Samsung SGH-Z500 zvočnik

Luchka

Pripravnik
6. dec 2007
216
0
16
Zelo specifično vprašanje, če bo kdo mogoče poznal kakšno podobno situacijo.
Na telefonu (SAmsung SGH-Z500) mi je srknil zvočnik. Torej, ko me nekdo kliče, on sliši mene, jaz njega ne. Po nekaj eksperimenturanju sem ugotovila, da zvoni ne, če je odprt (preklopen), če imam zaprtega pa zvonenje sicer slišim, mapak ko odprem, je pesmice konec.

Po še mal igranja sem ugotovila, da če ga samo na pol odprem, dejansko slišim človeka (če dam na speaker) ...

Vprašanja v zvezi s tem:
1. a se mi splača na servis nosit?
2. a imajo vsi 'zložljivi' take težave? Prej sem imela Motorolo, ki so ji tečaji dobesedno razpadli!
3. kam se to nese popravit. Kupljen je na Mobitelu, samo to verjetno nima zveze. Na garanciji piše RAM 2, d.o.o., samo ni nujno, da nesem tja, ker je že eno leto in pol, kar je potekla garancija.

Sej ima baterijo tudi bogo, bi res morala menjat ... samo vseeno.

PS: hehe, sem ugotovila, da se situacijo začasno reši s slušalkami. Vseeno hvaležno sprejemam nasvete.

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
Očitno zvočnik ni crknil, saj praviš, da si odkrila, da ti kasneje zvoni v zaprtem načinu. Če se ti zvonjenje ustavi, ko telefon odpreš, imaš najbrž nastavljeno na aktiven preklop (to si lahko izbiraš v nastavitvah: Meni > Nastavitve > Nastavitve telefona > Aktivni preklop (Active folder), se mi zdi). Imaš pa definitivno nekaj pokvarjeno, saj se tole ne sliši kot normalno delujoč Z500.

1. Ne splača. Samo za primer: jaz sem z Z500 imel neke probleme z ekrančkom in me je servis prišel več kot nov Z500 (pri npr. Mobitelu), vendar je šlo za čustveno navezanost na telefon, pa sem plačal nov ekranček.
2. Za ostale preklopnike ne vem, vendar jaz do sedaj s Samsung preklopniki (S300, E720, Z500, Z560) nisem imel težav glede preklopa.
3. Najbolj znan je RAM2 res, po drugih servisih niti nisem poizvedoval. Vsekakor bo šel servis na tvoje stroške, saj, kot si že sama ugotovila, je garancija potekla.

Kaj Z500 ni imel dodatne baterije v paketu? Za svojega se ne spomnim več.

Po moje je najbolje, če bi počasi zamenjala telefon, vseeno pa upam, da sem ti kaj pomagal.

Luchka

Pripravnik
6. dec 2007
216
0
16
Ja, ključno vprašanje je bilo glede servisa, ker sem tudi sama pri tistih, ki bi 1001 nov telefon, ko je pa res treba, mi ga je pa škoda, pa na novega se navadit, pa denar ... pa vse to.In spet ugotavljam, da bo treba na ogled za novim. Slušalk res ne maram uporabljati.

Hvala!