Sin lovca ustrelil prijatelja

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
747
113
EU
Sin lovca ustrelil prijatelja (Vir: kronika.com)

Verjetno ste te dni slišali za to tragedijo, ko se je sin lovca s prijateljem dokopal do očetove lovske puške in ponesreči ustrelil prijatelja. Sedaj oče lovec pravi, da je imel orožje pod ključem v omarici, ampak tudi če in sta otroka našla ključe in prišla do orožja, se tudi postavlja več vprašanj.

Najbolj pomembno zame pa je, kako to da oče ni naučil svojih otrok, da se nikoli ne meri v človeka?!? Mene (in moje prednike), so že od majhnega učili rokovanja z orožjem in me jasno naučili, da nikoli ne meriš v človeka (razen "če ga ne misliš res ustreliti" -> stara kavbojska šola heh) ... ampak oče, ki je lovec očitno tega svojemu sinu ni posredoval dalje ... ker da je lahko mulec sprožil "ponesreči" puško (oče trdi kot rečeno, da je bila puška na varnem, kar tudi pomeni, da je bila prazna, nenabita), jo je moral najprej nabiti, napeti, sprostiti varovalo ... šele nato je puška pripravljena za streljanje ... in to sploh ni tako enostavno, sploh pa ne za otroka ... in ko je očitno uspešno izvedel vse to, je moral nameriti v prijatelja in tu nekje se je puška sprožila ...

... sicer bo treba počakati na preiskavo policistov, da bi vedelo kaj se je točno zgodilo, ampak še vedno mislim, da je pretežna krivda na očetu, ker ni sina naučil, da se v ljudi pač ne meri, nikoli! Tudi za hec ne! Od lovca bi to pričakoval
frown-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
nevem zakaj ni mel puške in streliva ločena posebej.... sicer pa po vojni je lahko vsak general
tongue-1.gif

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Vprašanje kaj je tu res blo, po moje je mel stari metke v puški-perajt za kakega fazana pihnit in je pozabil omaro zaklenit. Otrok radoveden pa bo seveda takoj prijel puško v roko in se pohvalil pred prijateljem in potem iz heca pritisne na petelina-misleč, da ni nabita puška in .....

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
747
113
EU
... saj v tem je moja poanta, četudi bi bila puška naslonjena na mizo in nabita, otrok z njo nikoli ne bi smel nameriti v prijatelja ... sam recimo, pravega orožja resnično nikoli nisem nameril v nikogar, in to tudi ko sem bil mlajši od teh nesrečnikov ... in se lahko po cele dneve hvališ z očetovim orožjem prijateljem ... ne vem, kako naj to razložim ... preprosto se zavedaš, kaj puška je; samo to ti mora pač starš prej lepo dopovedat.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.657
113
Wtf met sploh nabito puško ??? Za koga? Otrok sploh ne bi smel vedt kaj je to metk do 18leta...če je pa mutav pa do xy leta

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
747
113
EU
Sam ne mislim tako, če živi otrok pač v okolju, kjer je orožje domače, ga morajo tudi že zelo zgodaj naučiti pravega rokovanja z njim (vključno s tem, da se v človeka ne meri).

Kamele0N

23. jul 2008
42.083
5.657
113
Hočem rečt če že otrok živi v takem okolju nj se pač igra s to puško-tud mi smo se kot mulci z lesenimi maketami
smile-1.gif
( če se že mora) metke nj pa pr višjih starostih spozna!

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Puška mora biti v zaklenjeni, primerni omari. Strelivo ločeno, ne sme biti v nabojniku, niti naboj v cevi. Še manj pa nabit nabojnik v puški ali pa naboji v ceveh, v kolikor gre za lovski puhalnik.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
747
113
EU
... to je vse res ... samo še vedno je po mojem tukaj v ospredju vzgoja otroka, kako ravnati z orožjem ...

Kamele0N

23. jul 2008
42.083
5.657
113
in kako boš karkol razložu to otroku pr 8mih...12ih letih.......eni tega ne smejo vidt še ko so 18stari

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.172
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
in kako boš karkol razložu to otroku pr 8mih...12ih letih.......eni tega ne smejo vidt še ko so 18stari

Moj foter je tudi lovec in me je naučil še preden sem lahko puško dvignil da se proti ljuden nikoli ne meri, ko bi tastar vedel kaj sem jaz z njegovimi puškami počel
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.083
5.657
113
Ja sam tvoj tastar je biu "pamtn" in ni meu metkov bliz puške in ti se nisi ustrelu kljub temu da tastar ni vedu kaj se z njegovimi puškami dogaja! Če bi meu pa takrt metk kj v bližini bi ga pa lih tko v cev utikvau
wink-1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.172
113
Citat:
Ja sam tvoj tastar je biu "pamtn" in ni meu metkov bliz puške in ti se nisi ustrelu kljub temu da tastar ni vedu kaj se z njegovimi puškami dogaja! Če bi meu pa takrt metk kj v bližini bi ga pa lih tko v cev utikvau
wink-1.gif

Metki so bili skos pri puški pa tudi v puški pa tudi sam sem jih dal kdaj notri sam za razliko od njega sem se zavedal do česa lahko pride tako da sem bil pri teh zadevah zelo previden.....verjetno edina stvar pri kateri sem bil previden v mladosti
wink-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.083
5.657
113
No vidš to men ni taprava vzgoja! Pr men ko sm metke domov prvleku je blo to zadnjič da sm jih vidu..tud "za foro" jih ne dobim v pogled...fotr mal butast pogledu pa pospravu neznano kam! Pa ni zdei da se fotr ne bi strinju s tem! Sam metkov v 99,9% ne rabš met v bližini orožja IN S TEM SE STRINJAM!!!

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.172
113
Citat:
No vidš to men ni taprava vzgoja! Pr men ko sm metke domov prvleku je blo to zadnjič da sm jih vidu..tud "za foro" jih ne dobim v pogled...fotr mal butast pogledu pa pospravu neznano kam! Pa ni zdei da se fotr ne bi strinju s tem! Sam metkov v 99,9% ne rabš met v bližini orožja IN S TEM SE STRINJAM!!!

Sva že dva...
zmaga.gif

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
747
113
EU
... sej to je tudi res ... samo se pač zgodi an, da je strelivo včasih poleg, ali pa celo v orožju in kaj sedaj?!?

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Otrok je otrok to bi moral stari vedet!Naboj v cevi je pa idiotizem brez primere in pove marsikaj o fotru.
Te zadeve morajo biti nedosegljive otrokom, trotl ziher pa pika!
Moj foter ima orožja več kot ga je Janša prodal pa sem ga videl samo,ko je bil stari zravn.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Js pa poznam fotra od tega fanta. Pa ni z njim čist nč narobe. Mal mi je smešno, ko eni pametujete tuki gor tako kot da niste bili sami mladi. Zgodila se je pač nesreča, otroka sta se igrala. Nevem zakaj eni pametujete tuki gor da je bil ziher mete v cevi, da bi mogu vedet, da se ne meri v človeka, da bi mogla bit puška zaklenjena. Ubistvu pa neveste kaj konkretno se je zgodilo.
Kot sem že reku poznam očeta in vem da je poskrbel da je bilo orožje shranjeno v skladu z pravilnikom, ampak.... Ko sem jaz bil 8 let star sem prišu domu iz šole pa sem bil sam doma, ni blo lepšega kot pa brskat po omarah. Našel sem vse mogoče, našel sem tudi pištolo, metke od fotra, vse dokumente, ključe, čokolade
smile-1.gif
Igral sem se z vsem živim, razlika je le ta da se meni kot marsikateremu drugemu ni naredila nesreča.
Situacija je še zmeraj katastrofa ampak na qurac mi grejo mediji, ki bodo to zdej napihnili pa nardili neko paranojo, da bi poostrili zakone, da so te nebi več ponovilo itd... To se je že dostikrat zgodilo pa se verejtno še bo...
Primer (resničen): Od kolega mama se pelje po cesti z avtom pa ji nekaj pade iz rok na sovoznikovo stran, skloni se da bi pobrala pri tem pa zasuče volan da avto zavije v desno. Avto rukne ob robnik pa se ona ustraši in zavije ostro v levo in se zaleti v ograjo na levi!
smile-1.gif

Ok.. Prišu je prjatu potolažu mamo adpeljal avto in to je to. Kaj pa če bi na desni bila mama z otrokom in na levi vrtec na sprehodu?
Potem bi vsi mediji pisali: Ali so stari ljudje sposobni voziti avto, zaostirmo pogoje za voniški izpit za stare itd...
Zato se pa taki situaciji reče nesreča.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
747
113
EU
Vidiš ... jaz skoz pravim, da ni problem v zaostrovanju zakonov, pa skrivanju orožja ipd. ampak v vzgoji otroka ... ta oče lovec, torej profesionalcev na področju orožja, ni znal pravilno naučiti svojega otroka, ki je že kar sedmošolec, kako ravnati z orožjem (preprosto se mora že otrok zavedati, da se v človeka pač ne meri, nikoli, nikdar ... hudiča še s prstom se ne kaže na človeka, kaj šele s puško) ... to je še bolj nedopustno kot pri običajnih ljudeh, ki niso lovci ...

... seveda je bil sam za to več kot dovolj kaznovan (moje sožalje mimogrede, to je resnična tragedija) in si ne zasluži še večje kazni , ali kaj podobnega ...