Ne vem kaj tebe zajebava ampak flashanje Galaxya je tko preprosto kot salamo narezat. Zdaj če si na Mac-u možno da je to problem. Probaj s kakim računalnikom na kateremu lavfajo Windowsi. Kar potrebuješ je pa Kies (zaradi driverjev), Odin 1.3, 512 in 803 PIT datoteki in ROM, katerega želiš flashati. Uradne ROM-e iz spletne strani samfirmware.com dobiš v dveh oblikah. Lahko dobiš ROM v 1 ali 3h datotekah. V 3h datotekah dobiš fajle PDA (PHONE), MODEM in CSC. V drugi obliki, pa samo fajl s končnico .tar katerega daš v Odin pod PDA. ROM s 3-mi fajli se seveda preko odina flasha tako, da primerne datoteke daš v primerne "okenčke".
Najprej iz Samfirmware potegni uradni ROM, jaz imam trenutno I9000XWJS7, ki je zadnji iz skupine 2.2.1. Meniji so angleški ampak vsebuje Slovenski SWYPE in je do zdaj najhitrejši od uradnih 2.2.1 ROM-ov. Ta ima recimo 3 datoteke. Flashaj preko odina.
CF root ti lahko da ne dela, ker je vsak CF root namenjen določenemu ROM-u, recimo CF root za JP6 rom je drugačen kot za JPY itd...Potegni si speedmod K13C, ki ga dobiš tule
http://touristinparadise.blogspot.com/2010/11/samsung-galaxy-s-download-speedmod.html
Ko imaš telefon flashan z novim ROM.om, greš zopet v odina, pod pda izbereš speedmod kernel k13c kamor si ga pač shranil, zopet bo to se mi zdi da .tar datoteka. Ko bo odin flashal ti bo izpisalo da flasha KERNEL in bo konec takoj. S tem boš imel zadnji uradni ROM in kernel, ki podpira CWM.
Če boš želel naložiti custom rom, ga potegneš iz neta. Dobil ga boš v .zip fajlu in ga tako tudi pusti. Jaz sem si custom rome delal tukaj recimo
http://romkitchen.org/sgs/?s=generator
Tu lahko sestaviš rom po svojih željah. Ko ga potegneš na komp ta .zip fajl naložiš na notranji spomin telefona. Telefon ugasneš in vstopiš v recovery s primernimi tipkami (VOLUME UP + HOME + POWER). V recoveryu se pomakneš na Install zip -> choose which zip to install->izberi zip datoteko, ki si jo shranil na notranji spomin aparata, potrdi in to je to. Počakaj da zadeva konča, v začetnem meniju recoverya izberi reboot in počakaj da se aparat nažge.
Če ti to ne bo pomagalo in se telefon še vedno ne bo hotel prižgati pa ga preko odina flashaj z rom-om XWJM8 (samfirmware) in v Odinu OZNAČI opcijo Re-partition, počakaj da se poflesha, telefon se bo začel ponovno zaganjati. Potegni baterijo iz aparata, ga daj še enkrat v Download mode, in flashaj zopet z XWJM8 tokrat ODKLJUKAJ Re-partition in počaka da je konec, sledi reset telefona, počakaj da se telefon zažene do konca. Zopet ugasneš, preko Odina flashas zadnji ROM XWJS7. Nikoli ne uporabljaj repartition edino v tem primeru, ki sem ti ga sedaj opisal. S tem postopkom aparat ponavadi spraviš k sebi če si kaj pošteno zašuštral.
Sporoči kako je šlo.