ŠĆ

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.732
5.888
113
Pravno gledano je tako kot je reklo sodišče. Se pa strinjamo, da pravici NIKOLI ni dosojeno na sodišču. Še R. Golob je jokal nad sodbo US glede RTV-ja. In vsi, vklučno s teboj, vemo da so si ubrisanci sami krivi in nismo dolžni mi, kot davkoplačevalci plačevati odškodnine. Če sem odkrit pričakujem vsaj polovico Srbije, da pride po svoj del pogače, krivi ali ne.

B81

22. jul 2007
36.921
10.496
113
Mnogi niso pridobili državljanstva novonastale države, ker niso bili obveščeni, da morajo pridobiti novo državljanstvo in vloge niso oddali ali pa ker je bila njihova vloga zavrnjena ali zavržena ali pa je bil postopek ustavljen. Posledično jim je bil odvzet status stalnih prebivalcev. Stalno prebivališče so jim lokalni upravni organi odvzeli po centralnem internem navodilu Ministrstva za notranje zadeve pod vodstvom ministra Igorja Bavčarja in državnega sekretarja Slavka Debelaka.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.994
10.747
113
kod Džej-Zija
Pravno gledano je tako kot je reklo sodišče. Se pa strinjamo, da pravici NIKOLI ni dosojeno na sodišču. Še R. Golob je jokal nad sodbo US glede RTV-ja. In vsi, vklučno s teboj, vemo da so si ubrisanci sami krivi in nismo dolžni mi, kot davkoplačevalci plačevati odškodnine. Če sem odkrit pričakujem vsaj polovico Srbije, da pride po svoj del pogače, krivi ali ne.
Še enkrat ponavljam: zasran je bil upravni postopek. Notranje ministrostvo je vsekalo bližnjico, popolnoma brez potrebe, posledice pa plačujemo še danes. Sploh ni problem izbris kot tak, problem je, kako je bil izveden. Šlampasto in nelegalno.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ne bluzi, mojega sodelavca so kar nekaj časa jebali, ker je bil slučajno rojen v Beogradu, sicer slovenskim staršem.

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Moja sestrična je tudi bila v taki situaciji. Sicer da bi imela kake težave glede tega? Nikoli ni omenila.
Verjetno je bilo precej podobna težava, kot je težava menjave osebne izkaznice na 10 let. In precej manjša in cenejša kot je grožnja EU, da bo potreben postopek podaljšanja vozniškega dovoljenja pri starosti 70 let in ne 80 kot piše na dovoljenju.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
ja jeba je to
mene so zafrkaval v prvem razredu, da sem kranjska klobasa, ker so me iz kr v lj v šolo vozil

tough life

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.333
-2.693
113
Izbris je bil nezakonit, to je na koncu potrdilo sodišče. In dobili so (bodo?) odškodnino za krivico.

Da pa bi izbrisani zato dobili spomenik, je pa po moje nedopustno, sploh pa ne zaradi tistih zlaganih obrazložitev in jokavih zgodbic, da so bili izbrisami zaradi črke Ć v priimku, ker to ni res. Mnogi so bili izbrisani tudi takšni, ki nimajo Ć v priimku.

Bi jim svetoval, naj postavijo spomenik v Strassbourgu, saj so jim koneckoncev tam povrnili njihove pravice. Kaj ima Rog s tem?

So pa zahteve po spomeniku samo provociranje Slovencev in želja parih posameznikov po zaslužku.

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.872
113
Dogajajo se na obeh straneh. Že 4 strani pa še nihče ni napisal "vzemi si dva domov če ti je toliko do njih".

• Haha
Reactions: Piton

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Mislim, kako beden izgovor. Približno tako beden kot "Janši (ali vstavi poljubnega obsojenca) nismo mogli vročiti sodni poziv". Se res nisi mogel kaj bolj pametnega spomnit?

Sam nimam nobene afinitete do izbrisanih, moje iskreno mnenje je, da so taktizirali.

"Idioti" so pa vodilni in odločevalci iz tistega časa kateri niso prepoznali napake takšnega izbrisa.

Si zaslužijo odškodnino/spomenik/..... Glede na to, da si želim da bi bila država poštena in transparentna do vseh, ter naj bi obenem spoštovala lastne zakone.... Ja. V opomin državljanom kakšni bedaki so jih vodili takrat in bodočim voditeljem v opomin kako se stvari ne ureja. Če pa zanemarim hud zajeb države in vodstva, bi pa nobenemu izbrisanemu ne dal niti centa. Kak redek morda ni uspel urediti papirjev zaradi "višjih" razlogov. Večina pa je kazala preveliko brezbrižnost da bi si bilokaj zaslužili.
Škoda za tak zajeb, pa tako malo je bilo potrebno, da te teme nebi bilo in bi vsi lahko rekli, SAMI SO SI KRIVI.

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.872
113
Tvojega sovraštva pa res ni potrebno projecirati na druge.
Ravnokar si to sam naredil. Ti citiram še kakšen tvoj predlog kako naj si migrante, pedre, nevladnike, cigane, upokojence, izbrisane (vstavi poljubnega in trenutnemu navdihu ustreznega sovražnika) vzamemo domov če so nam tako všeč.

Piton

Guru
11. apr 2022
1.738
-162
113
No vsi ki tako zagovarjate izbrisance. Konkretne primere na plano, zakaj si niso mogli uredit statusa.

Evo moj. - Bil je v komi in se prebudil prepozno.
ti še 1x povem (ne zagovarjam izbrisancev kr tko, k vem za marsikoga k ni hotu bit slovenac): nima veze, zakaj niso mogli ali niso hotli. zajeb je bil na drugem koncu.
napaka v postopku.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Ravnokar si to sam naredil. Ti citiram še kakšen tvoj predlog kako naj si migrante, pedre, nevladnike, cigane, upokojence, izbrisane (vstavi poljubnega in trenutnemu navdihu ustreznega sovražnika) vzamemo domov če so nam tako všeč.
1678826269536.png

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.333
-2.693
113
Britanci so, ko smo živeli še v skupni državi EU pokupili kar nekaj nepremičnin po Sloveniji. Tam živijo in imajo tam stalno bivališče. Ali so jim ob brexitu tudi odvzeli stalno bivališče? So si morali urejat kakšne dokumente, da so lahko obdržali to bivališče?