Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Vse je stvar posameznika, starša in kako hitro pade pod sodobno miselnostjo, da je treba otroku vse nudit....
Tudi Smaxa.
Zame je to bull...
Spet se nisva razumela. Kje sem napisal, da je treba otrokom nuditi vse?! Ne moreš zanikati, da moraš kot
odgovoren starš otroku omogočiti nek minimalen standard (in pozneje start v življenje). Če hočeš špilati veliko družino, rabiš konkretno finančno konstrukcijo in te leto brezposelnosti ne spravi na kolena. Da dogodkov, kot jih je navedel Hanzi, ne omenjamo.
Če ti je vseeno in ti je pomembna samo kvantiteta za nek meni neznan družbeni status, si na to temo nimava več veliko povedati. Zelo odgovorno, ni kaj.
Otroci ne rabijo S-maxa. S-maxa ali kak drugi avto kupijo starši zase, za svoje potrebe (in če potrebe vključujejo prevoz <n> otrok, je to še vedno potreba staršev in ne otrok).
P.S.: pa naj bo bullshit ali dogshit
Očitno se tvoje življenje vrti samo okoli denarja. Več ga je, bolj odgovoren si ( v svojih očeh ).
Ja itak, da odgovoren starš nudi takšno in drugačno podporo in oporu svojemu otroku, samo pretiravati pa ni treba. Nenazadnje, dokaz je zunaj; poglej zafnano mladino in njihove starše. NAjveč jih je takih, ki delajo 24/7, da furajo cel lajf na lizingu obenem se jim pa izpred očmi sesuva družinsko življenje ( in svoje jasno ).
Tko je...
Sam sem v zadnjem letu imel dvakrat idejo o zamenjavi avta. Obakrat se kalkulacija ni izšla. Enostavno;
življenski mesečni stroški + kredit za hišo( 60% prihodkov ),
življensko zavarovanje, nezgodno zavarovanje, varčevalna shema za 20 let ( 7 % prihodkov ),
varčevanje za 1. otroka do 18. leta njegove starosti ( 5 % )
varčevanje za 2. otroka do 18.leta starosti ( 5% ).
...ostane dobrih 20%.
Resda to v € ni malo, je pa treba imeti zalogo in zato rezervo za izredne primere.
In sedaj naj v to kalkulacijo dodam še NOV avto, recimo SMaxa za 30k€, samo zato, da pokažem svetu, da sem "odgovoren" starš?
Enostavno ko pasulj, če bi imela redne mesečne prihodke 3.5k€ + bi to še nekako šlo. Pa tudi, če bi jih imela, ne grem na NOV avto.
Enostavno, nisem tako bogat.