Citat:
Uporabnik leprotto pravi:
Citat:
Uporabnik punca pravi:
V kratkem se bomo selili iz mesta na deželo. Tukaj, kjer sedaj živimo so odnosi med sosedi samo na dober dan, nobenega druženja, kavic.... Me zanima kako je na vasi. Kakšne imate izkušnje?? So ljudje res bolj odprti?? Hvala!!
Jaz imam zelo zanimive in raznolike izkušnje.
Žal se nam je prepozno posvetilo, zakaj je človek, ki je zgradil hišo, na eni strani postavil ene 2,5m visoko betonsko ograjo, čez katero se nič ne vidi. O tem ne bom dolgovezila, ker bomo spet lahko začeli o naši pravni državi. Se najdejo kakšni trčeni staroselci, ki nimajo kaj za delat cele dneve in potem vsi nažgani uničujejo stvari ali pa koga poškodujejo, mogoče streljajo malo na blef okoli lokala ipd. Teh ni veliko, je pa seveda že eden dovolj, da se ti kaj zgodi.
Potem imamo neke povprečne sosede, delovne, ki se brigajo sami zase in s takimi se samo pozdravimo. Na srečo pa imamo tudi ene ful ok sosede, ki so v bistvu bolj prijatelji kot samo sosedje. Lahko rečem, da so po večini ljudje kar ok, sploh tisti na novo preseljeni, ker se znajo še najbolj brigat zase v smislu, da ti ne delajo škode. Te ponavadi hodijo v službo in nimajo toliko časa za neumnosti kot „staroselci“. Sem pa opazila, da če so starši teh ljudi trčeni, ta mladi niso nič bolj normalni.
Ko smo bili pa še v mestu, so se sosedje itak toliko hitro menjavali, da se ni splačalo navezovat nekih stikov. Na vasi pa se ljudje ne menjavajo in je potrebno še posebej dobro gojiti medsosedske odnose, ker boš z njimi še dolgo časa in vedno kdo kaj rabi. Če so pa že v osnovi fajn ljudje, pa glede tega sploh ni problema.