Samsung I9000 Galaxy S

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
A kdo pozna (razen zaslona) razlike med i9000 in i9003? Enak chipset? Bi moral ROM za i9000 delat tudi na 9003? Recimo Darky?

Clockwork noče delat, zalaufam update.zip pa napiše da je verifikacija failed ... Vsaj rootal bi ga (pa superuser ne dela, previ, da rabi nov bin, ki ga pa ne naloži). Da vsaj market enabler dela ...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
A kdo pozna (razen zaslona) razlike med i9000 in i9003? Enak chipset? Bi moral ROM za i9000 delat tudi na 9003? Recimo Darky?

Clockwork noče delat, zalaufam update.zip pa napiše da je verifikacija failed ... Vsaj rootal bi ga (pa superuser ne dela, previ, da rabi nov bin, ki ga pa ne naloži). Da vsaj market enabler dela ...

CWM ne bo delal, ker je verjetno recovery 3e. Poskusi ga s CF-rootom spraviti v 2e. Na samfirmware so v začetku firmware za i9003 dajali v isto skupino kot i9000, so pa poudarjali, da so samo za i9003. Sedaj so pa iz te skupine izginili, verjetno imajo svojo.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Jaz se ne bi zajebaval z s flashanjem ROM-a, ki je namenjen enemu modelu na drugega. Enkrat sem ponesreči flashal kernel od ameriške verzije Galaxya na mojega i9000 in soft tipke niso delovale pravilno, orientacija zaslona ni bila pravilna itd...

Rootati probaj z one click root ali pa na applanetu najdi z4root program, ki prav tako roota "vsak" aparat. Probaj.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Stipe pravi:
No sej to sm mislu, ker ne podpira slovenscine, a je kdo tole ze stestiral z 9.3?

Če dela na 9.2, kar je stestirano, ni razloga, da ne bi delal na 9.3, ker je ista družina androida

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Jaz se ne bi zajebaval z s flashanjem ROM-a, ki je namenjen enemu modelu na drugega. Enkrat sem ponesreči flashal kernel od ameriške verzije Galaxya na mojega i9000 in soft tipke niso delovale pravilno, orientacija zaslona ni bila pravilna itd...

Butnil gor ROM za I9000. Še zbudit se ni hotel. samo una ikonica telefona&računalnika. Pa se nazaj dal gor tovarniškega, pa probal kombinacijo tovrniškega in CF roota (sam CF root noče potegnit), pa še par variant, pa vse skupaj ni bilo nič.
Škoda, zgleda da se ga ne bo dalo rootat ... Mejduš 3e recovery.
Sem pa našel programček za rootat za maca (Heimdall). Dela, je pa treba vsak kos roma posebej določit - kernel, bootloaderja, modem, factoryFS ipd ... Da se tudi samo recovery - zdaj bi pa moral najt kak file za recovery 2e. Morda bi tako šlo ...

A ima kdo kak RM z 2e recovery, da mi lahko ven potegne recovery.img (če je noter, ker ponavadi ni). Morda iz kakega uradnega ROMa z 2.2 ali 2.1 ...

Nazadnje urejeno:

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Ne vem kaj tebe zajebava ampak flashanje Galaxya je tko preprosto kot salamo narezat. Zdaj če si na Mac-u možno da je to problem. Probaj s kakim računalnikom na kateremu lavfajo Windowsi. Kar potrebuješ je pa Kies (zaradi driverjev), Odin 1.3, 512 in 803 PIT datoteki in ROM, katerega želiš flashati. Uradne ROM-e iz spletne strani samfirmware.com dobiš v dveh oblikah. Lahko dobiš ROM v 1 ali 3h datotekah. V 3h datotekah dobiš fajle PDA (PHONE), MODEM in CSC. V drugi obliki, pa samo fajl s končnico .tar katerega daš v Odin pod PDA. ROM s 3-mi fajli se seveda preko odina flasha tako, da primerne datoteke daš v primerne "okenčke".

Najprej iz Samfirmware potegni uradni ROM, jaz imam trenutno I9000XWJS7, ki je zadnji iz skupine 2.2.1. Meniji so angleški ampak vsebuje Slovenski SWYPE in je do zdaj najhitrejši od uradnih 2.2.1 ROM-ov. Ta ima recimo 3 datoteke. Flashaj preko odina.

CF root ti lahko da ne dela, ker je vsak CF root namenjen določenemu ROM-u, recimo CF root za JP6 rom je drugačen kot za JPY itd...Potegni si speedmod K13C, ki ga dobiš tule http://touristinparadise.blogspot.com/2010/11/samsung-galaxy-s-download-speedmod.html

Ko imaš telefon flashan z novim ROM.om, greš zopet v odina, pod pda izbereš speedmod kernel k13c kamor si ga pač shranil, zopet bo to se mi zdi da .tar datoteka. Ko bo odin flashal ti bo izpisalo da flasha KERNEL in bo konec takoj. S tem boš imel zadnji uradni ROM in kernel, ki podpira CWM.

Če boš želel naložiti custom rom, ga potegneš iz neta. Dobil ga boš v .zip fajlu in ga tako tudi pusti. Jaz sem si custom rome delal tukaj recimo http://romkitchen.org/sgs/?s=generator
Tu lahko sestaviš rom po svojih željah. Ko ga potegneš na komp ta .zip fajl naložiš na notranji spomin telefona. Telefon ugasneš in vstopiš v recovery s primernimi tipkami (VOLUME UP + HOME + POWER). V recoveryu se pomakneš na Install zip -> choose which zip to install->izberi zip datoteko, ki si jo shranil na notranji spomin aparata, potrdi in to je to. Počakaj da zadeva konča, v začetnem meniju recoverya izberi reboot in počakaj da se aparat nažge.

Če ti to ne bo pomagalo in se telefon še vedno ne bo hotel prižgati pa ga preko odina flashaj z rom-om XWJM8 (samfirmware) in v Odinu OZNAČI opcijo Re-partition, počakaj da se poflesha, telefon se bo začel ponovno zaganjati. Potegni baterijo iz aparata, ga daj še enkrat v Download mode, in flashaj zopet z XWJM8 tokrat ODKLJUKAJ Re-partition in počaka da je konec, sledi reset telefona, počakaj da se telefon zažene do konca. Zopet ugasneš, preko Odina flashas zadnji ROM XWJS7. Nikoli ne uporabljaj repartition edino v tem primeru, ki sem ti ga sedaj opisal. S tem postopkom aparat ponavadi spraviš k sebi če si kaj pošteno zašuštral.

Sporoči kako je šlo.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Krasno si napisal, toda kot sem razumel iz prvega posta ima mož Galaxyja i9003, to je Galaxy SL, ki ga poskuša rootati kot Galaxyja S, pa mu to ne rata.
smile-1.gif

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Enako velja zadeva za I9003 ampak bo moral uporabiti ROM za i9003, ki jih je tudi nekaj na Samfirmware, glede roota pa je tako, sem malo pobrskal in ljudje pravijo da jim je ratalo s tem programčkom SuperOneClick 1.7.

badreligion

Zelenc'
9. mar 2011
1
0
1
Za odpiranje pdf v hotmail-u ali gmail-u na galaxy s, si naložiš iz marketa "K-9 mail" in "adobe reader".
Najprej odpreš k-9 in vpišeš mail in geslo mail-a. Iz mail-a se ti prenese pošta. Ko odpiraš pošto klikneš sponko te vpraša če za odpiranje uporabi adobe reader - klikneš na njega in pdf je odprt na galaxy.
bonk.gif

In še nekaj K-9 je za odpiranje pošte zakon.
zmaga.gif

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Nima veze, speedmod ima pod naprednimi nastavitvami ROOT + install superuser
wink-1.gif
oz. custom KERNEL, ki ga bo našel za svoj aparat bo omogočal ROOT, vsaj večina jih. Je pa res da bo treba malo počakati, da se i9003 malo razširi, ker i9000 je ogromno, i9003 pa šele prihaja. Res da so med njima manjše razlike, ampak pri teh zadevah vsak detajl šteje.

Artist

Pripravnik
20. feb 2011
133
0
16
MB
V petek sem se po določenem času odločil in kupil Galaxy S, s katerim sem nadomestil SonyEricsson K660i. Slednjega sem imel, ker je bil odlično kompatibilen z avtom (BMW E61 2005, komunikacijski paket, prof navi), prenesel je imenik in omogočil govorno klicanje, kar je med vožnjo še kako primerno.

No, Galaxy S se je z avtom takoj sparil, vendar ni prenesel imenika??? Na ta način sem v avtu dosegljiv za klice, kličem pa lahko samo po številkah, kar zahteva poznavanje številk na pamet.... ne bi rad, da pomotoma kakšno staro ljubico pokličem, ko je žena v avtu. Zanima me, kaj bi moral storiti, da bi mi preneslo tudi imenik. Upam, da ima tudi kdo od tukajšnjih forumašev tovrstne izkušnje.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Nima veze, speedmod ima pod naprednimi nastavitvami ROOT + install superuser
wink-1.gif
oz. custom KERNEL, ki ga bo našel za svoj aparat bo omogočal ROOT, vsaj večina jih. Je pa res da bo treba malo počakati, da se i9003 malo razširi, ker i9000 je ogromno, i9003 pa šele prihaja. Res da so med njima manjše razlike, ampak pri teh zadevah vsak detajl šteje.

i9003 se ne bo nikamor širil, ker se poslavlja oz se je poslovil - večina uvoznikov po svetu se je odločila, da ga ne bo prodajala, tako d aje precej redka živalica. Tudi pri nas se ga ne prodaja, pa po večini evrope tudi ne. Tako do bo custom romov kvečjemu manj, ne več.
Odin mi lepo flasha, konec koncev sem moral po nesupešnih kombinacijah kernelov in ostalega na koncu napopat nazaj serijski ROM (JL9).
Imam še enga novejšega, ampak na žalost tudi ne potegne (XXKA7).
Speedmod pri flashanju udari fail, tako da jebiga, trenutno je JL7 edini, ki ga lahko uspešno flasham preko odina ...
Ah, jebiga ...