SIOL kabelska vs IPTV

Yurex

Pripravnik
20. apr 2009
148
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik Yurex pravi:
Ni res. Stream za HD kanal je okoli 12M+ (mpeg2) , za naveden pa če pogledaš iz mpeg2 tehhnologije je 6-8 M , iz mpeg4 pa 3-4M.

STB ni sposoben sremljat dveh kanalov naeenkrat prav tako imaš vključeno samo 1 kabel po katerem pač 2 kanla NO GO.

Plus tega mislim da če bi mel 2x SCART ne vem če bi PIP delal... Milsim da bi potem moral imeti 1xSCART in 1xHDMI. (prosim za popravek če se motim).

Kaj pa vem, meni se zdi, da stream ni problematičen, tudi vsi HD niso samo 12M, grejo krepko čez in to mora STB požret. Tudi tole s kabli na srečo ni res, na srečo. Povezava s TVjem pa itak da ne, tu se na srečo motiš, ker če bi bilo to res, bi rabil tudi sedaj še eno povezavo za vse, kar ni slika. Slika, ki jo vidiš, vključno z EPG in drugimi stvarmi, se zmeša in sestavi v STBju in kot enovit signal pošlje TVju.

Skratka, vse skupaj je samo SW, železnina bi to morala prežvečiti.

Mogoče sma se malo narobe razumela, glede PIP in priključkov sem mislil takole. Recimo jaz mam doma LCD TV od philipsa, ki sem jo kupil pred 4-imi leti (vem ja treba bo menjat), in če hočem jaz uporabit PIP mora bit za vsako sliko drugi source, torej če gledam HDMI drugi source ne more bit HDMI ampak je ne vem CATV al pa SCART... To sem mislil....

PIP rabiš vedno dva izvora, tisti kateri imajo CATV je nekaj drugega, ker ima tv dva sprejemnika vgrajena.

Kar pa se tiče EPGja so posebni strežniki in STB potegne podatke iz strežnika za EPG.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Yurex pravi:
Ni res. Stream za HD kanal je okoli 12M+ (mpeg2) , za naveden pa če pogledaš iz mpeg2 tehhnologije je 6-8 M , iz mpeg4 pa 3-4M.
Od kod tebi ti podatki? Kateri TV program pa ima več kot 6Mbps bitrate v SD mpeg2? Tudi HD h264 je ponavadi krepko pod 10Mbps...

pumaxx

Pripravnik
6. sep 2007
235
11
18
Z`dežele
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Citat:
Uporabnik Yurex pravi:
Od kod tebi ti podatki? Kateri TV program pa ima več kot 6Mbps bitrate v SD mpeg2? Tudi HD h264 je ponavadi krepko pod 10Mbps...

Če si na siolu že mogoče (kompresiran) v orginalu pa tudi pa dosegajo do 25Mbps. (T2
cheer.gif
)

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.529
435
83
Siol Ima trenutno Myzen 8.6, NG HD in H HD 10.3 Mbps.
Eurosport in Dyscovery pa ne vem točno, ker je prek omejitve za 4 mpeg4 TV (12 Mbps) na bakru. Naj bi bilo pa okoli 15 Mbps.

Ali ima T2 vse HD kanale v mpeg4?

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
A je morda kdo probal priklopiti HDMI in SCART istočasno.
Pač HDMI za gledanje programa, scart pa za TTX.
Zadeva deluje?
Ce imas v mislim Sagem STB je meni delovalo ok.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Yurex pravi:

Mogoče sma se malo narobe razumela, glede PIP in priključkov sem mislil takole. Recimo jaz mam doma LCD TV od philipsa, ki sem jo kupil pred 4-imi leti (vem ja treba bo menjat), in če hočem jaz uporabit PIP mora bit za vsako sliko drugi source, torej če gledam HDMI drugi source ne more bit HDMI ampak je ne vem CATV al pa SCART... To sem mislil....

PIP rabiš vedno dva izvora, tisti kateri imajo CATV je nekaj drugega, ker ima tv dva sprejemnika vgrajena.

Kar pa se tiče EPGja so posebni strežniki in STB potegne podatke iz strežnika za EPG.

Če imaš STB, kar je trenutno za IPTV must, potem ne rabiš dveh povezav do TVja, ker STB sestavi sliko iz vseh virov, ki jih rabi. En ponudnik v Nemčiji ima PIP na FritzBox STBju tudi na bakru, tko da vem, da to gre. Poleg tega, če to zna en tip za na PC narest, ne vidim drugega, kot SW mahinacije, da bi tudi na STBjih delalo, močni so dovolj. Ne ne rabiš dveh kablov, res ne.

Evo, koliko mi jih je uspelo spraviti naenkrat, omejitev je bil PC in ne kabli, ker po tvojem bi rabil 10 povezav, da bi tole špilalo.
capture.jpg

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
709
113
Citat:
Uporabnik DognerDJ pravi:
MojcaG, hvala za info - če bo kaj novega na području DVB-C, kar napiši.
sedaj sta Astra 3D demo in Eurosport 3D