Samsung S10

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Komot se odklene v temi, v žepu pa se ne zbudi, ker ve da je v žepu. Bi pa tap vseeno prav prišel, predvsem ko leži na mizi

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.226
1.366
113
Je pa vseeno nadlezno to odklepanje s faco in ko ga dvignes. Double tap je kul. Seveda je se bolje, ce je vse troje, ti pa v nastavitvah nastavis kar zelis. Zakaj? Face pps kotom ne zazna. Vedno navpicno buliti v ekran je nadlezno in nenaravno. Potem ce mi lezi na mizi, ga je bv dvigovati pa spet spuscati, samo za tisto sekundk, ko ga pogledas. Lazje narediti 2x tap in pozabiti.

• Všeč mi je
Reactions: AvtoFun

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Sej drgac mas Always On, kjer ti pise, ce si kaj dobil in ga ni treba nic strcat

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Sicer pa S10 je zgodil še eno pomembno stvar, in sicer LED notification, ena imzed najboljših stvari na prejšnjih S serijah, kjer si že od daleč videl utripajoč LED in glede na barvo videl ali imaš sporočilo, klic, ali je treba polniti, itd. Tako da mojemu spisku dodajam še to.

Se pravi če moj 4 leta star S6 "nadgradim" na S10e dobim:
  • Slabša resolucija zaslona
  • Slabša resolucija main kamere (16 vs 12 Mpix)
  • Brez IR senzorja
  • Notch oz. luknja v zaslonu
  • Slabši fingerprint reader ob strani
  • + Brez LED notification lučke

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Fingerprint reader imajo samo Huawei/Xiaomi dober...vse ostalo je priblizek...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
To pomeni, da moram vcasih pri Samsungu tudi po 5x tapnit fingerprint, da mi odklene, vcasih pa odklene takoj. Imel sem Huawei Mate 9 in Xiaomi Mi8, kjer je fingerprint vedno v prvo odklenil ko ata na mamo. Milina...itak je znano, da ima Huawei ta boljsi fingerprint. Xiaomi pa mislim, da ima od Huaweja kupljeno tole. Zena je tudi imela vedno probleme pri Galaxy S7 Edgu, zato ga je izklopila.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Ti si itak king debilnih izjav, ampak ti rata sam sebe še vedno nadgradit.
Daj razloži mi prosim kaj je tu žalostnega? To da si ga eni komot privoščijo, ti pa ne?

tukaj sploh ni faktor, kdo si lahko kdo si ne more. ampak faktor brezveznega telefona, ko ti telefon za 300-400€ popolnoma ustreza.
se ti vidi, kako lepo si vzgojen.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
To pomeni, da moram vcasih pri Samsungu tudi po 5x tapnit fingerprint, da mi odklene, vcasih pa odklene takoj. Imel sem Huawei Mate 9 in Xiaomi Mi8, kjer je fingerprint vedno v prvo odklenil ko ata na mamo. Milina...itak je znano, da ima Huawei ta boljsi fingerprint. Xiaomi pa mislim, da ima od Huaweja kupljeno tole. Zena je tudi imela vedno probleme pri Galaxy S7 Edgu, zato ga je izklopila.

Meni na S9 dela fingerprint v nulo. Nikoli ne rabim 5x tapnit, itd.

• Všeč mi je
Reactions: Josko
I

Izbrisan uporabnik 474

Kolikor spremljam reviewe na YouTube, je S10 (in S10+) pozitivno presenetil večino skeptikov. Punch hole ni moteč in Samsung ga celo poudari z majhni animacijo okrog kamere. Ne bi me čudilo, da bi to animacijo uporabili kot nadomestilo za Notification LED, ki se je moral umaknit zaradi edge to edge zaslona. V kombinicaji z Edge Lighting in AOD bo potreba po LED odpadla...
Predvsem pozitivno pa je odmika Samsunga od TouchWiz-a, ki ga je nadomestil One UI - mislim, da je na seriji S9 in Note 9 že na voljo. Gre za veliko bolj "stock" Android in deluje veliko bolj integriran v sistem, kot pa TouchWiz, ki je bil le "prevleka"
Kamero (kamere) zaenkrat vsi hvalijo in jo postavljajo kot trenutno referenco (tudi Pixl-u), počakat bo potrebno na kakšne bolj hardcore review-e (morda so že, nisem zasledil).

All in all je Samsung dosgel in delno presegel pričakovanja. Vsak pa se mora sam odločit, ali prinaša dovolj novosti za zamenjavo trenutnega telefona. Kdor pa želi top of the line telefon, ki mu niti S10e ne seže do kolen, pa naj kupi S6... pravi LeQuack

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.009
-369
113
važno je, da ga prvič lepo posnameš...

sicer pa vsa odklepanja - sej je nujno imeti vzorec ali pin, če imaš certifikat gor, kar pa mislim, da ima skor vsak?

za led notification je pa škoda da so ga dal stran... ne vem, zakaj jih tok moti - pa ga že en S prej ni imel, pa so ga pol nazaj dal... zdej pa spet stran... no, sej mogoče ima kakšen drug način obveščanja...

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.441
2.390
113
Pomurje

Verjetno ste res nespretno posneli odtise ali pa si imel okvarjen senzor

• Všeč mi je
Reactions: Josko
I

Izbrisan uporabnik 474

Če pogledaš telefon, vidiš da sploh ni mesta, da bi dal LED. zaslon sega do skrajnih robov, za LED bi morali naredit še en punch hole, pri kameri/kamerah pa tudi ni prostora.
Tudi meni je škoda, da ga nima, ampak mi ni dealbreaker.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
No, sem ga ravnokar izklopil pri Galaxyu A8 2018, ker mi sedaj nikakor ni hotel v 10 poskusih odklenit. Ne vem, zakaj mi je Huawei in Xiaomi vedno deloval superiorno. Pa ni fora v slabem posnetku prstnega odtisa, ker mi drugače odklene tudi v prvo, ampak, da se bom jebal s tem, da mi enkrat odklene, enkrat pa ne...ni to to...

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
Predstavljaj da si ti v aplikaciji in si se spomnil da moraš poklicati kakega sorodnika ali pa prijatelja ali pa šefa. Ti samo narediš en swipe in imaš lahko tvojih 10 "najljubših" kontaktov na razpolago. Dejansko z enim swipeom ter 2 kliki prideš do klica, BREZ da bi pritisnil na home tipko. V bilokateri aplikaciji kjer si lahko to narediš. Drugače klikneš na home tipko (1 klik), klikneš na klici (2 klik), potem pa moraš še iskati osebo katero bi rad poklical.

Meni je zelo uporaben rob na zaslonu. Imaš tudi vse bližnjice (10 bližnjic programov), pa imaš 10 "taskov", npr. ustvari stik, ustvari opravilo, ustvari beležko, itd itd.

To je kot palčka na notu. Vsi govorijo kako je bz, kako je neuporabna, a je ena izmed najbolj uporabnih stvari v industriji telefonov.
:cheer:

palčko na Note kritizirajo tisti ki jo nimajo ali pa tisti, ki jo ne znajo uporabljat....meni je zelo uporabna zadeva....

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
No, sem ga ravnokar izklopil pri Galaxyu A8 2018, ker mi sedaj nikakor ni hotel v 10 poskusih odklenit. Ne vem, zakaj mi je Huawei in Xiaomi vedno deloval superiorno. Pa ni fora v slabem posnetku prstnega odtisa, ker mi drugače odklene tudi v prvo, ampak, da se bom jebal s tem, da mi enkrat odklene, enkrat pa ne...ni to to...

A8 2018 ima možnost pomnenja 3 prstnih odtisov. Isti prst posnemi dvakrat, prvič naj bo zelo suh, drugič pa ga malo navlaži s kako kremo. Za tretji posnetek pa izbereš kak drug prst, za vsak slučaj. To bi moralo rešiti problem.