še ena o ksenonih; d2r

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
osti jarej;

Vem še ena o ksenonkah....

Original je h7 žarnica in klasičen žaromet. Kaj pa če bi dal vgradit xenon 4300 kit z D2R žarnico, na katero bi dal še tak adapter ?

http://www.hidexpert.com/producthtml/h7_adapters.html .

Bi bila svetloba v mejah normale, ali bi blo spet že na daleč videno, da je aftermarket kit?
smile-1.gif

dominic

Pripravnik
18. okt 2009
191
0
16
42
ce ni lece, pol je nesmisel da delas to...to se dela na avtih kjer je privzeta leca za kratko luc in je v osnovi H7 zarnica...kako bi funkcioniralo na navadno luc, nimam pojma...vendar svetilnost bi bla za moje pojme moteca(premocna, razprsena), ker ni nobenga ismerjevalnika za svetlobo, beri lece...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.076
5.652
113
Nisem se poglabljal...
Kaj je razlika med d2s, d2r, pa H7?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
D2S, D1S, D4S so XENON žarnice za lečaste žaromete (žaromete ki imajo vgrajeno lečo, tisto okroglo zadevo, žarnica se ne vidi), D2R, D1R, D4R so žarnice za klasične fokuse, parabule brez leče (žarnica se vidi ko gledaš luč od zunaj). Vse žarnice ki imajo oznako H od spredaj so halogenke in niso xenonke, torej H7,H1,H3... so navadne žarnice ki jih imajo avtomobili z NE-xenonom. Kar se pa tiče xenon kitov pa imaš H7 xenon kite, H1 xenon kite, H-XYZ xenon kite, pač odvisno kakšen nastavek imaš v luči, če si do sedaj imel za kratko luč H7 žarnico boš zdaj iskal H7 xenon kit kar pomeni da je kitajska žarnica oblikovana v obliki H7 nastavka torej da ti paše ta žarnica original not v luč saj navadna D2S, D2R ti ne bo pasala v luč, je ne boš mogel vpeti v luč. Lahko pa daš original D2S, D2R not samo moreš prej dat gor en adapter da lahko te originalne žarnice vpneš v fokus. Upam da sem bil dovolj jasen...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.076
5.652
113
Si bil! Se prav je opcija kupš pocen xenon kit...kupš oridžinal d2whatever žarnico + nastavek zanjo da paše v H7 podnožje in potem pocen činkčog kit sveti kot se zagre?
Mal dražje ampak iz obeh tem o HIDih sem nekako dojel da je žarnica tista ki določa kakovost osvetlitve...?
Balast je pač nek pretvornik toka k ga znajo delat že 100let in se mi ne zdi neka znanost napram žarnici...razmišljam v pravo smer
sprasujem se.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Si bil! Se prav je opcija kupš pocen xenon kit...kupš oridžinal d2whatever žarnico + nastavek zanjo da paše v H7 podnožje in potem pocen činkčog kit sveti kot se zagre?
Mal dražje ampak iz obeh tem o HIDih sem nekako dojel da je žarnica tista ki določa kakovost osvetlitve...?
Balast je pač nek pretvornik toka k ga znajo delat že 100let in se mi ne zdi neka znanost napram žarnici...razmišljam v pravo smer
sprasujem se.gif

Ne, ker je komplet cela xenon luč vključno s steklom, lečo in parabolo večinoma drugačna od halogenske. Da bi 100% dobil ven iz xenona kar se da, potrebuješ original (ali ekvivalent) komplet luč ter balaste s krmilno elektroniko (tu so tudi razlike med original in kitajci).

Na koncu da zadostiš vsem pogojem rabiš še senzor višine/nagiba in pa avtomatično uravnavanje snopa luči (vse to seveda povezuje računalnik), zaradi specifik xenonske svetlobe pa še pranje stekel luči.

Torej razni kiti in podobne bedarije ne naredijo drugega kot pa da povečajo svetlobni tok v žarometu, kar lahko narediš tudi z menjavo halogenske žarnice za močnejšo (s stekleno lečo, predsteklom in alu parabolam lahko montiraš 100W halogenke pa svetijo enako močno kot xenon).

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
sprasujem se.gif

Razmišljaš približno pravilno le motiš se v tem delu da je balast le nepomembna komponenta ki jo znajo delati že 100 let. V kolikor boš imel čungalunga blast boš imel nonstop težave s crkovanjem tega balasta, tudi žarnice bodo crkovale prej kot bi sicer (originalne žarnice Philips/Osram). Seveda maš tudi kvalitetnejše balaste ampak noben čungalunga balast ni na nivoju balasta znamk Hella, Valeo, AL, Bosch, Koito, Mitsubishi... Je pa res kar ti je napisal tovariš nad menoj, halogenska luč ni enako zasnovana kot xenon luč tako da "enako" ni, je pa dost podobno. Za kater avto to sploh razmišljaš da bi dal predelat?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Čist tko, krmilno elektroniko in VN transformatorje delajo pa kje? Hella? Valeo? Tudi med vzhodnjaškimi fejki so razlike v kvaliteti...
Sicer pa bomo videli, sem nabavil H7 HID komplet za lečaste žaromete. Trafelci so majhni, montirani kar na pokrov odprtine reflektorja. Dobil sem 2 letno garancijo na te trafelce in na to, da mi ne bo skurilo ostale elektronike zaradi tega kita...

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
..ksz...

Sam sem imel kupil HID xenon kit še v času tolarjev in ko policaji "niso težili" glede tega, saj še ni bilo ne vem kako popularno, se še spomnim cene 60.000 sit in ga vgradil v avtomobil z lečo. H7 žarnica je šla ven, balasti in žarnice pa notri, to je to. V glavnem, zadeva je delala 3 leta brez problema, brez da bi kaj crknilo,skurilo ipd., skratka super, avto sem potem prodal. Se je pa po tem pojavilo še mnogo več kitajskih zadev in zelo poceni zadev, cena je padla kvaliteta pa kot kaže tudi. So me pa večkrat ustavili policaji, in nič pripomb, blendal mi ni nikoli nobeden, sem luči tudi bolj dol obrnil, luči pa redno čistil tako da je bilo vse tip top
smile-1.gif
...drugače pa me je vedno motilo ko je folk to metal v navadne luči (H4), in to je svetilo za znoret, da ne govorim v dežju, takrat so pa tudi tablice začel pobirat na veliko....

Nazadnje urejeno:

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Jz sm meu xenon žarnice v aftermarket lučeh. Vse je bilo kitajsko. Delalo je 4 leta brezproblema in prodau sm ga tko. Sm meu pa lečo in mi ni noben nasproti blendal. Pa še z policaji nisem imeu probleme.