še ena o ksenonkah

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Dodajam še sem, ker je ogled teme večji;

Original je h7 žarnica in klasičen žaromet. Kaj pa če bi dal vgradit xenon 4300 kit z D2R žarnico, na katero bi dal še tak adapter ?

http://www.hidexpert.com/producthtml/h7_adapters.html .

Bi bila svetloba v mejah normale, ali bi blo spet že na daleč videno, da je aftermarket kit?

osti jarej !
cheer.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Od daleč se bo videlo, da imaš aftermarket kit. Zakaj ne kupiš avta, ki ima original ksenonke.

Potem pa se tukaj na alterju norčujemo iz ukrajincev in belorusov, ki imajo vi aftermarket kit ksenonke. Nisi nič boljši.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ukrajinci s sprinterji imajo navadne xenon kite v lučeh s parabolo. Notri pa D2S žarnico
smile-1.gif

Tole je pa D2R žarnica ( te imajo ponavadi starejši avtomobili, ki nimajo leč ( C klasa, V70, Lagune ) Tem pa ne blešči.
Plus adapter za h7 ležišče, s katerim bo žarnica na pravem mestu in tako naj bi bila prava disperzija.

Tko razmišljam, bi blo fajn slišat od nekoga, ki je to namontiral
smile-1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.410
5.685
113
za navadne luči dobiš žarnice ki so namenjene navadnim
torej v tvojem primeru h7r

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Če prav razumem in googlam, je h7r za "r"eflective žaromete. Te imajo prva gereneracija C5tk, rejšnja Mercedes C klasa, Laguna ll, veliko volvotov...Pri teh avtomobilih ksenon ne moti nasproti vozečih.

H7R naj bi bilo identična D2R, ki je pri prvi vgradnji ( tako piše v navodilih ).

Bi bilo pa fajn slišat od uporabnikov, če dejansko H7R (D2R) NE moti nasproti vozeče...

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
....Bi bilo pa fajn slišat od uporabnikov, če dejansko H7R (D2R) NE moti nasproti vozeče...

kako pa naj to vejo, ce jit te pravilno nastavljene luci ne slepijo? ravno tako pri luceh z lecami ... smo testirali h7 xenon kit zarnico in je snop navzdor popolnoma odrezan ...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.410
5.685
113
jaz sem mel v bravotu v luči z lečo xenon 4300. svetloba se je odrezano nehala tam kjer se je mogla. pač leča.
parabola in steklo v navadni luči pa nerabi bit tako natančna kot v xenon luči. zato pa v navadnih slepijo, ker je dosti odbojev okoli, ki drugače zaradi prešvoh svetlobe niso opazni.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Tudi pri lučeh z lečo v originalu in aftermarket xenonih lahko slepijo ! Sem že velikokrat to videl. Se pa to dogaja pri cenejših kitih, žarnicah, kjer je razlika v dimenzijah same žarnice za par mm. Teh par mm naredi snop pri leči popolnoma drugo zgodbo.

Torej v teh primerih je bila težava v kit-ih, prepoceni. Tudi na netu je kar nekaj podobnih zgodb, ki moje opažanje potrjuje.

Dejansko se nagibam k temu, ker kot rečeno ne vidim logike, zakaj bi bila luč ( reflektivna) drugačna za H7 halogenke ali pa za ksenonke? Kaj naredi luč, luč prerazporedi snop svetlobe tja kot mora in naredi lep "cut off". Je pa odvisna od žarnice.

Težava pa je , ko folk daje h H7 tudi H7 kit xenon z h7 in ne H7R žarnico....
1302321-anti_glare_hid_bulbs.jpg

Priponke

• 1302321-anti_glare_hid_bulbs.jpg
    1302321-anti_glare_hid_bulbs.jpg
    9,4 KB · Ogledi: 229

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Se prav če te prav zastopim če dam v svoje luči z lečo H7r HID kit ( glede na napisano trdiš da obstajajo in navadni (poceni varjante z H7) in "ta dragi HID kiti z H7r žarnicami)....

Bo moja vožnja prijetna tako zaradi večje svetilnosti kot za nasproti vozeče???

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Nič ne trdim, samo razmišljam. Če imaš žaromet z lečo, potem paše H7 ( ali pa D2S ) xenon kit. Poudarek na kvalitetnem kitu, ker bojda kitajski so bolj šrot. In s tem, kitajskim prav tako žaromet z lečo meče svetlobo preko cut-off linije in prihaja do velikega "glara".

Saj pravim, blo bi fajn, če bi se kdo javil, ki je dejansko namontiral kvaliteten kit s pravo H7R žarnico. Zanima me, če ima kvaliteten cut-off snopa, kar pomeni da nasproti vozeče ne moti.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Andy pravi, da je snop krajši kar je logično, saj je pri H7R spodnji del žarnice črn. Nekateri pravijo, da dobro sveti, spet drugi da ne...pol se pa odloč. Meni se gre samo, da vidim cesto dobro, saj sem veliko v avtu, obenem pa NE motim nasproti vozeče.

Dober HID....pravijo, da so korejski dobri, neki Kaixen-i,,,kitajska roba tu ni dobra.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Marsikatera Korejska stvar je dobra
tongue-1.gif

Hum kurm sm zastopu je ta H7r za stare tipe žarometov z parabolo! Zakaj bi to mi2 kmava leče mela ta tip žarnice
sprasujem se.gif

Zakaj bi se poceni kitajski HID bleščal nasprotivozečim če mava etak lečo za to da poreže
sprasujem se.gif

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
h7r žarnica sveti ok kak mesec dva. Potem se zaradi temperature začne luščiti siv sloj ki prepreči slepenje. Potem taka žarnica sveti še slabše kot navadna H7. Sam sem imel take žarnice v laguni in ko sem se ponoči vračal domov čez gozd, sem osvetljeval krošnje
smile-1.gif

Zamenjam žarnice in čez 2 meseca podobna zgodba. Nato sem vse skupaj zamenjal za MTEC H7 4350k žarnice in sveti tako kot mora. Svetilnost pa je tudi super. Delajo že dobro leto.

LP

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ja, h7r je za refleksivne žaromete, ali žaromete s parabolo. Take ima prejšna C klasa, pa C5...in moja Lybra
smile-1.gif

Tvoj hjundei ima pa lečo, sam veš ne pomeni to avtomatsko, da je bolj prijazna za uporabo ksenonk. Je pa res, da ti ne potrebuješ r žarnice.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik john pravi:
h7r žarnica sveti ok kak mesec dva. Potem se zaradi temperature začne luščiti siv sloj ki prepreči slepenje. Potem taka žarnica sveti še slabše kot navadna H7. Sam sem imel take žarnice v laguni in ko sem se ponoči vračal domov čez gozd, sem osvetljeval krošnje
smile-1.gif

Zamenjam žarnice in čez 2 meseca podobna zgodba. Nato sem vse skupaj zamenjal za MTEC H7 4350k žarnice in sveti tako kot mora. Svetilnost pa je tudi super. Delajo že dobro leto.

LP

No super, eden iz prve roke
smile-1.gif
To se pravi, da potrjuješ moje domneve; poceni roba je kaj knalu draga roba... Se pravi s temi žarnicami je snop takšen, kot pri klasičnih H7 halogenkami? Če je ok, grem kar v nabavo, saj se bližajo daljše noči....:)
A to si imel original xenon z D2R žarnico ali naknaden kit z H7R?