslepljen. Večina člankov je pod kritiko. Določene zadeve kdaj tudi razkrijejo, ampak vprašanje, ki se zastavlja, koliko je resnice, ker novinarjem, ki stalno manipulirajo je težko verjeti tudi v člankih, ki kažejo neko raziskovalnost.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
V članku, ki si ga nalimal, je manipulacija v drugem odstavku, kjer piše, da je bil Mercator oškodovan za več milijonov evrov. To je evidentna laž, po revizijah je vprašljivih samo okoli 100.000 evrov.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Ker sam ne trdim (še posebej ne brez dokazov), da Reporter politično trobilo sem po tvoje janšev vernik ali zaslepljen, verjetno pa kar oboje. Ker sem posledično tudi kratke pameti, te vljudno prosim, da mi citiraš besedilo, kjer si mi "vse obrazložil". Ob tako dolgi temi se moja kratka pamet zmede in ne zna najti tvojih obrazložitev.

Lahko pa mi tudi skrajšaš muke in odgovoriš na vprašanja, ki sem ti jih zastavil zgoraj. Torej:
1.Ali mi lahko navedeš, po tvojih besedah, "glavni medij", kjer bi lahko prebral podobno?
2. Ali si mnenja, da se takih člankov ne sme objavljati?
3. Ali gre za "vznemirjanje javnosti"?
4. Ali podpiraš tovrstno "hitrost" pravosodja?
5. Ali tovrstno "hitrost" pravosodja podpiraš samo, ko gre za "naše/vaše"?
6. Ali se ti zdijo Kunstljevi zapisi "korektno obveščanje"?

Tako inteligentna oseba, kot si ti, je verjetno prepoznala zaprto strukturo vprašanja, zato DA in NE popolnoma zadošča.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
V članku, ki si ga nalimal, je manipulacija v drugem odstavku, kjer piše, da je bil Mercator oškodovan za več milijonov evrov. To je evidentna laž, po revizijah je vprašljivih samo okoli 100.000 evrov.

Ali trdiš, da je Jankoviæ oškodoval Mercator?
shocked-1.gif

Ali je to že pravnomočno? Kaj pa "nedolžnost, dokler krivda ni dokazana"?
Od kdaj je 100.000 EUR "samo"?

EDIT: sploh pa v članku piše: "naj bi bil oškodovan"

Nazadnje urejeno:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Proti nekaj milijonov v Reporterju, je 100.000 drobiž. Napisal sem pa vprašljivih in ne da je Jankovič kriv. Sedaj ti na veliko manipuliraš in skušaš minimizirati Reporterjeve laži. "Naj bi" je pa tipičen izgovor lažnivcev in manipulatorjev, da jim ni treba plačevati glob, če jih kdo toži.
Tudi jaz lahko napišem, da naj bi ti oropal banko za nekaj tisočakov, v resnici ti je pa enkrat bankomat izplačal 10 evrov preveč.
stupid-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Tukaj je navedenih nekaj zadev. Med drugim gre za posel v Srbiji, kjer je vrednost zemljišča narastla iz skoraj 14.000 EUR na dobrega 1,9mioEUR. Kolikor znam odštevati, je to nekaj več, kot "samo okoli 100.000 evrov". Lahko pa da različno razumeva besedo "okoli" in gre samo za nesporatum.

PS: prej sem napačno oz. nerodno citiral, zato sem brisal in ponovno objavljam.

Nazadnje urejeno:

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Proti nekaj milijonov v Reporterju, je 100.000 drobiž. Napisal sem pa vprašljivih in ne da je Jankovič kriv. Sedaj ti na veliko manipuliraš in skušaš minimizirati Reporterjeve laži. "Naj bi" je pa tipičen izgovor lažnivcev in manipulatorjev, da jim ni treba plačevati glob, če jih kdo toži.
Tudi jaz lahko napišem, da naj bi ti oropal banko za nekaj tisočakov, v resnici ti je pa enkrat bankomat izplačal 10 evrov preveč.
stupid-1.gif

Ali je po tvoje Praprotnik "lažnivec in manipulator", saj je bilo njegovo poročanje o Patriji polno "naj bi"-jev in "menda"-jev?

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
895
113
tu in tam
Ksz

A se Majer še kaj oglaša, ali se je pa skril? verniki, a kdo kaj ve? jaz pač ne berem raznih jajotovih trobil in zmazka, imenovana spletna stran S(D)S ..
confused-1.gif

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
KSZ

Lep primer "nagiba" je današnja novica o raziskavi javnega mnenja.
- Na Siolu poudarjajo, kako je Janša oh in sploh dober - > Siol
- RTVSLO pa ima poudarek na to, kako noben več ne podpira Janše - > RTVSLO

Novice, ki jim ne ustrezajo, so pa potisnjene nekam na rob
rolleyes-1.gif