še ena o ksenonkah

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Jaz ne bi tlačil ksenon kita v avto, rajši ene boljše halogenske žarnice. Recimo Osram Night Breaker Plus (19€/par) ali pa Philips x-treme power(36€/par) .

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
hmmm
smile-1.gif
Kateri je bil najboljši ?

Noben.. v kolikor hočeš imet pošteno zadevo pač daš original klasične Hella balaste, nabaviš 2 adapterja ter daš not kakvostne xenon žarnice Osram/Philips, D2R v kolikor ni leče, D2S v kolikor je leča. To je to.

Balast pa izgleda tako => http://www.autoteiletrend.de/images/product_images/original_images/634437.jpg

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.017
10.761
113
kod Džej-Zija
Glede na to, da mora bit ksenonski žaromet samonastavljiv po višini in da mora imet vgrajeno napravo za čiščenje, ni niti malo šans, da gre tole na tehničnem skozi. Razen če daš vgraditi zares vse sisteme, kar pa zna biti svinjsko drago, če je sploh tehnično izvedljivo.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Sej maš pač nov avto pa 4 leta ni treba tehničnega opravljat
tongue-1.gif

Al pa vsako leto pač premontiravaš....čeprav kolegam z lečami nikol niso kompliciral na tehničnih

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Prvo nima ksenona...ni varjante
smile-1.gif

Drugo......če ne slepim nasprotivozečih in poleg tudi bolje vidim.......zakaj ne
sprasujem se.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.017
10.761
113
kod Džej-Zija
A dejansko obstaja NOV avto, ki nima opcije ksenona?
shocked-1.gif

Glede drugega, a si prepričan, da ne slepiš ostalih, ko imaš avto polno naložen in umazan, kar se pozimi pogosto dogaja, nimaš pa samonastavitve višine snopa in čistilne naprave?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Kaj pa homolomo za ta hec? A sploh gre ali je sistem "pst - ne povem kaj imam not"?

Hja nisem še našel junaka ki bi zadevo homologiral ČEPRAV v kolikor namontiraš celoten sistem, pranja žarometov, avtomatske nastavitve ne vidim preprek. Ampak najbrž te ne zanima cena takšnega sistema, raje potem prodaš svojo garo in kupiš enako s xenonom, prideš skos bolj elegantno
wink-1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Pri meni ni nič pomagalo... Razen da so mi crkovale na 4 mesece, te Osramke...
Pri čemu ti ni pomagalo? Na koliko časa so ti crkovale navadne halogenke?
Osram Nightbreaker so imele življ.dobo 300ur, tele nove z oznako "plus" imajo kao daljšo. Prijatelj jih ima na BMW 1 več kot leto dni not in prevoženih preko 500ur.

Meni so na Stilu navadne halogenke zdržale po cca. 9 mesecev.....Osramke pa bom še videl kako se bodo obnesle, računam na nekih 6 mesecev. Pri meni je občutna razlika v vidljivosti med navadnimi in Osramovimi žarnicami.

Philipsove so pa res predrage.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:

sam sem idejo o upgrade-u luči opustil. Žaromet tak kot je, je pri original izvedbi s H7 žarnicami drugačen, kot pri izvedbi z D2R žarnico. To pomeni, da tudi če namontiram "najboljši" kit na trgu, snob svetlobe ne bo tak kot mora bit.

hvala vsem za pomoč
lp