Še en ko ni zvozil ovinka... ;)

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

me je 2x zbrisalo tak da niti videja neupam prileptit od sramote,
smile-1.gif

hysterical-1.gif

Daj ruknu gor, da vidimo
aplauz.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Če ste pozorno gledali posnetek je nekaj sekund pred "nesrečo" nad avtocesto prižgan znak za nevarnost na cesti. Lahko, da je bilo kaj na cestišču.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Pri temu autobahnfarerju je blo to po vsej verjetnosti zrežirano, al pa tud ne....zakaj se je pa ravno takrat snemal.
sprasujem se.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Pri temu autobahnfarerju je blo to po vsej verjetnosti zrežirano, al pa tud ne....zakaj se je pa ravno takrat snemal.
sprasujem se.gif

Zakaj sn se pa ravno jaz snemal pred 2ma dnevoma na snegu, ko me je zbrisalo da za sebe nisn vedo?

Ven jih vrže več tisoč po svetu, eden se pač posname.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Meni se pa objavljanje takih slik zdi skrajno neokusno. Jebiga stari, tudi tebi se lahko komot zgodi in ziher ne bi bil vesel, če bi nekdo objavil slike tvoje nesreče s tabo vred, ki žaluješ zraven avta..
smirk-1.gif

Grikos

Pripravnik
21. jul 2007
386
0
16
Citat:
Meni se pa objavljanje takih slik zdi skrajno neokusno. Jebiga stari, tudi tebi se lahko komot zgodi in ziher ne bi bil vesel, če bi nekdo objavil slike tvoje nesreče s tabo vred, ki žaluješ zraven avta.

Tukaj, je bolj kot na žalovanju za 10 let starim francoskim plehom poudarek na neumnem obnašanju udeležencev po nesreči....

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
voznik tistega audi-ja je na nekaj zapelal "He hit a dark patch of something. Probably ice or antifreeze. Pretty impressive save actually. "

In pa rešil ga ni samo quatro "esp saved him there"

o tem videu se je govorilo na nekem tujem forumu, kjer je bil tudi voznik, kateri je sam povedal da je na nekaj zapeljal. In NE MORE te kar tako obrniti...če te, ti je lahko jasno, da voziš prehitro za svoje sposobnosti oz. prehitro za avtomobil kazeri voziš in gume katere imaš gor. To da si šel na morje z čisto zanič gumami mi pove, da si zelo pameten in, da imaš vedno prav.

Da koga na cesti obrne mora biti nekaj, kar se ne ujema s fiziko...ne pa kar od lepega. mx...govoriš kot baba, ki ve da ima avto volan in 4 kolesa. Pa vedno si kriv če te zabriše....razen če ti je razneslo gumo zaradi proizvajalčeve napake. Drugače mi pa povej primer, kjer voznik ni kriv, da ga je zaneslo.

Da tvojega razmišlanja o hondah sploh ne omenim.

Ta forum je ratal raj za otroke. Vsi, ki so vsaj malo bolj resno razmišljali oz. skušali pomagati so odšli drugam ali pa nazaj na mobisux.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ko jaz z mojim avtom naletim na AC v blagem ovinku pri 100 (torej 30 pod omejitvijo) na aqua-planning, sem jaz kriv?

Če bi tale švaba stolkel tega audija bi on bil kriv?

Če mene preseneti srna na AC, pa zletim s ceste sem spet jaz kriv?

To so pač nepredvideni dejavniki povzročeni z naslova "višja sila" bi rekel, in se ne dajo predvidet vnaprej...
Pač stvari na katere je nekako treba bit pripravljen, ker imaš vse šanse da se ti zgodijo, zdaj nonstop na to mislit
in vozit po jajcih pa bo ubijalo vse ljudi okoli tebe, v prometu in avtu,...

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
srna te ne more presenetit, ker je povsod zaščitna ograja. Za aqua-planning si sam kriv, ker se v praksi nahaja le na mokrem cestišču (se pravi med in po padavinah) in moraš vožnjo prilagoditi razmeram ne glede na omejitve. Poleg tega še nikoli nisem slišal ali doživel da bi bil aquaplanning v ovinku, ker je tam cesta (povsod na AC) bolj nagnjena. Za audija bi rekel, da bi on kriv, ker je vozil prehitro (nad omejitvami). Tudi če si gledal posnetek si videl kako menja pasove in kako vozi po sredini. Če pa bi vozil po omejitvah bi verjetno prej opazil madež, hitreje reagiral in predvsem lažje reagiral. Če bi v tem primeru zletel s ceste ne bi bil kriv, temveč bi bil kriv lastnik ceste....samo tukaj spet ne gre, da te vrže iz ovinka kar na lepem. Mora biti nekaj kar se ne ujema s fiziko. Ti pa si v kar nekaj postih govoril, kako z lahkoto te obrne v vsakem ovinku. Seveda te, če voziš prehitro, če je kakšna ovira oz. če je nekaj kar ne bi smelo biti. Iz lepega pa ne vem če je že koga zaneslo.

To za nepredvidene dogodke se strinjam. To je pa popolnoma nekaj drugega kar si trdil. Gre le za nekaj, kar te zmoti oz. vpliva na vožnjo in sam oprijem cestišča.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.710
113
pri taščici
Tud če ima tale audi ESP ga ni rešil esp, ampak očitno izkušnje voznika.
Sem prepričan da se je tale voznik kdaj "učil" na kakšnih "zimskih uricah" ali pa celo na kakšnih dirkah.
Imam nekaj izkušenj s "zimskimi uricami" in hitrimi "poljskimi potmi" zato približno vem kako je treba sukat volan ko te začne enkrat takole nosit. Ko te začne nosit nima quatro več prav velike vloge....(bremze itak primejo na vse štiri ne glede na quatro)

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
Quatro ima tukaj velik pomen pri ravnanju avta, ker če imaš izkušnje veš, da se samo z bremzo ne boš rešil.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Tud če ima tale audi ESP ga ni rešil esp, ampak očitno izkušnje voznika.
Sem prepričan da se je tale voznik kdaj "učil" na kakšnih "zimskih uricah" ali pa celo na kakšnih dirkah.
Imam nekaj izkušenj s "zimskimi uricami" in hitrimi "poljskimi potmi" zato približno vem kako je treba sukat volan ko te začne enkrat takole nosit. Ko te začne nosit nima quatro več prav velike vloge....(bremze itak primejo na vse štiri ne glede na quatro)

Mogoče, ampak tut refleksno (če nisi totalni anti talent) gre marsikaj rešit, brez da si se sukal v snegu.
Je pa definitivno prednost če si pokuril par ročnih
smile-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Se strinjam s tvojim razmišljanjem, vendar ta avto ESP ni imel. ESP se vklopi bistveno hitreje in tudi ni možno da bi z vklopljenem sistemom avto takole vijugal po obeh dveh pasovih. Tisti ki ga ima in ki je že doživel vklop ESPja pri hitrosti nad 100kmh, v dolgem ovinku, že ve o čem govorim.
grin1.gif