Še mrtvim ne dajo miru

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Možakar ni bil nek obrtnik, ki bi fušal na črno. Vsi njegovi legalni dohodki so morali iti preko Ajpesa in Fursa. Vse, kar ni tu dokumentirano, je nelegalno, pa če je tip živ ali mrtev.
Spet se 100% strinjam s tabo. A kako naj to dokažejo dediči
stupid-1.gif

PS- če imaš vsaj en nevron med ušesi verjetno razumeš poanto.
sprasujem se.gif

Kaj te briga za dediče, kako naj dokazujejo.

To so pač podedovani problemi, sicer pa praviloma dediči zelo dobro poznajo pravi izvor.

Samo fajn se je sedaj norega delat.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Za legalne dohodke tudi dedičem ne bo problema pridobiti ustrezno dokumentacijo. Za druge pač ne in se bodo obrisali pod nosom. Ali bi morali po tvoje dedičem pustiti, da v miru uživajo ukradeno?
Zamisli si primer, da ti Janša z oporoko zapusti del svojega premožna, potem pa si da štrik na vrat in se obesi. Srečen boš dvakrat: Janša ni več pa še dobil si nekaj.
evil.gif

Kako boš sedaj dokazal, da je Janša do svojega premoženja prišel zakonito
stupid-1.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Kako naj sploh kateri koli dedič dokaže, da je pokojni do svojega premoženja prišel zakonito

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
V komunističnem totalitarizmu je ogromno ljudi zgradilo hiše tako, da so si medsebojno pomagali pri delu. Danes sem jaz tebi pomagal pri vlivanju plošče, naslednji teden si ti meni pomagal pri zidanju stene... Sedaj bodo ti graditelji začeli umirati. Tožilstvo lahko vrez potrjenega suma o kataloškem kaznivem dejanju začne s finančno preiskavo. Kako bodo sedaj dediči dokazali, da je premoženje pokojnika zakonito? Bo ves stanovanski fond zgrajen za časa komunsitične tiranije danes zaplenila država
stupid-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Izvor premoženja pokojnega je preiskovalo tožilstvo in ustrezne inštitucije. Ti moraš dokazovati samo tisto, česar njim ni uspelo. Če ti ne uspe, se pač od tistega dela premoženja posloviš.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Za legalne dohodke tudi dedičem ne bo problema pridobiti ustrezno dokumentacijo. Za druge pač ne in se bodo obrisali pod nosom. Ali bi morali po tvoje dedičem pustiti, da v miru uživajo ukradeno?
Zamisli si primer, da ti Janša z oporoko zapusti del svojega premožna, potem pa si da štrik na vrat in se obesi. Srečen boš dvakrat: Janša ni več pa še dobil si nekaj.
evil.gif

stupid-1.gif

Če bi se ta znanstveno-fantastičen (oz, znanstveno niti ne) primer dogodil meni, bi se na sodniji gladko odrekel dediščini, ker:
- nisem tok požrt, da bi padel na vsak €
- od Janša nočem niti "Dober dan!", kaj šele kaj drugega
- ker vem oz. sumim, da je zapustnik lopov, se v izogib morebitnim težavam raje odrečem dedovanju. Pač mi ne gre tok slabo, da bi rabil njegove miljone.
smile-1.gif

Reklo: "Podarjenemu konju se ne gleda v zobe!" je veljalo do konca 19. stoletja. Danes moraš vsemu podarjenemu še kako gledati v zobe, ker nikoli ne veš, kdo, kako in kdaj te bo na račun tega okol prinesu oz. nategnu. Dandanes se ničesar nikomur ne podarja - vedno je odzad nek nateg.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Izvor premoženja pokojnega je preiskovalo tožilstvo in ustrezne inštitucije. Ti moraš dokazovati samo tisto, česar njim ni uspelo. Če ti ne uspe, se pač od tistega dela premoženja posloviš.
Če bi temu bilo tako pa ni! Lepo ti rečejo, da iz dohodkov in pričakovanih življenjskih stroškov pokojni ni imel dovolj denarja da zgradi takšno hišo. Ti pa dokaži, da jih je imel
stupid-1.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
evil.gif

stupid-1.gif

Če bi se ta znanstveno-fantastičen (oz, znanstveno niti ne) primer dogodil meni, bi se na sodniji gladko odrekel dediščini, ker:
- ker vem oz. sumim, da je zapustnik lopov, se v izogib morebitnim težavam raje odrečem dedovanju. Pač mi ne gre tok slabo, da bi rabil njegove miljone.
smile-1.gif

Reklo: "Podarjenemu konju se ne gleda v zobe!" je veljalo do konca 19. stoletja. Danes moraš vsemu podarjenemu še kako gledati v zobe, ker nikoli ne veš, kdo, kako in kdaj te bo na račun tega okol prinesu oz. nategnu. Dandanes se ničesar nikomur ne podarja - vedno je odzad nek nateg.
Ni bistvo v tem, ali sprejmeš ali se odpoveš ampak, kako kod dedič dokažeš zakonitost premoženja pokojnika
stupid-1.gif

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik telex pravi:
V komunističnem totalitarizmu je ogromno ljudi zgradilo hiše tako, da so si medsebojno pomagali pri delu. Danes sem jaz tebi pomagal pri vlivanju plošče, naslednji teden si ti meni pomagal pri zidanju stene.

Kaj takega so bili sposobni samo južnjaki, tapravi slovenci so si bli fouš, so prijavljali sosede na komunistični partiji, ta je preverila ali je osumljeni "naš" ali "njihov" nato so ustrezno ukrepali.

Splačalo se ti je biti "naš", si vsaj pridobil boljšo zaposlitev, dobil kako državno stanovanje, lahko si delal kar si hotel ker te je KP pustila na miru. In taki sluzavci danes jokajo za bivšo Jugo. To so tisti, ki jim ni bilo treba stati v vrsti za banane in mleko v prahu.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Kaj pa če bi ti dal mir umrlemu? Čist isto ga vlečeš po zobeh zdej kot ostali.
O katerem umrlemu ti? Kolikor vem, je Janša še živ. Ali pa ti veš več
stupid-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.097
1.276
113
42
Čaki. Janša je mrtev? Zagožen je mrtev? Tema je o Janši? ALi je tema o komunizmu? ALi je o Zagožnu.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Citat:
Uporabnik telex pravi:
V komunističnem totalitarizmu je ogromno ljudi zgradilo hiše tako, da so si medsebojno pomagali pri delu. Danes sem jaz tebi pomagal pri vlivanju plošče, naslednji teden si ti meni pomagal pri zidanju stene.

Kaj takega so bili sposobni samo južnjaki, tapravi slovenci so si bli fouš, so prijavljali sosede na komunistični partiji, ta je preverila ali je osumljeni "naš" ali "njihov" nato so ustrezno ukrepali.

Splačalo se ti je biti "naš", si vsaj pridobil boljšo zaposlitev, dobil kako državno stanovanje, lahko si delal kar si hotel ker te je KP pustila na miru. In taki sluzavci danes jokajo za bivšo Jugo. To so tisti, ki jim ni bilo treba stati v vrsti za banane in mleko v prahu.
Si ti z Marsa? Na način, kot sem opisal je bilo v Sloveniji zgrajenih 90% enodružinskih hiš.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
evil.gif

stupid-1.gif

smile-1.gif

Ni bistvo v tem, ali sprejmeš ali se odpoveš ampak, kako kod dedič dokažeš zakonitost premoženja pokojnika
stupid-1.gif
Glej tretjo (z besedo: tretjo) alinejo mojega posta.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Čaki. Janša je mrtev? Zagožen je mrtev? Tema je o Janši? ALi je tema o komunizmu? ALi je o Zagožnu.
Tema je o spoštovanju pietete umrlih. prvenstveno je to Zagožen, posledično pa kdorkoli.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Pod večer je @tele v elementu- vse zna in ve in vsemu oporeka. Dober pogon ima, dokler ne bo omagal.
cool-1.gif
Ali nevtralna persona že ve, kam gre moder kabel
evil.gif