SIOL kabelska vs IPTV

sah

Pripravnik
6. dec 2007
63
0
6
ziv, sedaj gledam tv preko sagema, zanima me, ali kaj pridobim ali izgubim če zamenjam za kabelsko preko optike?
zanima me predvsem zato, ker tam dobim tudi signal za radio.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Ne boš več potreboval sagem-a. Izgubiš vse dobrote, ki jih prinese siolov "super" iptv portal (videoteka, epg, ...), izgubiš možnost gledanja iptv-ja na računalniku, hd kanale, mogoče še kaj. Kaj pridobiš? Možnost gledanja kanalov preko vgrajenega tunerja v TV-ju (hitrejše preklapljanje med programi, en dalinec za vse, možnost gledanja na večih TV-jih hkrati brez dodatnih škatel). Radio kanali so pa tudi pri IPTV-ju... ampak so tako kot TV kanali digitalni streami in ne v klasičnen RF signalu.

sah

Pripravnik
6. dec 2007
63
0
6
oo, to pomeni da mi tuner ne bo lovil postaj, če kabel vtaknem v anteno?

sah

Pripravnik
6. dec 2007
63
0
6
a sorry. vidim da si mislil za radio na iptv. Preko kabla bi moralo delati tud na tunerju, to se mi gre, da ruknem še eno anteno ven.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Pri kabelski televiziji bo.... saj ravno to je glavna prednost. Na kabelskem sistemu so pač vsi kanali (televizijski in radijski) speljani na kabel v klasičnem frekvenčnem območju in zato delajo s klasičnimi tunerji (tako v televizijah kot tudi radijih).

Napisal sem samo, da imaš tudi sedaj (preko sagema) možnost poslušanja radia... ampak pač ne preko klasičnega radia
smile-1.gif

sah

Pripravnik
6. dec 2007
63
0
6
vem kaj si mislim, sem naknadno videl.
Kako pa je z sliko, je kakšna razlika?

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
709
113
Saj to je kot klasična lokalna kabelska, razen:
* NI DVBc (občasno je testno)
* več programov
* na nekaterih programih ni SLO podnapisov (recimo Travel)
* nekateri programi nimajo WSS signala (vsi nemški), zato moraš potem ročno preklapljat med 16:9 in 4:3 (pri RTV SLO 1,2 POPTV in AKANAL, delujejo preklop)

Poleg vseh znanih razlik med kabelsko in IPTV:
# za razliko od SIOL IPTV, kabelska nima izpadov

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz sem zamenjal siol iptv za siol kabelsko. Slika je na kabelski boljša in končno imam samo en daljinec. Seveda preklaplja mnogo hitreje kot bebavi plus vmesnik. Pogrešam pa edino EPG. HD bo menda prišel tudi za "kabelaše" preko dvb-c, ki je zaenkrat testni. Pa cena za kabelsko je nižja, zraven neta doplačam še 5€.

splash

Fizikalc
1. sep 2007
438
49
28
43
Da še jaz koristim temo.
Ali kdo ve, kaj bi bilo narobe, kupil sem eno malo 19" lcd tv in priklopil na mojo Telekom kabelsko. Vse kanale mi je našlo, ter shranilo, ampak zvoka pa ni, smo neko šumenje.
Če hočem zvok, morem vsakič posebej, za vsak kanal pritisniti DTV gumb (kao digitalna tv) in potem kar pride zvok.
Kaj bi bilo tu narobe.

splash

Fizikalc
1. sep 2007
438
49
28
43
Hvala, sem pogledal. Ubistvu se da popraviti tako, da moram fino nastaviti in shraniti vsak kanal posebej-uf dolga bo!

MojcaG

Pripravnik
2. sep 2007
319
5
18
Citat:
Menda ima in nima, odvisno od dneva. Kao testno.

Ko sem to prebrala, sem šla še enkrat iskat digitalne kanale na Siol kabelski in presenečenje - poleg dveh tujih HD najde še kar nekaj slovenskih - slo1,2,3, poptv, a-kanal, pika, tv3 (pa poleg cca 150 radijskih postaj). Med njimi je tudi testni HD RTVSLO.

Upam, da bodo kmalu dodali kaj več.
smirk-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik MojcaG pravi:
Ko sem to prebrala, sem šla še enkrat iskat digitalne kanale na Siol kabelski in presenečenje - poleg dveh tujih HD najde še kar nekaj slovenskih - slo1,2,3, poptv, a-kanal, pika, tv3 (pa poleg cca 150 radijskih postaj). Med njimi je tudi testni HD RTVSLO.
Hmm, kaj pa je na tem HD RTVSLO?
Isto kot SLO1 z dodanim črnim robom?
evil.gif

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Da še jaz mal pisk pristavim na temo Siol.

Kaj je drugače če grem na siolu iz vdsl na optiko? A Sagem ostane al ne več al kako je s tem?

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
709
113
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Poleg vseh znanih razlik med kabelsko in IPTV:
# za razliko od SIOL IPTV, kabelska nima izpadov

Pozabil še na:
+pri Telekom optiki je še vse na reverz in ni vezave