Ne bodo se.Citat:
Uporabnik keber pravi:
Predvidevam, da se Nemci ne bodo prilagajali nam ...
Ampak vrli naše se tudi ne bodo prilagajali. Bomo "otok" sredi EU
Ne bodo se.Citat:
Uporabnik keber pravi:
Predvidevam, da se Nemci ne bodo prilagajali nam ...
Preprosto: Uporabnik bo dobil le na koncu meseca cifro za plačat, vsi drugi podatki pa bodo tajni, zaradi "varnosti" (varnost mutibaričev pred zakonom).Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Ni mi tudi jasno, kako je z natančnostjo pri satelitskem tam, kjer magistralka poteka tik poleg AC. Garmin ni dovolj natančen in me včasih z magistralke prestavi na AC ali obratno. Kako naj bi tukaj zagotovili natančnost na par metrov?
Saj bo. Obvoznica je od Darsa, Dars bo postal privat firma, privat firme pa niso socialne ustanove, sploh če imajo mastne kredite na grbi.Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Si predstavljate, kaj bo v Lj, če bo v satelitsko/mikrovalovno cestninjenje vključena tudi obvoznica?
Industrija.Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Mene predvsem zanima, kdo sploh tiši naprej tale razvoj satelitskega cestninjenja in zakaj?
Razloga sta kar oba. Država bo dobila brata, nekdo pa še denar.Citat:
Uporabnik keber pravi:
Industrija.Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Mene predvsem zanima, kdo sploh tiši naprej tale razvoj satelitskega cestninjenja in zakaj?
Zakaj? Hja, le zakaj ...
(zato mi je vedno smešno, ko vsi omenjajo onega brata iz ene oddaje, a je razlog precej bolj preprost)
Vinjeto je pač kupil skoraj vsak, zato se mi ta argument že takrat ni zdel verjeten. S satelitskim pa bodo verjetno mnogi razmišljali "al' naj grem z Viča v BTC čez center, al' pa naj plačam obvoznico".Citat:
So pa enako govorili za vinjete, češ zabasane notranje ceste pa prazna obvoznica. Hja, prej obratno, bi rekel.
Ceno v vsakem primeru plačaš sam (no, razen če delaš na črno). Sedaj pač preko davkov, če cesto koristiš ali ne, če kupuješ neko robo v trgovini ali ne. Jaz sem zagovornik, da se cestninijo vse javne ceste, v višini, ki pokrije vse stroške cestnega omrežja s krediti vred. Idealno bi sicer potem bilo, da gredo drugi davki dol... Ampak to bi bilo res samo "idealno", ker se seveda to ne bo zgodilo.Citat:
Uporabnik gr69 pravi:Tako jaz nič preveč ne navijam za visoke cestnine - saj jih bom slej ko prej plačal sam (ukinitev pa seveda tudi ne gre - je treba ceste vzdrževati - če ni cest ni transporta - in na koncu imaš prazne police v trgovini (kar samo po sebi še ni problem - problem rata, ker je bo premala ponudba in bodo še zaradi tega šle cene gor)).
Citat:
Uporabnik Emaster pravi:
...spet bo nekdo pobasal v žep kup €...vinjeta pa je potuha tistim, ki vsakodnevno koristijo avtoceste...star sistem z ABC mi je bil najbolj simpatičen...
Izdelava vinjete stane par centov na kos.Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Citat:
Uporabnik Emaster pravi:
...spet bo nekdo pobasal v žep kup €...vinjeta pa je potuha tistim, ki vsakodnevno koristijo avtoceste...star sistem z ABC mi je bil najbolj simpatičen...
Meni pa klasičen s sprotnim plačevanjem. Če si 1x letno rabu avtocesto si jo dobil brez vinjete. Pa tudi ABC je bil OK.
Glavno da bo "pošteno" (in bo SCT/Vegrad/Ultra/kdorkoli fajn denar potegnil)Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Glede na to da se cestnini tudi vse obvoznice, priključke itd... ti znesek kar hitro požira in nič nenavadnega ni da ti eno pot iz viča do btc in nazaj računa slabe 4 evre.
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
vmes bodo volitve, voli se prave ki bodo projekt ukinili, pa smo rešili milijone plus vinjeto pocenit, vsaj malo, da se ljudem da upanje. Dovolj enostavno povedano?
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Seveda pa tu obstaja še dodaten "pozitiven" razlog. V kolikor bi ugrabitelj pobegnil z žrtvijo, bi ga lahko z lahkoto izsledili.
Na žalost pa bi sledili tudi vse ostale, ki bi jim lahko trenutni nadzornik nad podatki sral po glavi.