Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik Yurex pravi:
Ni res. Stream za HD kanal je okoli 12M+ (mpeg2) , za naveden pa če pogledaš iz mpeg2 tehhnologije je 6-8 M , iz mpeg4 pa 3-4M.
STB ni sposoben sremljat dveh kanalov naeenkrat prav tako imaš vključeno samo 1 kabel po katerem pač 2 kanla NO GO.
Plus tega mislim da če bi mel 2x SCART ne vem če bi PIP delal... Milsim da bi potem moral imeti 1xSCART in 1xHDMI. (prosim za popravek če se motim).
Kaj pa vem, meni se zdi, da stream ni problematičen, tudi vsi HD niso samo 12M, grejo krepko čez in to mora STB požret. Tudi tole s kabli na srečo ni res, na srečo. Povezava s TVjem pa itak da ne, tu se na srečo motiš, ker če bi bilo to res, bi rabil tudi sedaj še eno povezavo za vse, kar ni slika. Slika, ki jo vidiš, vključno z EPG in drugimi stvarmi, se zmeša in sestavi v STBju in kot enovit signal pošlje TVju.
Skratka, vse skupaj je samo SW, železnina bi to morala prežvečiti.
Mogoče sma se malo narobe razumela, glede PIP in priključkov sem mislil takole. Recimo jaz mam doma LCD TV od philipsa, ki sem jo kupil pred 4-imi leti (vem ja treba bo menjat), in če hočem jaz uporabit PIP mora bit za vsako sliko drugi source, torej če gledam HDMI drugi source ne more bit HDMI ampak je ne vem CATV al pa SCART... To sem mislil....
PIP rabiš vedno dva izvora, tisti kateri imajo CATV je nekaj drugega, ker ima tv dva sprejemnika vgrajena.
Kar pa se tiče EPGja so posebni strežniki in STB potegne podatke iz strežnika za EPG.