sava-made in poland-wtf

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik motoristic pravi:
Saj so po varnosti še slabše od Nankang
uf-1.gif
Nemogoče...?!

Letne so glih tam-tam. Po ADAC-ovem testu si delijo mesta z LINGLONG, NANKANG in ne vem še kakšnimi kitajskimi proizvajalci.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Danes sem dobil Sava eskimo HP 195/55/15. Čudna dimenzija pa je draga pr nas. Sem jo naročil na gume direkt, je bla najcenejša in glej foro: na gumah piše made in Slovenia, pripeljali pa so mi jo iz nemčije. Zaj pa ne vem če je to samo kaka finta in je bla narejena v kaki banana republiki al pa so jo res izvozli iz SLO v DE nato pa spet nazaj. Pravi x-files :D

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.154
4.132
113
Boljše serije gum (širše in novejše gume) še vedno delajo v Savi, dejansko si delijo linijo z GY UG7+!
grims-1.gif

Gume direkt pa dejansko uvažajo iz svojega centralnega skaldišča ki je res v DE.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
To že ne vem koliko let trobite, kako so samo taboljše od save made in Slovenia. Lani so bile S3 v popularni dimenziji 175/65/14 še vedno domače. V bistvu že ves ta čas ko trobite o poljskih gumah jaz kupujem s3 made in Slovenia. So bile pa tista letna jajca, effecta al kaj že, res iz Poljske že pred mnogimi leti.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
V življenju sem dvakrat vozil na savinih gumah in zaprisežem, da se ne mislim nikoli več. Prve so bile letne Sava Effecta (to je bilo 6 let nazaj) in sem imel občutek, da je sredi poletja ob dežju poledica na cesti. Druge so pa bile Sava S3 M+S, s temi sem se pa predlani napizdil in jih takoj naslednje leto prodal. Za po celecu so bile fajn peljati, ampak po mokrem pa sploh nisem imel občutka kdaj je zaledenelo in kdaj je zgolj mokro.
bonk.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.944
113
pri taščici
tudi tako se skrbi za krajse prejemanje pokojnin-poleg vrst v zdravstvu...
Sicer pa so tudi turske
slo so fulda gy pa mogoce se kaj

Dushan

Pripravnik
11. apr 2008
274
0
16
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Boljše serije gum (širše in novejše gume) še vedno delajo v Savi, dejansko si delijo linijo z GY UG7+!
grims-1.gif

Gume direkt pa dejansko uvažajo iz svojega centralnega skaldišča ki je res v DE.

Jest sem pa na koncu vendarle nabavu gume pri najboljšem sosedu in sem namesto Fulde KM3, ki ni dobavljiva, vzel GY UG7+, ki so "Made in Germany" in mi definitivno ni žal!

Še AMZS test 28 zimskih gum 2010: http://www.motorevija.si/l2.asp?L1_ID=34

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Sej pomojem mu je jasno, da gume delajo na Poljskem. Sam poglejte kakšna je površina gume.

Moje dodobra zgonjene 3 sezone stare zimske boljš zgledajo
crazy1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:

Vsem, taki ste kot moja stara mama, ki hoče samo Gorenje šporget, zato , ker je Gorenje-slovenski....:rofl:
Primerjava je na mestu .
Pa dajte že nehat z merjenjem kurca....:)

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
heh eni res ne morejo prebolet da je sava še samo konkurenca čing čongu in ling longu
hysterical-1.gif

ko se že zdi da raja počasi skapira da je šrot, poknejo zadaj pri oznaki 2 črke zraven, raja spet v nabavo ko zmešana
stupid-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Sava je res lahko konkurenca čang šlangu, je pa poceni pa "domača". Ker se večini folka jebe kaj imajo na avtu je pač sava edina logična izbira. Sicer pa na cliotu gre s3 čisto ok. Ni optimalna, ampak ker je lahek avto nekako gre.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
veš kaj je smešno? to da bi naj bila poceni. saj je res, ampak za 5 ojrov zraven dobiš že res dobro gumo. ampak marsikomu je to res preveč

mayk

Pripravnik
7. nov 2007
261
0
16
44
Sava se uvrsca v "budget" segment in se jo ne more primerjati z Dunlop, Goodyear, Michelin, Bridgestone ki so v " premium" segmentu.

Se prav da za tak denar ne mores zdej neki imet super gume. So pa kake gume pri Savi zelo dobre in se lahko kosajo ob gumam in visjih segmentov

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.772
113
Citat:
Uporabnik mayk pravi:
Sava se uvrsca v "budget" segment in se jo ne more primerjati z Dunlop, Goodyear, Michelin, Bridgestone ki so v " premium" segmentu.

Se prav da za tak denar ne mores zdej neki imet super gume. So pa kake gume pri Savi zelo dobre in se lahko kosajo ob gumam in visjih segmentov
Fulda je tudi "budget" segment. Pa je konkretno boljša od Save

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Meni Sava dobro služi. Res je, da ni ni idealna ampak take gume še nisem vido. Ne vem zakaj tako pjuvate po njej. Saj pa vas ni nobeden za mnenje vprašal. Govor je bil samo o izvoru gume. Drugače pa je tista dimenzija, ki je sem jo zgoraj omenil cena 64 EUR, UG7+ pa ista dimenzija 130 EUR. Malo več ko 5 eur dražja. S prve roke pa lahko potrdim, da je Fulda za razred slbša od Save (govorim o zimskih gumeh) in nikol več me ne bojo nategli

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Fulda je tudi "budget" segment. Pa je konkretno boljša od Save

Fuldo sem kupil lani prvič in zadnjič... sicer letne carat progresso, ampak who cares. Bile so povsem v vrhu pri testih. Ko so bile čisto nove so šle ok, kmalu so pa začele tulit ko zmešane. Veš, da komaj čakam, da dam gor zimsko savo s3, da se bom lahko normalno vozil?

GFors

Pripravnik
12. okt 2007
406
0
16
Obišči stran
Tudi jaz lahko samo pohvalim Fuldo. Letne imam Carat Exelero že tretjo sezono in nič ne tuli, drži se pa tudi, kot mora. Zimske imam tudi na enem avtu Fulda in lahko tudi samo pohvalim. Sicer pa mene zanima samo vožnja po mokrem, kar zadeva oprijem gume. Tako da kadar je sneg, se strinjam, da fulda ne blesti ravno.
Save se pa izogibam. Sem jo enkrat dobil z avtom in hitro zamenjal. Kot je že nekdo omenil, sem imel tudi sam občutek poledice, vsakič, ko je deževalo.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Ja saj, ta debata je popolnoma brezvezna, ker vsak cigan svojega konja hvali
wink-1.gif
. Isto kot bi vprašal kateri avto naj si kupim. Sigurno bi vse znamke prepljuvali hkrati pa bi jih drugi prehvlaili. Glavno je, da je vsak zadovoljen s tem kar ima