Samsung Galaxy S5 rumors

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:

Samsung Galaxy S5 NEO - ima kdo? Kako se obnese? Se splača vzeti kot nadomestilo za S3 ???

Imam oba!

Definitivno je S5 NEO vreden svojega denarja (cca 250 EUR) in odlično nadomestilo za S3. Sicer izgleda kot S5, vendar pa se od njega razlikuje v nekaj podrobnostih:

strojna oprema
- ima le USB2 in ne USB3
- nima IR oddajnika
- nima senzorja zračnega tlaka
- nima HDMI izhoda
- nima senzorja prstnih odtisov

programska oprema
- ima manj nastavitev

+ ima FM radio
+ prednja kamera na S5 NEO je hudo boljša od one na S5
+ zadnja kamera dela boljše fotke kot pri S5

S5 ima sicer boljši procesor, vendar pa se to pozna le pri kaki "hudi" igrici, pri vsem ostalem pa niti pod razno!

Verjetno pa sem kako malenkost tudi pozabil

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Primus pravi:
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:

Samsung Galaxy S5 NEO - ima kdo? Kako se obnese? Se splača vzeti kot nadomestilo za S3 ???

Imam oba!

Definitivno je S5 NEO vreden svojega denarja (cca 250 EUR) in odlično nadomestilo za S3. Sicer izgleda kot S5, vendar pa se od njega razlikuje v nekaj podrobnostih:

strojna oprema
- ima le USB2 in ne USB3
- nima IR oddajnika
- nima senzorja zračnega tlaka
- nima HDMI izhoda
- nima senzorja prstnih odtisov

programska oprema
- ima manj nastavitev

+ ima FM radio
+ prednja kamera na S5 NEO je hudo boljša od one na S5
+ zadnja kamera dela boljše fotke kot pri S5

S5 ima sicer boljši procesor, vendar pa se to pozna le pri kaki "hudi" igrici, pri vsem ostalem pa niti pod razno!

Verjetno pa sem kako malenkost tudi pozabil

Hvala za razlago.
zmaga.gif

336eur kot bi me prišel ob vezavi na si.mobilu verjetno ni vreden, ali pač??
sprasujem se.gif

Mogoče je boljše počakati, ker mi S3 trenutno še deluje ok, edino pri polnjenju baterije imam probleme, kar rešujem s tem da jo polnim v ženinem mobilniku.
smile-1.gif

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:
Lahko malo bolj podrobno opišeš:
programska oprema
- ima manj nastavitev
katerih.

Vem, da jih je nekaj, trenutno pa se spomnim le, da NEO nima Načina blokiranja, ko lahko nastaviš, kateri klici in SMSji "pridejo skozi".

Vendar pa vse, kar na S5 NEO v primerjavi z S5 manjka, lahko nadomesti kaka od aplikacij s tržnice (razen seveda tistega, kar je pogojeno s HW omejitvami na S5 NEO!)

Rotty

Pripravnik
22. apr 2010
459
0
16
Črnuče
KSZ

Eno vprašanje...ali je kdo že imel podobno situacijo, pri kateri se preko pop poštne aplikacije pošta po določenem datumu (v mojem primeru 9.12.2015) ne naložijo oz. bolj natančno neprebrana pošta se prikaže, vendar ko je prebrana izgine! Ker je možnost ne briši seveda obkljukana, se na Telemachovem strežniku ta pošta seveda še vedno nahaja, samo v privzeti aplikacij se ne prikaže več!
Zamenjal sem že več aplikacij, izbrisal nastavitve, jih ponovno vpisal, pa enako. Po 9.12.2015 se pošta ne prikaže več!

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.539
291
83
Citat:
Uporabnik Primus pravi:
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:
Lahko malo bolj podrobno opišeš:
programska oprema
- ima manj nastavitev
katerih.

Vem, da jih je nekaj, trenutno pa se spomnim le, da NEO nima Načina blokiranja, ko lahko nastaviš, kateri klici in SMSji "pridejo skozi".

Vendar pa vse, kar na S5 NEO v primerjavi z S5 manjka, lahko nadomesti kaka od aplikacij s tržnice (razen seveda tistega, kar je pogojeno s HW omejitvami na S5 NEO!)

Seveda da ma način blokiranja klicev in sms sporočil.. Malo po drugačni poti kot je blo prej..

Greš---> Telefon--->Več---> Nastavitve---> Klicne nastavitve in izbereš Zavrnitev klica in tam določiš kere številke ki te kličejo so avtomatično zavrnjene..
wink-1.gif

sms-e pa Odpreš sms----> Več---> Nastavitve--->Filter za neželeno pošto---Upravl. neželjene številke..

Sam mam S5 Neo zato vem..
smile-1.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.539
291
83
5.1.1 Vsaj pri Si.mobil kupljeni S5 mini.. Za ostale nevem če so že dobili to mislim kupljeni pri Telekomu ali prosti prodaji.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Ksz

A kej vec kot android 5 bo za s5 od mobitela? Men se nobene posodobitve za android ni naredilo

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Seveda ampak malo si še prehiter...

Uff gsm bo ze predpotopen pocas. Rad bi posodobitev da vidm ce bo bolje delal. Sedaj mi ze kr redno steka. To je prov zanimivo ,ko je gsm nov dela scasoma se pa zabezeca in sam serje. Hard reset ne naredi nicesar, vrnitev v tovarnisko stanje mors pa spet konfigurirat vse.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.409
2.418
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Seveda ampak malo si še prehiter...

Uff gsm bo ze predpotopen pocas. Rad bi posodobitev da vidm ce bo bolje delal. Sedaj mi ze kr redno steka. To je prov zanimivo ,ko je gsm nov dela scasoma se pa zabezeca in sam serje. Hard reset ne naredi nicesar, vrnitev v tovarnisko stanje mors pa spet konfigurirat vse.

Ti daj lepo kar hard reset nardit in bo telefon delal tako kot je treba. Ne mi govorit da ne dela saj sem ga sam imel še mesec nazaj in je delal čist spodobno. Je pa res da sem vsakih nekaj mesecev razkiral tistih 15min in sem zadeve na sveže namestil. Je pa res da S5 deluje dost boljše na KitKatu 4.4.2 kot pa na 5.0 Lolipopu... jaz sem nazadnje imel gori stock KitKat...

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.903
258
83
Slovenija
hmm, imam zadnjo 5.01 verzijo na g900f, pa dela zelo spodobno dobro, naloženega pa morje programov. Enkrat na mesec samo cache spucam, ko naredim ponovni zagon telefona.

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.603
997
113
48
KR
Citat:
To ni stock ROM in z njim gubiš garancijo, brezveze, ni ravno ta 6.0 tak hud prehod da bi moral garancijo tvegat...

Garancije že zdavnaj nimam več zarad root-a.
Kljub temu, da sm naredil dirty flash, se vidno (sicer malo) pozna na hitrosti, pa zaenkrat v 2 tednih mi še 1x ni zaštekal, tako kot na 5.0 (kmal bi v steno letu zaradi tega)
bonk.gif

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.603
997
113
48
KR
Citat:
Uporabnik mcn pravi:
hmm, imam zadnjo 5.01 verzijo na g900f, pa dela zelo spodobno dobro, naloženega pa morje programov. Enkrat na mesec samo cache spucam, ko naredim ponovni zagon telefona.

Koliko pa je to morje programov? Jaz jih imam okoli 120.