Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
rawr ne vem koliko zadev si ti popravljal... vendar ko sestaviš, vedno po določenem času dobro vse preverit.... ker se zna kaj "uležt"...
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Eh daj no, v današnjih časih ni kakih posebnih netoleranc oz. so dovoljene tako majhne, da ne vpliva na "brušenje". Lahko so napake v dizajnu ali materialu, "netolerance" se pa dogajajo zelo težko... No, lahko da je kakšna znamka pač "posebna".
(off topic)Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Tudi poraba je kolikor imam sam izkušenj prvih nekaj k km višja (le zakaj?!).
Govoriš o porabi po bc a ne? Ker v tem primeru ga res na polno seka, ker nima pravih referenc za izračun porabe. Če boš meril porabo na roke ne bo velike razlike.
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Hmm, a ne gre dandanesnarediti bolj točnih meritev? A ni kontrola injektorjev dovolj natančna?
Citat:
Uporabnik mario pravi:
Pri VAG grupi je prvi prevntivni servis pri 5 tisoč km in je ZASTONJ.
Olje lahko menjaš pri tej kilometrini ali pa ne... nič se ne beleži v servisno knjigo. Olje seveda plačaš.
naslednji redni servis pa je pri 15 tisoč.
Citat:
Uporabnik Ausc pravi:
Hm, to je nekaj novega pri VW, ta brezplacni preventivni pregled, ali sem sam preprosto spregledal.. Dobri 2 leti nazaj je bil pred prevzemom pri VW narejen nulti servis, potem sem sam menjal olje pri 2kkm, potem pa redni servisi naprej.
V eni sekundi izmeri povprečje za to sekundo.Citat:
Uporabnik brgo pravi:
V par s se ti izmeri kvečjemu trenutna poraba, ne pa povprečna. Za "povprečno" bo pa 1000km in en mesec bol pripraven čas
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
ni neumno da se naredi "nulti" servis. da se preveri če so vsi sklopi ok, kakšn problem...
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Ježešna, zakaj bi za brezveze menjal olje? Sami stroški. Veš kako se sintetika v današnjih avtih stara? Nič. Ne samo, da se ne stara, tudi obrablja se veliko manj, kot so predpisani intervali.
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik dejk0 pravi:
Mogoce je pa to samo poteza za dodatno sluzenje denarja!?
Ja res morajo služiti veliko, sploh ker se stranki za prvi preventivni servis med 1.000 in 2.000km ne zaračuna popolnoma nič.
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Ježešna, zakaj bi za brezveze menjal olje? Sami stroški. Veš kako se sintetika v današnjih avtih stara? Nič. Ne samo, da se ne stara, tudi obrablja se veliko manj, kot so predpisani intervali.
Za brezveze? Nova Fiesta ST mi je prvih 2000km popila od max do min olja na šipki, torej cca. 1l. Nato sem ga pri 2000km zamenjal (tako je tudi svetoval mehanik) in od takrat dalje je bila poraba olja enaka 0, tako da bo že nekaj na tem da imajo nekatere znamke drugačno olje za utekanje. Glede na to, da sta si Ford in Mazda v sorodu ne bi bil presenečen če bi bilo pri slednji enako.
Ste pa smešni eni. Kupite avto za 15k + eur., potem pa boste delali celo diplomo zaradi teh 100 eur. (ali še manj) koliko stane menjava olja.