v nedeljo sem se vračal z morja. ker se je kolona za cestnino začela že pri izvozu za vrhniko, sem zapeljal dol in se po stari cesti peljal naprej proti LJ. problem je, ker je v vrhniki semafor za glavno cesto, kjer sem čakal nekaj intervalov, da sem prišel skozi, potem sem se po stari cesti cijazil in ko sem se peljal mimo cestninske postaje log, sem videl dva avtobusa, za katerima sem peljal po AC. skratka če bi nadaljeval po AC, bi bil v tistem času že skozi cestninsko postajo.Citat:
Uporabnik Marauder pravi:
Hmm pretočnost se je povečala... Kolikor se spomnim, je vinjeta samo povečala količino kolon na naših AC... 4 km kolona v Avstriji... v nedeljo kolona pred LJ-Zahod do Vrhnike, raznorazni obvozi turistov, ki nočejo plačati vinjete ker jim je pol letna predraga...
lahko si samo misliš, kakšna bi bila šele kolona, če bi še imeli cestnino, sploh ker bi bili v tej koloni še tisti turisti, ki zdaj "delajo obvoz zaradi vinjete"
Citat:
Uporabnik Marauder pravi:
Pravičnost... Pa glede interneta... Pa vinjet... Greva z katerimkoli zagovornikom vinjet jest... V tanajdražjo restavracijo v Sloveniji... Jaz jem kaviar, jastoge, pijem najdražja vina in šampance, zagovornik pa je solatico in pije vodo... Na koncu deliva račin na pol... Sej smo prijatli ki si delimo stroške... In tako dan za dnem... Bomo videli ali se bi strinjali dolgo čas s tem! Enako je z vinjetami! En ki je sedaj zapravil 3k€ na leto napram enemu ki je zapravil maksimalno 10€ na leto. Oba morata plačati 55€...
država ima enako stroškov, če se ti pelješ po AC ali vzporedni magistralni cesti. če bi restavracija imela enako stroškov s pripravo kaviarja, jastoga, šampajca, ali pa solatice in vode, bi ti verjetno dala enako ceno zanju. ali še bolje: če bi imela restavracija enake stroške s tem, če ti prideš jest jastoga enkrat ali stokrat, bi ti zagotovo ponudila letni pavšal za all-you-can-eat paket. saj ne rečem, satelitsko cestninjenje je res bolj pošteno, ampak bojim se, da bo zaradi vzdrževanja tudi precej dražje, kot je bilo prej.