samsung wb650?

22. jul 2007
13.382
1.641
113
124
-imam namen nabaviti ta fotoaparat, pa me zanima če ga ima kdo in kako je zadovoljen
-btw ali sploh obstajajo navigacijske karte za slovenijo za ta foto, da ne iščem brezveze
LPWWY

22. jul 2007
13.382
1.641
113
124
-kako se obnese zaslon na soncu?
-po testih naj bi se tudi v soncu dalo videti na ekran in kako je v praksi, ali je ta zaslon enak -super amoled tehologija recimo kot na galaxyih S?
LPWWY

22. jul 2007
13.382
1.641
113
124
- kako imaš rešeno z ogledom filmčkov na tv-ju, ali zadostuje tisti kabel a/v katerega dobiš v kompletu ali pa si nabavil hdmi?
-pa še koliko zdrži baterija ter ali si nabavil rezervni in kje
-evo sam še to potem pa neham težit, vsaj za enkrat dokler ga ne nabavim
cool-1.gif

tnxLPWWY

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Kje ga boš nabavil? Pri Majdiču? Tudi jaz nameravam nekaj takšnega nabaviti, pa kolebam med TZ10 in WB650. Ekran na Samsungu sem imel priliko sprobati. Enkraten je. Slike so pa bolj tako, tako.

22. jul 2007
13.382
1.641
113
124
-evo pa ga imam prvi vtisi super
cheer.gif
, hiter, dober-svetel zaslon, logični meniji z veliko funkcijami, zdaj se bo pa treba v navodila poglobit

-no in prvo vprašanje, ali imate - uporabljate screen protectorje na displey-ih, katere uporabljate ter če se bistveno zmanjša vidljivost pri sončni svetlobi zaradi njih-folije

LPWWY

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Moj je tudi že doma.
smile-1.gif

Kolega je nalimal folijo gor, pa jo je kar hitro snel. Pravi, da se na soncu nič ne vidi.

Mene je razočaral makro. Niti enkrat ni izostril tako kot treba.

22. jul 2007
13.382
1.641
113
124
-a si to slikal na auto, ker sam nisem opazil kaj posebnega na makru-bp

-kako pa je z gps-om a ti kordinate shranjuje v exif in ali potem lahko slike uvažaš in gledaš na google earth, jaz še nisem nič sprobaval ker je cel dan deževalo
smile-1.gif
in se mi ni dalo stati z dežnikom zunaj in testirati

-kako je z slovenskimi kartami kot je mamomu rekel jih zaenkrat še ni, kaj pa če bi se dalo nekako skonvertirati recimo monolitove karte in jih uporabljati

-no jaz sem malo več pričakoval od movie mode, sem testiral v zaprtem mračnem prostoru brez luči in so bili posnetki kar zrnati-šum, no verjamem da bo zunaj ob lepem vremenu v redu, vsaj kar sem videl na youtubu

-drugače za 199.90 je kar veliko muzike

LPWWY

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik Drago pravi:
Kje ga boš nabavil? Pri Majdiču? Tudi jaz nameravam nekaj takšnega nabaviti, pa kolebam med TZ10 in WB650. Ekran na Samsungu sem imel priliko sprobati. Enkraten je. Slike so pa bolj tako, tako.

no, zdaj sta že nabavila, ampak načeloma med TZ10 in WB650 nimaš kaj dosti izbirati, ker je Panasonic trenutno na področju kompaktov še vedno najboljši. Samsung se je pa menda popravil, ampak še vedno ni to to. ima pa določene zanimive cukre, ki znajo v prihodnosti postat vsakdanji dodatek kompaktov.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Itak bom s tem aparatom vse slikal na AUTO. Zato sem ga tudi nabavil. Za zahtevnejše stvari je tu DSLR.
Sem pa ugotovil, da se da z ročnimi nastavitvami narediti precej dobre stvari.

GPS podatki se shrainjo v exif. Če sliko odpreš z irfanom, pritisneš I in izbereš EXIF info, dobiš možnost prikaza v Google Earth.

Karte me ravno ne zanimajo, se pa bom enkrat pozabaval tudi s tem.

Movie mode je kar zadovoljiv. Ima pa počasen AF pri zumiranju.

Ti ga je ratalo dobit po jodlarski ceni?
smile-1.gif
Cena je res ugodna, sploh če gledam, da so primerljivi ali slabši, še enkrat dražji. J_bi ga, eni radi plačajo tudi znamko. Kar naj, mene to ne zanima.

Evo, pa še eno slikco s koordinatami:
1039104-SAM_0041.JPG

Priponke

• 1039104-SAM_0041.JPG
    1039104-SAM_0041.JPG
    380 KB · Ogledi: 257

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.078
391
83
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
no, zdaj sta že nabavila, ampak načeloma med TZ10 in WB650 nimaš kaj dosti izbirati, ker je Panasonic trenutno na področju kompaktov še vedno najboljši. Samsung se je pa menda popravil, ampak še vedno ni to to. ima pa določene zanimive cukre, ki znajo v prihodnosti postat vsakdanji dodatek kompaktov.

hysterical-1.gif

Sem imel oba, pa se lahko panasonic samo skrije. Res je, da sem imel TZ7, ampak po testih naj bi delal še boljše slike od TZ10.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Panasonic ima izredno kakovost fotke na vseh področjih. bral ene teste, kjer piše, da je Samsung WB650 velik korak naprej in če bi Samsung pri tem fotiču samo porihtal obdelavo fotke, bi bil Panasonicu trn v peti. in smo spet pri tisti famozni kvaliteti Samsungove fotke, kjer so mi enostavno fotke preveč zlizane, pa še kot da bi jih preveč ostril.

ampak, ja, baterija drži dlje, monitorček je fantastičen, bo že potem res, da je Samsung boljši, ja ...
smirk-1.gif

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.078
391
83
A ni čudno, da si bral ene teste
hysterical-1.gif

Sam sem oba testira, na najbolj brani testni strani ga tudi postavljajo pred panasonica, ki je mimogrede ocenjen kot povprečen aparat.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
enih par testov, ja. v čem ga postavljaljo pred Panasonica, povej, ko si že tako pameten - sem povedal - meni zlizana fotka ne pomeni nič, okej?

mam raje boljše fotke in slabšo avtonomijo/ergonomijo. TZ7/6/10 so vsi odlični fotoaparati, ne rečem, tudi Samsung WB650 je lahko, ampak meni takšna fotka, kot jo proizvede Samsung ne paše/ustreza/ni všeč. žal. ko bodo to poštimali, bodo pa zelooo zelooo konkurenčni oz. bodo še bolj konkurenčni, ker to so nekako že zdej.