Še komu serje T2

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
Spet serje v smislu če downloadam torrente mi spletne strani se slabo odpirajo,...

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
ja ne ni normalno, ker mi je dosedaj vedno delalo normalno.....tudi če zmanjšam hitrost.....serje v glavnem.

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
ja ne ni normalno, ker mi je dosedaj vedno delalo normalno.....tudi če zmanjšam hitrost.....serje v glavnem.

Preveliko število aktivnih povezav al kako se že reče,jaz sem nastavil na (glej sliko) in je precej pomagalo...aja pa imam najnižjo hitrost na vdsl, t2 seveda.

Lp.
531124-slika_alter.jpg

Priponke

• 531124-slika_alter.jpg
    531124-slika_alter.jpg
    29,4 KB · Ogledi: 191
Nazadnje urejeno:

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
To je client-side omejitev, ne pa network issue, torej nima provider s tem nič, ajetko?! Verjetno si je dal kak fix na mašino in ima premalo connectionov. Morebiti mu bo kdo dal link s fixom.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kot detajl: event ID 4226 (half open omejitva) ne vpliva bistveno na P2P, ker vsi programi so ze temu prilagojeni.
(razen ce si jih po kakem nasvetu "odprilagodil")

Freenasty

Pripravnik
10. jun 2008
140
0
16
Jaz tudi že cel teden čakam da mi pridejo pogledat kaj je narobe....tv mi kocka non stop, tako da lahko gledam samo kake slabe programe (tisti ne kockajo), net skorej ne dela oz. zelo počasi....že par krat klical na podporo pa pravijo da bojo prišli pogledat, vendar ne vejo kdaj...kmalu bom zgubil živce in šel na optiko od siola, ker T2 je še nima pri nas...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Kaj pa tale primer ki se je reševal verjetno že 10x a vseeno ostaja nerešen.

Proti večeru mi TV začne kockati dostikrat....ce modem ugasnem in prižgem,so problemi rešeni.
Na T2 so mi prestavili že na XY različnih profilov,a brez uspeha ...vcasih ne kocka nič...vcasih pa tolk da popizdis in ustanes ter greš resetirat modem. Potem je vse OK.
Se pa tudi zgodi,da TV nenormalno kocka, slika zmrzuje in potem dokončno zmrzne...v tem trenutku modem sam pade dol in se postavi nazaj ter od tega momenta dela brez problema. ( recimo zdele kar lepo kocke riše vmes..)

Kablovje interno je OK,linija naj bi bila brezhibna ter do brzine 38Mb če se ne motim , imam pa 3x TV ter internet 10/2 .
Narodnjak je že parkrat pomagu pr rešitvi tega a žal jim še ni uspelo rešit problema.

Any idea?

Nazadnje urejeno:

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Včasih je bolje, da se sinhronizira na manj kot je maksimalno možno. Pri meni je tako, da se pri najvišji sinhronizacija da gledat HDTV (čeprav tega nimam naročenega), vendar se občasno pojavlja kockanje, največ zvečer. Pa ne samo na HD, tudi na ostalih programih. To se samo stopnjuje dokler povsem ne zmrzne (takrat se modema ponovno sihronizirata na nižjo hitrost). Potem kock ni več, HD pa tudi ne gre več skozi. 2xTV +10/2 kolikor imam naročeno je tudi bolj na meji, ampak glavno da TV ne dela problemov.

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
@FREENASTY: če ti ne uredijo v kratkem, me lahko kontaktiraš na Zasebna sporočila.
@LOST1: morebiti imaš preveč odprt modem. Probaj še s paketom 8/1. Manj pasovne širine pomeni bolj močan signal, posledično je manj motenj iz okolice.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Sej smo sprobal že par profilov , in na 28mb in 36mb ce se ne motim, pa težko rečem kaj je bolje / slabse.

Pametno bi bilo imeti dalinca za modem in bi ga resetiral kar iz postelje / kavča
smile-1.gif

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Hitra deterioracija linije je posledica preveč odprtega modema. Če si blizu meje delovanja, se modem hitro zabaše in pomaga reset. Ampak to je seveda rešitev za izredne primere, na pa za to, da hodiš gor pa dol in resetiravaš ropotuljo. Zato svetujem manjšo pasovno širuno.

Predpostavljam, da si že imel T-2 monterja in ni najdel nobenih napak na interni inšalaciji?!

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Interna instalacija je verjetno narejena tako kot redkokje, torej nobenih vtičnic med omarico na hiši in modemom, kabel direkt z omarce v modem, da je le čimmanj izgub.

Šumov na liniji ni, linija naj bi bila zelo dobra, praktično nihče ne ve kakšna naj bi bila rešitev.
Sej pred časom je bil 8/1 paket in se občasno enako dogaja, razlika je le da plačujem sedaj manj in imam 10/1 paket...

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Kocke so šumi na liniji. Še vedno imaš torej vsaj 10 + 3 x 6,5 = cirka 29.5 mbps v downloadu, kar je verjetno očitno preveč.
Probaj (uradno) s paketom 4/1 ali pa recimo s samo 2xTV.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Ja seveda,potem bom uradno probal le drugega ISPja ,ne pa da bom nižal hitrosti ter ukinjal tv pakete.