Servis težava

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Pozdravljeni!
Imam težavo z enim TV servisom na Kajuhovi v Lj; stvar je pa sledeča. Pred enim tednom je doma crknla TV kišta, en star Panasonic in sm jo peljal na servis, kjer je bilo izrecno rečeno, da naj se pokliče preden se karkoli popravlja, ker ne mislim vlagat večjih stroškov. Tip je bil suveren, pred parimi dnevi pa pokliče en iz servisa in pove, da je televizija popravljena in stane popravilo 45€. Jasno sm še enkrat povedal, da ne mislim plačevati za nič, ker smo bili zmenjeni, da se pokliče preden se karkoli menja in popravlja.

Zanima me, če imam kakšno pravno podlago za "grožnjo", nisem namreč podpisal nobenega servisnega naloga za popravilo ali kaj podobnega. Lahko zagrozim z inšpekcijo? Trenutno me pa ima, da grem tja in popokam tist star jajc, pa naj se jebejo kmetavzerji nesposobni.

P.S.
Servis je pa na levi strani Kajuhove, če se pelješ proti centru in smo pred 6,7 leti že imeli težave, očitno so še vedno prevaranti. Vsekakor odsvetujem.
lp

erikson

Guru
25. avg 2007
22.289
6.115
113
Koliko pa bi bil pripravljen plačati za strošek ocene stroškov popravila?

Zakaj si ga sploh nosil na servis, če ti je že 45 EUR preveč?

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
ker je mislo, da serviser živi od lufta in da mu jo bo popravo za 3 €. zdaj bi pa rad zastojn dobo tv nazaj.

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.901
55
63
Če je bil tak dogovor, kot ti praviš, potem ne razumem, zakaj je serviser sploh vzel tvoj televizor v popravilo. Vsakdo, ki se s servisom ukvarja ve, da običajno več kot 90% časa vzame da odkriješ napako. Čas, ki ga porabiš za zamenjavo delov je zanemarljiv. Vsekakor si dolžan plačati zamudo časa za ugotovitev napake.
Če bi bili res taki nesposobneži, kot praviš, potem verjetno TVeja nebi popravili.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Koliko pa bi bil pripravljen plačati za strošek ocene stroškov popravila?

Zakaj si ga sploh nosil na servis, če ti je že 45 EUR preveč?
Povej mi nekaj; a ko pelješ avto na popravilo oz. na servis, serviserju tudi rečeš, zamenjajte kar želite, jaz se oglasim čez en teden in vse skeširam? Zdi se mi brezveze vlagati v stara jajca, kar ta televizija to zagotovo je bila, pač če je strošek popravila minimalen, do 20€, OK, če ne pa na smetišče. Tudi jasno sem dal vedet, da ne mislim plačevati večjih popravil, pač če je kakšna malenkost, npr. kak senzor ipd., vredu, če je kaj večjega, pa nikakor. In vedno, ko peljem avto na servis, me po pregledu serviser pokliče, pove, to, to in to bi bilo potrebno menjati, stroški so taki in taki, na meni pa je, da se odločim, če bom menjal vse, ali pa samo en del..

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Odkrivanje napak se plača v vsakem primeru, tako pri TV serviserju kot avtomehaniku. Čeprav pošteni serviserji v primeru, ko je popravilo drago in se stranka odloči, da bo recimo TV vrgla v smeti, ne zaračunajo iskanje napake.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
@Southpark; še enkrat ponovljeno; serviser je bil seznanjen, če nekaj stori proti strankini volji, to ni moj problem. Technics111; bilo je cca. pred 6imi leti, blizu mi je, pa sem se očitno spet zahebal.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
No in kaj bi naredil, če bi te serviser poklical, povedal ceno za odpravo napake oz. ceno za iskanje napake. Tako kot je bilo že omenjeno, veliko več časa se ponavadi porabi za iskanje napake kot odpravo le-te. No njegova ura pa tudi verjetno ni zastonj...

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Pri teh stvareh je ponavadi tako, da ce stranka ne zeli popravila se aparat "obicajno" pusti tam in potem serviser recimo popravi in proda naprej. Ker stranki je verjetno super, ker nima dela z odvozom kosovnih odpadkov. Kdo bi se pa se zelel s tem ukvarjati?
smile-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.289
6.115
113
Sam se odloči, kaj boš naredil.

Meni osebno se sicer zdi, da po nepotrebnem kompliciraš za 25 EUR, hkrati pa hočeš nekomu, ki ti je pomagal in rešil problem, še škodovati z inšpekcijo in obrekovanjem po forumih.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.495
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ampak 45€ ni vecje popravilo... ali? Ko ze omenjas serivs za avto... Ce ga peljes na servis, ga verjetno tja ne peljes samo zato, da se malo peljes... in da ga malo pokazes fantom v servisu
wink-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Pri teh stvareh je ponavadi tako, da ce stranka ne zeli popravila se aparat "obicajno" pusti tam in potem serviser recimo popravi in proda naprej. Ker stranki je verjetno super, ker nima dela z odvozom kosovnih odpadkov. Kdo bi se pa se zelel s tem ukvarjati?
smile-1.gif

Točno to sem imel v mislih. Sem tak pustil že 2 stolpa, videorekorder in TV. Če je serviser potem popravil ali uporabil za dele pa mi je vseeno, glavno da nisem plačal iskanje napak.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ampak 45€ ni vecje popravilo... ali? Ko ze omenjas serivs za avto... Ce ga peljes na servis, ga verjetno tja ne peljes samo zato, da se malo peljes... in da ga malo pokazes fantom v servisu
wink-1.gif

V takem primeru seveda plačaš iskanje napak. Ampak avtorju teme serviser verjetno ni zaračunal 40€ za iskanje napake in 5€ za del, prej obratno in to ga moti.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
Pozdravljeni!
Imam težavo z enim TV servisom na Kajuhovi v Lj; stvar je pa sledeča. Pred enim tednom je doma crknla TV kišta, en star Panasonic in sm jo peljal na servis, kjer je bilo izrecno rečeno, da naj se pokliče preden se karkoli popravlja, ker ne mislim vlagat večjih stroškov. Tip je bil suveren, pred parimi dnevi pa pokliče en iz servisa in pove, da je televizija popravljena in stane popravilo 45€. Jasno sm še enkrat povedal, da ne mislim plačevati za nič, ker smo bili zmenjeni, da se pokliče preden se karkoli menja in popravlja.

Zanima me, če imam kakšno pravno podlago za "grožnjo", nisem namreč podpisal nobenega servisnega naloga za popravilo ali kaj podobnega. Lahko zagrozim z inšpekcijo? Trenutno me pa ima, da grem tja in popokam tist star jajc, pa naj se jebejo kmetavzerji nesposobni.

P.S.
Servis je pa na levi strani Kajuhove, če se pelješ proti centru in smo pred 6,7 leti že imeli težave, očitno so še vedno prevaranti. Vsekakor odsvetujem.
lp

Tebi in tebi podobnim je treba obvezno zaracunati diagnosticni pregled 150€ in je mir
stupid-1.gif

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Vsak normalni servis zaračuna vsaj pregled, ki je ena servisna ura, če star ni v garanciji. Čudno pa da te niso seznanili stem. Je pa smešno, da pr 45 eur kompliciraš, zakaj sploh nosiš stvari na servis, če ne misliš popravlat?

Mogoče si mislil, da bo zastonj al kaj?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Plazmo? Kje to pise?

not the f. point.......

Karkoli danes popravljas je 45€ takoj noter..... Tudi ce je likalnik.... najmanjsi rezervni del + davek pa si ze na 45€. Kaj sele kak ura ali dve servisa, oprema, itd, itd.
bonk.gif

Se najbolje je da vso kramo doma neses na servis, pustis serviserju en teden da vse pregleda in da vse popravi ce je popravilo pod 10€
crazy1.gif