scenic, c4 ipd... v katerega tri ostroške sedeže?

andmer99

Pripravnik
11. okt 2007
160
0
16
Citat:
Uporabnik softi pravi:
sam sem meril scenica in ni šlo not.
so šli pa v p406. med karavani je p406 eden izmed širših.
prijatelj ima isto v pasatu, a drugi modeli sedežev.
p406 ima širino do česar sem prišel po poglobljenem iskanju in sicer je širši od octavie, pasata, e kalse, a6, petice itd.

se pa vse skup skrije v primerjavi z espace oz veliki enoprostorci.

btw
v pathfinderja gre tut.

dokaz, da moraš obvezno probati s svojimi sedeži. softiju scenic ni šlo, pri nas gre skozi!

je pa to prvi primer, ko slišim, da gre pri pasatu skozi. tudi za mondea in laguno poznam do sedaj samo primere, ko ni šlo skozi. tam je običajno srednji sedež (oziroma tista "izboklina") toliko ožji, da nikakor ne moreš pripeti otroka, pa še otroški sedež se ne posede lepo na tisto izboklino. Kolega je že imel vplačanega superba, ko je izvedel, da je tretji otrok na poti. Trije sedeži niso šli noter, potem je na srečo uredil, da ima sedaj S-maxa.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
Če ga voziš spredaj, se mora izklopiti AB. Pri nekaterih starejših že ne.
Mogoče pripenjaje olajšajo tisti podaljški pasov.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
odlično napisano
zmaga.gif

Citat:
Uporabnik andmer99 pravi:
iščemo čim manjši drugi avto, v katerega spravimo 3 sedeže zadaj, letno naredimo samo 5k km, zato obvezno bencin, dovolj je osnovna oprema.

tole je pa pri nas isto, edino kilometrina še bolj "ekološka"... zato sem najbolj ogret za osnovnega bencinskega scenica (je najcenejši)

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Če ga voziš spredaj, se mora izklopiti AB.

Airbag se izklopi, če gre za sedež skupine 0, ki gleda nazaj. Za večje pa mora ostat vklopljen. No razen, če šparaš
wink-1.gif

Itak vse piše v navodilih od avta. Kot zanimivost: v astri lahko spredaj montiram največ sedež skupine I 9-18kg, pa tudi isofixa nima. Star razpadajoč clio pa ima spredaj tudi isofix.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Fino je, da je zadnja klop deljiva in pomična naprej. Ker ob treh vzporednih sedežih, tudi če grejo noter, je velika heba s pripenanjem...vsaj tako sodelavec, ki ima tri dece...sam nima, bi mu pa prišel prav zamik sedežev, da bi z roko lažje prišel zraven.

Prednost pomičnih sedežev sem spoznal na lastni koži. Fizično sem v svojo astro bp spravil not 2 sedeža in lupinco. Potem pa ni prostora, da bi lahko zapel pas, pa še sredinski je prekratek. No bi šlo nekako s podaljškom, pa če bi sedeže zlagal po vrsti enega za drugim...

Zdaj sem tako zložil, kot je hanzi predlagal. En sedež sem dal spredaj, 2 sedeža zadaj, pa babo v sredino
smile-1.gif
Ni ravno, da bi se na neke večurne fure takole vozil...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
kaj pa s-max?

fini, ampak kdo bo to plačal?

da se razumemo: sam imam dva otroka, ampak včasih peljem še kakšnega. zato iščem nekaj za drugi avto (ker ga tako rabimo, ker zdajšnji razpada) in bi nekaj, da ne bo preveč tuhtanja s sedeži

Nazadnje urejeno:

andmer99

Pripravnik
11. okt 2007
160
0
16
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
kaj pa s-max?

da se razumemo: sam imam dva otroka, ampak včasih peljem še kakšnega. zato iščem nekaj za drugi avto (ker ga tako rabimo, ker zdajšnji razpada) in bi nekaj, da ne bo preveč tuhtanja s sedeži

Glede na vse, kar si napisal, bi jaz potegnil pod črto to: če iščeš "klasičen" in ne "obrtniški" avto, potem poglej scenica, in poskusi spraviti noter svoje sedeže. Ker ne dobiš nazaj DMV klasičen preverjen stari 1.6 16V bencinc sicer ni več tako ugoden. Z osnovno opremo (sicer samo ročna klima, ampak za 5 km na dan je dovolj) bi znal biti še vedno najbolj ugoden. Res pa poraba ni nizka (ampak pri 5k km na leto to ni faktor), in ko enkrat voziš turbinsko avto, moraš takšnega scenica voziti totalno drugače, da ni nekretnina.

Skoraj prepričan sem, da bi 3 sedeže spravil noter tudi v C4P, samo cena je po moje višja, plus v pravih (ne tistih, ki so skozi celo leto) citroen akcijah so itak samo turbodizli, in mislim, da klasičnega bencina itak sploh ni v C4P. kako je z bencinsko turbino pri takih kratkih razdaljah in stalnem ugašanju, nisem uspel zanesljivo ugotoviti, baje sicer naj ne bi bilo problemov (če pa vseeno slučajno turbina kdaj crkne, pa je vseeno velik strošek). plus ženske (vsaj mojo) običajno v C4P motijo vse špilike, ki jih ima...

zaključek: mi smo zaenkrat zadovoljni s kombinacijo prejšnji C4GP in Scenic III. sicer bi že imel kakšnega sharana z drsnimi vrati in njegovo velikostjo, samo razliko financ raje porabim za kaj drugega (smisel življenja je ležanje na.....)

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
otrok ne sme biti spredaj.

edit
berem in očitno je lahko spredaj. naši zakoni.

Kaj pa je narobe z njimi in mulcem spredaj?

naši zakoni dovolijo. hr in hu ne. nič ni narobe. je pa zanimivo, da je še lani policija rekla ne sme otrok spredaj pod nobenim pogojem.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Jaz tamale ze 7 let prevazam spredaj, tudi policaji so me z otroci "onboard" ustavili ze 2x in se nihce ni vtaknil v to. Sem pa vedno "pihal". Ampak, ker je akcija 40 dni z veliko alkohola mimo, sem bil vedno trezen.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
kaj pa s-max?

lizing
evil.gif

sam 20% pologa
grin1.gif

Če si lahko privoščiš tri otroke, nakup s-maxa ne bi smel biti problem.

Torej, če si lahko privoščim 3 otroke, nakup Smax ne bi smel biti problem...? Torej če je za otroke denar, je tudi za Smaxa??

Tole se bere točno tako, kot sem prej zapisal.