Danes sem se igral s sgs3 v mobitelovem centru. Moja opažanja so sledeča:
-ekran je super, proti 4S izgleda boljše, ga malo zavidam
-niti ne izgleda tako velik, ampak nažalost je prevelik, ker sem ga večino časa uporabljal z obema rokama (mogoče podzavestno)
-testiral sem delovanje in zagon približno 15 aplikacij, telefon s programi odprtimi v ramu: razmerje v hitrosti delovanja je cca 70:30 v prid iphonu, ampak razlike so zelo majhne
-nato sem na obeh telefonih zaprl vse aplikacije in ponovno opravil test, razmerje cca 50:50, največja razlika je bila pri odpiranju glasbe (cca pol sekunde zamika), ampak imam na iphonu preko 700 komadov, na sgs3 je bil le eden.
-zvok nekih mehurčkov na sgs3 je bil ogabno nadležen, ampak se s tem nisem ukvarjal, da bi jih izklopil
-na widget screenih se je pri sgs3 v cca 20min uporabe 1x malo zataknilo, ampak nič hujšega
-galerijo in slike končno naloži tako kot je potrebno in tudi pri hitrem scrollanju nobene slike vmes ne rabi nalagati (kot je na iphonu že od iphona 4 dalje)
Splošno mnenje: sgs3 pusti dober vtis, kot nov telefon takšnega ranga fajn izbira, sicer pa v menjavo bi me prepričal le ekran, ampak pod pogojem, da je manjši, ostalo ni večjih presežkov.