Še en ko ni zvozil ovinka... ;)

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
744
86
28
Manjka značka quattro na levi strani lesene letvice pred sovoznikivim sedežem. Ta je tam tudi, če je bil avto naročen brez oznak.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.710
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik s1m0n pravi:
Quatro ima tukaj velik pomen pri ravnanju avta, ker če imaš izkušnje veš, da se samo z bremzo ne boš rešil.

MIsliš pred tistim ko ga je začelo nositi ali med plesanjem?
Pred definitvno ja, med nošnjo je pa najbrž samo še bremzo držal in volan pametno sukal....
O tem da avto nima ESP (kar so nekateri alter strokovnjaki trdili da ima) so pa tudi že nekateri ugotovil

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Clueless pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
... quattro ...

ne-ne-1.gif
Kolikor vidim je to navadna non-quattro štirka.

Te tvoje non-quattro štirke imajo 3 lufterje na osredju armaturke?

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
ksz

Nebi lih reku da ga je quattro, rešu se je sam... ampak nč kej nadpovprečno.
Pač rešu se je, posneto je, to je to. Smo že kej podobnga doživel pr +200 in nebi več.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.710
113
pri taščici
Sicer pa shebala ga je ena stara šajtrga (toyota corrola?)
wink-1.gif

Pa tudi vidi se da je bolj ali manj samo pohodil bremzo, abs je oddelal svoje, voznik pa tudi s hitrimi odzivi na volanu. praktično do 20 kmh ga je umiril v dobrih 5 sekundah (pa recimo da je prej peljal okrog 150)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.710
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
ksz

Nebi lih reku da ga je quattro, rešu se je sam... ampak nč kej nadpovprečno.
Pač rešu se je, posneto je, to je to. Smo že kej podobnga doživel pr +200 in nebi več.

ja to lahko ti rečeš, ki
evil.gif

Me prav zanima koliko % kandidatov za izpit ko le tega dobi v roke tak manever spelje tako kot ga je on.
Na nekaj metrov zamudiš s sukanjem volana narediš pirueto, če pa si prehiter pa greš dirket v planke....
Nekoč smo se tako sukal po parkingih z 20 % nejeove hitrosti, brez quatro...
Da si ga začel sukat je bilo za prvi udarec potrebna ročna ali pa ovinek,potem pa samo prava mera volana in si ga lahko kar nekajkrat plesal sem ter tja....do prvega robnika ki je prišel preblizu
sprasujem se.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Clueless pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
... quattro ...

ne-ne-1.gif
Kolikor vidim je to navadna non-quattro štirka.

Te tvoje non-quattro štirke imajo 3 lufterje na osredju armaturke?

Mene pa moti speljevanje potem, ko si pregleda vozilo .. volan mu trga iz rok v desno! Tipično za sprednji pogon in vzdolžno nameščeno mašino!
rolleyes-1.gif

marko1

Pripravnik
1. jul 2008
274
0
16
sm ta z audijem poleg vsega nastetega je imel tudi sreco

mene je 2x podobno zasukalo
1. totalka (meni nic, majse poskodbe sopotnice - sm pa imel neverjetno sreco (ce bi malo drugace takrat ravnal, tega ne bi pisal))
2. sm ga pa podobno ujel

oboje se je zgodilo na podoben nacin (hitra voznja, spolzko vozisce in srednje oster ovink - v 2. je bila hitrost malo manjsa - kar je verjetno glavni razlog, da sm ga ujel)
zgodi pa se v stotinki in ce nisi zbran...

sam imam sebe za dobrega voznika (recimo od 1 do 5, ocena 4), imam pa kolege, ki vozijo za 5 in so bili huje poskodovani (so pa bili vedno sami krivi, eden je driftal, drugi pa je vedno vozil ZELO hitro - oba do poskodbe...)

nasvet je - PREVIDNA voznja, na koncu se vsi spamtuje(m)jo

voznika Audija je 100% sam kriv in zaradi takih se drugi nastradajo, upam, da bo ta video opozorilo za druge (ne glede da drugi pisejo kako se to ne more zgodi, ce imas to ali ono) - meni in marsikaterim se je zgodilo isto

v stotinki zgubis kontrolo - PAMET v roke in noge !

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.001
10.753
113
kod Džej-Zija
Samo komentar na to, da je nekdo voznik za 5: petico si morda prisluži za tehniko vožnje, nikakor pa ne za splošni vtis. Ker vozniki za petico pač ne izzivajo do te mere, da začnejo smrtno ogrožati sebe in ostalih v prometu.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Ti ne štekaš.... smo imeli celo primerke, ki so bili prepričani, da te hitra vožnja spodbuja h večji koncentraciji in je poseldično bolj varna
wink-1.gif

@ nesreča

Se zgodi... tisti, ki se jim zdijo take zadeve smešne so verjetno sami šumakerji.
smirk-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.710
113
pri taščici
Je spomnim takih pisanj, ko so bolj "varno vozili" 100 mimo šole kot pa 40. Pri 40 so bii namreč zasanjani, pri 100 pa 120 % skoncentrirani na vožnjo...
Šolo sem dal za primer, najbrž bi kak vztrajen celo najdel objave tule ali pa na suxu

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.521
1.109
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pri 40 so bii namreč zasanjani, pri 100 pa 120 % skoncentrirani na vožnjo...

Hehe, verjetno razmišljajo v tej smeri, da so časovno hitreje mimo šole in tako manj časa ogrožajo...
evil.gif

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Na nevarnih odsekih je treba peljati kar se da hitro, da nevarnost čimprej mine.

(če pelješ dovolj hitro mine v trenutku - bum crash pogreb. :p)

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik s1m0n pravi:
srna te ne more presenetit, ker je povsod zaščitna ograja. Za aqua-planning si sam kriv, ker se v praksi nahaja le na mokrem cestišču (se pravi med in po padavinah) in moraš vožnjo prilagoditi razmeram ne glede na omejitve.
Seveda, tisto, akr sem jaz že parkrat videl na AC, niso bile srne, ampak prividi.
Če se po AC 100 kilometrov pelješ po mokrem 130 na uro, in ne splavaš, potem pa na 1 mestu splavaš (ker je pač nekaj narobe s cesto), si sam kriv. Ja seveda.
bonk.gif
Malo si poglej sodno prakso, našo in tujo.