Citat:
Uporabnik telex pravi:
Si ti z Marsa? Na način, kot sem opisal je bilo v Sloveniji zgrajenih 90% enodružinskih hiš.Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Citat:
Uporabnik telex pravi:
V komunističnem totalitarizmu je ogromno ljudi zgradilo hiše tako, da so si medsebojno pomagali pri delu. Danes sem jaz tebi pomagal pri vlivanju plošče, naslednji teden si ti meni pomagal pri zidanju stene.
Kaj takega so bili sposobni samo južnjaki, tapravi slovenci so si bli fouš, so prijavljali sosede na komunistični partiji, ta je preverila ali je osumljeni "naš" ali "njihov" nato so ustrezno ukrepali.
Splačalo se ti je biti "naš", si vsaj pridobil boljšo zaposlitev, dobil kako državno stanovanje, lahko si delal kar si hotel ker te je KP pustila na miru. In taki sluzavci danes jokajo za bivšo Jugo. To so tisti, ki jim ni bilo treba stati v vrsti za banane in mleko v prahu.
Ali si ti nakladač, ali pa jaz z Marsa. Ali pa moji starši, različni znanci in familija, noben ni dobil neke prave pomoči od drugih, za vse je bilo treba plačat. Prej te je pravi komunistični slovenceljski sosed prijavil KP, da imaš gradbeni oder postavljen 30cm na njegovi zemlji in so ti potem težili da ga podri.
Aja seveda če si bil pa v KP je dostikrat kakšna hruška z betonom "pomotoma" naložila beton na kamion in slučajno so ga odložili pri svojem človeku, ker seveda z betonom nimaš več kaj delat in ga je treba porabit.
Prav tako si na strešnike čakal celo večnost, razen če si bil član zveze komunistov si padel preko vrste in si imel kmalu strešnike na svojem dvorišču. Govorimo o letu 83 da ne bo pomote.