SIOL kabelska vs IPTV

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Da še jaz mal pisk pristavim na temo Siol.

Kaj je drugače če grem na siolu iz vdsl na optiko? A Sagem ostane al ne več al kako je s tem?

Pri Siolovi "kabelski preko optike" ni STBja za IPTV, mora biti pa ena druga zadeva, ki posilja signal iz enega fibra v coax. Razen tega je zadeva enaka, kot pri navadni kabelski (coax), torej transparentno za uporabnika.

Ce pa ponujajo tudi IPTV preko optike, pa ne bi vedel (in si tudi ne predstavljam zakaj bi kdorkoli sploh to hotel).

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik olfa pravi:

Kaj je drugače če grem na siolu iz vdsl na optiko? A Sagem ostane al ne več al kako je s tem?

Iz prve roke: vse ostane isto, le modem se zamenja. Če želiš še kabelsko, boš dobil še eno kištico iz katere gre "antenski" coax do TVja.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:Ce pa ponujajo tudi IPTV preko optike, pa ne bi vedel (in si tudi ne predstavljam zakaj bi kdorkoli sploh to hotel).
Seveda ponujajo IPTV tudi na optiki.... in prednosti IPTV-ja sem naštel že v svojem prvem postu v tej temi...
1.) Gledanje televizije na računalniku (brez dodatnega hardware-a)
2.) Možnost gledanja HD kanalov (dokler ne bo DVB-C komercialno zalaufan)
3.) Videoteka in ostali bonbončki iptv-ja

Ima pa seveda kabelska druge prednosti...

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.542
295
83
Citat:
Uporabnik olfa pravi:

Drugačen je samo modem ki ga dobiš na Optiki ..drugo je isto..

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
Sagem ostane razen ce preklopis na kabelsko ki je (kot ze povedano v tej temi) povsem klasicna.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Ce pa ponujajo tudi IPTV preko optike, pa ne bi vedel (in si tudi ne predstavljam zakaj bi kdorkoli sploh to hotel).
Pomeni, da ti ni jasno zakaj bi na splošno nekdo želel IP TV in ne kabelsko TV?

Nisi pozorno prebral; napisal sem, da mi ni jasno zakaj bi kdorkoli zelel IPTV preko optike, ne zakaj bi kdo zelel IPTV na splosno. Pri vseh minusih IPTV in nic plusih bi bil edini razlog, zaradi katerega bi to nabavil, ce res ne bi bilo druge opcije za gledanje TV (a pri optiki je druga opcija, "kabelska" preko drugega fibra).

Mikrohard: 1, 2 & 3 ni aktualno za nikogar, ki ga poznam. Gledanje TV na vec aparatih brez da bi vsak moral imeti svoj STB, gledanje TV brez da bi moral razmisljati o kockah, gledanje TV brez da bi bilo "normalno" del HW vsake toliko casa resetirati, da sploh deluje, normalno hitro preklaplanje programov dokler je to se mozno, itd. je aktualno.

Se dobro, da smo razlicni, da lahko vsakemu nekaj prodajo
smile-1.gif

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Nisi pozorno prebral; napisal sem, da mi ni jasno zakaj bi kdorkoli zelel IPTV preko optike, ne zakaj bi kdo zelel IPTV na splosno. Pri vseh minusih IPTV in nic plusih bi bil edini razlog, zaradi katerega bi to nabavil, ce res ne bi bilo druge opcije za gledanje TV (a pri optiki je druga opcija, "kabelska" preko drugega fibra).

Mikrohard: 1, 2 & 3 ni aktualno za nikogar, ki ga poznam. Gledanje TV na vec aparatih brez da bi vsak moral imeti svoj STB, gledanje TV brez da bi moral razmisljati o kockah, gledanje TV brez da bi bilo "normalno" del HW vsake toliko casa resetirati, da sploh deluje, normalno hitro preklaplanje programov dokler je to se mozno, itd. je aktualno.

smile-1.gif
Ceneje bi TK prišlo, če bi vsem lahko prodali isto
grims-1.gif

Če bi TK imel DVB-C, potem bi bilo res manj prednosti IPTV, ampak trenutno ga ni. Slika preko analogne na 42" LCD pa res lepo izgleda v primerjavi s tisto preko HDMI, a ne?

Video-on-demand tudi ne moreš imeti brez povratne povezave. Zato tudi ponudniki satelitskih paketov svoje STB priklopijo na internet.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:

smile-1.gif

Bomo drugič bolj pazljivo in pozorno brali, obljubimo.
Samo to mi povej, koliko časa imaš IPTV preko optike, da tako suvereno govoriš o tem, kako je treba ne vem kaj vse resetirati, kaj vse ne dela... Jaz sem moral od 13. maja 2009 2x počakati pol ure, da je spet delalo, drugače pa ni bilo nobenih problemov.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
Nene...sem kar prav prebral.

Hm, potem je pa edina preostala moznost, da si bebav.

Tisti "plusi" so priblizno tako koristni, kot zakupljeni MMSi in podobno pri mobilnih ponudnikih - razen pescice mularije oziroma fanatikov ne interesirajo nikogar, in po tvoje pa so tisti, ki ne izkoriscajo teh "plusov" (se na tehnicnem forumu mocno dvomim, da bi nasel same take uporabnike, ki bi jih, kaj sele v enem nakljucnem stanovanjskem bloku), "ignorantski"
stupid-1.gif

@MadMitch: 0. Ne bi sel na IPTV preko optike, razen ce bi bila zares cisto edina moznost za TV in mi brez tega ne bi bilo ziveti. Zaenkrat ni treba in bo pri tem ostalo, ko bo vpeljan DVB-C, pa se toliko bolj ... Aja, komentar o izpadu pa bazira na nedosegljivosti Interneta (cca. 0.5-1x na mesec za 1-2 dni, dokler niso problema odpravili, s tem da ne stejem zraven resetaranja Prosperota, to spada v komentar glede resetov in je priblizno 1x mesecno).

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Dobil sem IPTV prek optike dva dni pred božičem. Do novega leta sem moral enkrat počakati 2 uri, da je začelo ponovno delat in pa dvakrat sem moral komunikator in modem resetirati. Kr neki k v srednem veku sem plezal pod mizo, da sem prišel do modema. Pa da ne govorim o dveh dalincih.
Tako, da sem jaz kar razočaran nad IPTVjem. Sicer so zraven res cukrčki ampak če po pravici povem, sem jih samo pogledal in nikoli več prižgal.
Pomoje bom zadevo vrnil (imam dva meseca testno) in vzel navadno kabeljsko od Siola.

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Hmm. Nizko si padel. [čeprav niti nisem opazil, da si kdaj bil ravno "visoko"]

Da ti bolj jasno napišem. Nekaj je lastno mnenje, ki ga imaš. Nekaj drugega pa da misliš, da je tvoje lastno mnenje (aja, in mnenje tvojih kolegov) tako pomembno, da ga posplošuješ kot dejstvo.

Ti pač na določene zadeve gledaš kot na blesave bonbončke. Tržno pa se gleda na te zadeve kot na "must have".
Sam si TV ne predstavljam več brez EPGja. Verjamem, da tudi večina IPTV uporabnikov. In rad bi videl novega TV ponudnika, ki bi storitev začel brez tega. Rad bi tudi videl veselje uporabnika, ki gre iz IP TV na kablesko brez EPGja.

On demand: če malo pogledaš okoli, predvsem Ameriko, gre TV v smer interaktivnosti in gledanja TV on demand in ne več to kar ti posamezni kanali nudijo. Res ne vem kaj od tega ti lahko ponudi analogna kabelska.

Saj ne rečem, kabelska je super za starejše, ki ne marajo novosti in sprememb [sem pozabil omeniti ignorante?]. Trendi pa jasno kažejo kam gre TV. Preberi zadnje poročilo Apeka, če te zanimajo trendi v Sloveniji. Ali pa si poglej globalno rast IPTV, če te zanima širše.

Pa če že odgovarjaš napiši kakšna dejstva. Ne balinaj mi o tebi, tvojih kolegih in o tem kolikokrat je po tvoje treba kaj resetirati in kaj ne dela.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
EPG je pa res zadevca, ki jo stalno uporabljam.
Bom še malo potestiral. Predvsem bolša polovica ima ogromne težave z dvema daljincema (bo treba sprobat kakšnega univerzalnega) in pa da nebo potrebno spet nekih nepotrebnih resetov in mrkov trpet. Pač nekateri imamo TV za gledat ne pa kot tehnično čudo. Za to imam računalnik in matram njega.
Aja pa še ena majhna zamera IPTV proti kabelski (no vsaj zame). Ne morem priklopiti radija nanjo. Pač sem rešil preko računalnika samo to ni isto.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
EPG je pa res zadevca, ki jo stalno uporabljam.
Bom še malo potestiral. Predvsem bolša polovica ima ogromne težave z dvema daljincema (bo treba sprobat kakšnega univerzalnega) in pa da nebo potrebno spet nekih nepotrebnih resetov in mrkov trpet. Pač nekateri imamo TV za gledat ne pa kot tehnično čudo. Za to imam računalnik in matram njega.
Aja pa še ena majhna zamera IPTV proti kabelski (no vsaj zame). Ne morem priklopiti radija nanjo. Pač sem rešil preko računalnika samo to ni isto.

Toplo priporočam Logitechovega, dela k' šus. Meni nadomešča daljinca za: TV, STB, zvočnike, Popcorn, klimo.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Sem bral temo o tem in če ostane IPTV bo po vsej verjetnosti kar Logitechov. Pa čeprav je kup denarja.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
Hmm. Nizko si padel. [čeprav niti nisem opazil, da si kdaj bil ravno "visoko"]

Aha - ce ti vprasas nekaj, kar ze jasno pise, potem pa se dodatno napises, da si to ze prebral, potem nisi ti bebav, ampak sem jaz ignorantski in sem nizko padel. Seveda, najbrz bo tako
priden.gif

V bistvu je vse, kar si napisal tukaj, v istem slogu. Ali namerno izzivas spor, ali si pa bebav. Drugega razlioga za to, da preberes nekaj, iz tega pa razberes nekaj drugega, ne more biti. Najbrz bo slednje, glede na to kako bolno napihnjen je tudi tvoj ego.

Citat:
Nekaj drugega pa da misliš, da je tvoje lastno mnenje (aja, in mnenje tvojih kolegov) tako pomembno, da ga posplošuješ kot dejstvo.

Aha, tvoje lastno mnenje je torej odlicna stvar, na katero moramo prisegati vsi, tisto od koga drugega pa pac ne. Jap, ocitno bo res tako, da sem jaz ignorantski in nizko padel
rolleyes-1.gif

Citat:
Sam si TV ne predstavljam več brez EPGja. Verjamem, da tudi večina IPTV uporabnikov. In rad bi videl novega TV ponudnika, ki bi storitev začel brez tega. Rad bi tudi videl veselje uporabnika, ki gre iz IP TV na kablesko brez EPGja.

Lepo, da si pojasnil svoje mnenje. Ti torej potrebujes EPG in to odtehta zate vse pomankljivosti IPTV. Evo, v enem stavku, brez da bi kogarkoli klical z "ignoranti" in spraseval neumnosti o stvareh, ki so ze zapisane.

Citat:
On demand: če malo pogledaš okoli, predvsem Ameriko, gre TV v smer interaktivnosti in gledanja TV on demand in ne več to kar ti posamezni kanali nudijo. Res ne vem kaj od tega ti lahko ponudi analogna kabelska.

Zdaj sem uvidel svojo zmoto - vsi mi (ignoranti, ki nimamo potrebe za video on demand itd.) smo pogubljeni, ce se takoj ne zacnemo obnasati tako, kot nekje nekdo v Ameriki !
bonk.gif

Citat:
Preberi zadnje poročilo Apeka, če te zanimajo trendi v Sloveniji. Ali pa si poglej globalno rast IPTV, če te zanima širše.

Me ne zanima, ker nima nic skupnega s tistim, kar sem napisal ("ni mi jasno zakaj bi kdorkolihotel IPTV preko optike, ce je na voljo kabelska" in "se posebno ko bo vpeljan DVB-C", kjer bo tudi tvoj priljubljeni EPG lahko zraven brez kakrsnekoli IPTV).

Citat:
Pa če že odgovarjaš napiši kakšna dejstva.

confused-1.gif
Ti nisi napisal nobenih dejstev. Operiras s svojim mnenjem, ki je po tvojem edino pravilno, z nekaksnimi "trendi" in nesmiselno statistiko (poglej globalno rast rabe mikrovalovk od 1950 dalje - TAKOJ MIKROVALOVKO V VSAKO SOBO, SICER BOMO VSI POKREPALI ZARADI ZAOSTANKA ZA TRENDI V AMERIKI !!!), povsem si pozabil na dejstva, ni te pa nerodno spomniti mene nanje, ceprav sem svoje mnenje, zapisano zgoraj, podkrepil s konkretnimi stevilkami.

Ti in Chuck Norris sta najbrz edina, ki jima IPTV deluje perfektno tudi ob izpadu Internetne povezave, zato razumem da te zmede tak podatek (o izpadu Siolove optike v tega slabega 3/4 leta, odkar so jo priklopili) in ga ne znas povezati s tem, kaj bi se zgodilo z IPTV preko doticne povezave, ako bi bil jaz tudi njen narocnik, poleg internetne ponudbe.

Vsem nam je jasno, da je vsak dan vec IPTV, ker to tehnologija omogoca in ker je to za nekatere edini nacin, da pridejo do vec programov. Enako je vsak dan na svetu vec dimnikov, pa to ni zato, ker bi bili dimniki super in kul, ampak zato, ker brez njih ne mores do tople vode. Ce je nekomu potem za povrh se vsec dim in saje, je pa dimnik sploh zmaga, kajne ? Taki argumenti so nesmiselni.

Zdaj grem pa hitro po 5-kilski cips in ajmar kokakole in pred TV, da bom tak kot Ameri
zmaga.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Lej... dejstvo je, da ima IPTV svoje prednosti in pomanjkljivosti in isto velja za analogno kabelsko. Nekaterim so prednosti, ki jih prinaša IPTV pač bolj pomembne kot njene pomanjkljivosti, drugim (v tej skupini si ti) pač ne. Imaš svoje mnenje in prav je tako... ampak ni pa treba v vsakem postu poudarjati, kako superiorna je analogna kabelska napram IPTV, ker enostavno ni res (v določenih pogledih že, v drugih pa pač ne).

PS: IPTV je daleč od edinega načina za večino uporabnikov... veliko več uporabnikov bi lahko dostopalo do TV-ja preko satelitske... Veliko je tudi ljudi, ki so analogno kabelsko zamenjali z IPTV (večinoma zaradi cene, potem so drugi zaradi števila kanalov, itd..). Če imaš svoje mnenje, to še ne pomeni, da je edino pravilno... ti se pa tako izražaš, kot da si edini, ki govori resnico.