ŠĆ

B81

22. jul 2007
36.921
10.496
113
Še vedno mi ni jasno, zakaj niso vsaj povprašali na UE ali kjerkoli že, kako sedaj naprej?

Če je imel človek neko službo in so ga izbrisali, je menda moral nekako spremenit naslov v službi, na banki, v zdravstvu, fakin naročnino na Mladino itd... kako so izbrisani reševali te težave?

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.732
5.888
113
Britanci so, ko smo živeli še v skupni državi EU pokupili kar nekaj nepremičnin po Sloveniji. Tam živijo in imajo tam stalno bivališče. Ali so jim ob brexitu tudi odvzeli stalno bivališče? So si morali urejat kakšne dokumente, da so lahko obdržali to bivališče?
Kaj te zdaj ti bluziš? Anglež je po brexitu še vedno Britanec. Bil in bo dokler Velika Britanija obstaja. Če razpade, pa kaj misliš kaj bo Anglež moral storit? Ampak, saj mirsi ne boš dojel. Ne rabiš se trudit.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.732
5.888
113
Mnogi niso pridobili državljanstva novonastale države, ker niso bili obveščeni, da morajo pridobiti novo državljanstvo in vloge niso oddali ali pa ker je bila njihova vloga zavrnjena ali zavržena ali pa je bil postopek ustavljen. Posledično jim je bil odvzet status stalnih prebivalcev. Stalno prebivališče so jim lokalni upravni organi odvzeli po centralnem internem navodilu Ministrstva za notranje zadeve pod vodstvom ministra Igorja Bavčarja in državnega sekretarja Slavka Debelaka.
To da niso nili obveščeni, se ne morem strinjat. Strinjam se pa z primerom, če je vloga bila neopravičeno zavrnjena. Vse ostalo, razen, kot sem dejal, kome v bolnici, nima opravičila. Pa se pokakam na odločitev sodišča. Edino Baučar bi 14 dni pred izbrisom lahko še kaki pildek na te naslove poslal, da bi bilo procesu zadoščeno, vemo pa da ta pildek pri teh jugoslovanih (z namenom pisano z malo začetnico) tako nebi spremenil situacije. Spet bi se izgovarjali kot Janša, češ da jim pošta ni bila uročena.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Britanci so, ko smo živeli še v skupni državi EU pokupili kar nekaj nepremičnin po Sloveniji. Tam živijo in imajo tam stalno bivališče. Ali so jim ob brexitu tudi odvzeli stalno bivališče? So si morali urejat kakšne dokumente, da so lahko obdržali to bivališče?
Seveda mora. Vstop v VB in gotovo enako velja za njih k nam z osebno izkaznico ni več mogoč. Potreben je potni list. Torej si je potrebno urediti dokument.
Izbris je bil mogoče nezakonit, se je pa ljudem zgodilo bistveno več krivic po povsem zakoniti poti. Začne se denimo z dostopom do vode. Imaš vodnjak, ker nikoli ni bilo javnega vodovoda. Ko se javni vodovod pojavi, si dolžan dobiti denar, se nanj priklopiti in uporabljati vodo iz vodovoda, čeprav so tvoji predniki stoletja pili vodo iz vodnjaka. In tega ne moreš rešiti z obiskom upravne enote in plačanimi koleki za par tolarjev, kot je bilo v primeru izbrisanih, temveč gre običajno za več 1000 €. Ampak, ker gre običajno za problem starih Slovencev z minimalno pokojnino, ki živijo "bogu za nogu", se o tem ne bo poročalo, niti jokalo.

• Všeč mi je
Reactions: alkoholik

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.333
-2.693
113
Kaj te zdaj ti bluziš? Anglež je po brexitu še vedno Britanec. Bil in bo dokler Velika Britanija obstaja. Če razpade, pa kaj misliš kaj bo Anglež moral storit? Ampak, saj mirsi ne boš dojel. Ne rabiš se trudit.
Ja, Anglež je po brexitu še vedno Britanec s stalnim prebivališčem v Sloveniji, Srb pa po osamosvojitvi ni bil več Srb s stalnim prebivališčem v Sloveniji, ampak Srb brez stalnega bivališča, ker so mu stalno prebivališče nezakonito odvzeli. Tu je razlika.

V Jugi smo imeli jugoslovansko državljanstvo in tudi slovensko državljanstvo, v EU pa imamo državljanstvo EU in slovensko državljanstvo. Na pasportu mi piše oboje, samo povem, da ne bo kdo bluzil, da eu ne obstaja.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.732
5.888
113
Ja, Anglež je po brexitu še vedno Britanec s stalnim prebivališčem v Sloveniji, Jugoslovan pa po osamosvojitvi ni bil več Jugoslovan s stalnim prebivališčem v Sloveniji, ampak Srb brez stalnega bivališča, ker so mu stalno prebivališče odvzeli. Tu je razlika.

V Jugi smo imeli jugoslovansko državljanstvo in tudi slovensko državljanstvo, v EU pa imamo državljanstvo EU in slovensko državljanstvo. Na pasportu mi piše oboje, samo povem, da ne bo kdo bluzil, da eu ne obstaja.
Sem popravil tvojo izjavo da bo zgledala primerljivo. Sem ti rekel, da ne boš razumel bistva!

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.333
-2.693
113
Sem popravil tvojo izjavo da bo zgledala primerljivo. Sem ti rekel, da ne boš razumel bistva!
Bom pa še js popravil da bo primerljivo.
Državljan EU (anglež) pa po brexitu ni bil več državljan EU s stalnim prebivališčem v Sloveniji, ampak Britanec ....... za razliko od Srba mu je stalno prebivališče ostalo.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.333
-2.693
113
Mnogi niso pridobili državljanstva novonastale države, ker niso bili obveščeni, da morajo pridobiti novo državljanstvo in vloge niso oddali ali pa ker je bila njihova vloga zavrnjena ali zavržena ali pa je bil postopek ustavljen. Posledično jim je bil odvzet status stalnih prebivalcev. Stalno prebivališče so jim lokalni upravni organi odvzeli po centralnem internem navodilu Ministrstva za notranje zadeve pod vodstvom ministra Igorja Bavčarja in državnega sekretarja Slavka Debelaka.
Ne bo držalo.
Nihče ni bil obveščen in nihče ni vedel, da če si ne bo pridobil državljanstva nove države, da mu bodo odvzeli stalno prebivališče. Pa kaj ima državljanstvo veze s stalnim prebivališčem?
Logično bi bilo, da če ne zaprosiš za slovensko državljanstvo, ti ostane npr. srbsko državljanstvo, dovoljenje za bivanje pa ostane.

Kot pravim tudi državljanu EU s stalnim prebivališčem v slo, po brexitu niso odvzeli stalnega prebivališča. Samo status državljana EU so spremenili v status tujca.

Pa koneckoncev tudi Jugoslovan, ki je stalno prebival v Nemčiji, po tem ko se je iz Jugoslovana pretvoril v Slovenca, tam ni izgubil stalnega prebivališča.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.333
-2.693
113
Mirsi, EU ni država. Ponovi vajo!
Se motiš. Sem pogledal na pasport, in mi zgoraj piše Evropska unija. (na jugo pasportu mi ni pisalo neuvrščeni )

In kaj po tvoje manjka EU, da bi bila država oz, kaj je Beograd imel, da danes Brussel nima? To sem že parkrat vprašal, pa nikoli dobil odgovora.

EU ima svojo zastavo, himno, svoje praznike, ima vlado, parlament, predsednico vlade, sodišče, banko, valuto, svoje meje, svoja davčna pravila ..... Ima čisto vse, kar država potrebuje.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.732
5.888
113
Te pa te malo drugače vprašam. Zakaj niso mogli potem, ko so bili izbrisani, ponovno prijavit stalnega prebivališča?

Citiram; "Nihče ni bil obveščen in nihče ni vedel, da če si ne bo pridobil državljanstva nove države, da mu bodo odvzeli stalno prebivališče".
Kako nihče? Kako pa je vedelo ostalih 2milijonov ljudi minus izbrisani?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.732
5.888
113
Se motiš. Sem pogledal na pasport, in mi zgoraj piše Evropska unija. (na jugo pasportu mi ni pisalo neuvrščeni )

In kaj po tvoje manjka EU, da bi bila država oz, kaj je Beograd imel, da danes Brussel nima? To sem že parkrat vprašal, pa nikoli dobil odgovora.

EU ima svojo zastavo, himno, svoje praznike, ima vlado, parlament, predsednico vlade, sodišče, banko, valuto, svoje meje, svoja davčna pravila ..... Ima čisto vse, kar država potrebuje.
EU je unija. Ni država. Kaj je s tabo?

B81

22. jul 2007
36.921
10.496
113
Ne bo držalo.
Nihče ni bil obveščen in nihče ni vedel, da če si ne bo pridobil državljanstva nove države, da mu bodo odvzeli stalno prebivališče. Pa kaj ima državljanstvo veze s stalnim prebivališčem?
Logično bi bilo, da če ne zaprosiš za slovensko državljanstvo, ti ostane npr. srbsko državljanstvo, dovoljenje za bivanje pa ostane.

Kot pravim tudi državljanu EU s stalnim prebivališčem v slo, po brexitu niso odvzeli stalnega prebivališča. Samo status državljana EU so spremenili v status tujca.

Pa koneckoncev tudi Jugoslovan, ki je stalno prebival v Nemčiji, po tem ko se je iz Jugoslovana pretvoril v Slovenca, tam ni izgubil stalnega prebivališča.
To je citirano iz Wikipedie, pisi jim, da se motijo.

Kaj pravis, v nobenih porocilih in Dnevniku in Delu ni bilo novic, kaj je treba narediti po tem?

Po vsem prebranem je IMO to bla navadna "balkanska" miselnost in kaprica ali pa kaksne ugodnosti. No ali pa seveda podstresje.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
v osnovi je bla napaka, da se je ljudem pustilo pobudo, ker bi moralo bit jasno, da eni ne bodo storili nič...

treba bi bilo vsem potalat odločbe, kakršnekoli že, potem pa če komu ni kaj všeč pa naj se pritoži

recimo: vsi ki imajo prijavljeno stalno prebivališče na dan x => državljanstvo
če komu ne paše pa naj ga zavrne in ajde sine preko drine...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Te pa te malo drugače vprašam. Zakaj niso mogli potem, ko so bili izbrisani, ponovno prijavit stalnega prebivališča?

Citiram; "Nihče ni bil obveščen in nihče ni vedel, da če si ne bo pridobil državljanstva nove države, da mu bodo odvzeli stalno prebivališče".
Kako nihče? Kako pa je vedelo ostalih 2milijonov ljudi minus izbrisani?
Kako naj ga prijavi, če so mu odvzeli vse veljavne dokumente?

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.732
5.888
113
Lovili so jih in jim kradli dokumente, ali kako? Ali smo pač rekli, jugoslovanska osebna ni več veljavna, ker Jugoslavija več ne obstaja?