Samsung Galaxy Ace_težave z alarmom

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Pa to je tud eno sranje! Danes sem prvič čez noč ugasnil telefon, pa sem zjutraj skor na šiht zamudil, ker alarm ni hotel zvoniti pri ugasnjenem telefonu!
jezen.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Alarm ne deluje pri ugasnjenem telefonu. Uporabi flight mode ali pa si kupi namensko budilko.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Le kako si predstavljate izklopiti telefon, nekatere funkcije pa še delajo??? To ni izklop ampak kvečjemu mirovanje. Stari symbian telefoni se tako sploh niso dali izključiti. Novejše telefone pa daš v mod za polet, če želiš minimalno porabo energije ali pa izključiš, če ne želiš nič.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Le kako si predstavljate izklopiti telefon, nekatere funkcije pa še delajo??? To ni izklop ampak kvečjemu mirovanje. Stari symbian telefoni se tako sploh niso dali izključiti. Novejše telefone pa daš v mod za polet, če želiš minimalno porabo energije ali pa izključiš, če ne želiš nič.

Saj tudi če Androida ugasneš bo ura še vedno delovala, tako da nekatere funkcije še vedno delujejo
tongue-1.gif

Verjetno ne bi bilo problematično sprogramirati kakšnega wake-up eventa, ki bi zbudil telefon in zagnal budilko (podobno kot recimo na računalniku).

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Kako si predstavljam? Tako, kot je bilo vedno pri vseh telefonih, ki sem jih imel. Če se ura ne izbriiše vsakič, ko ga ugasneš, zakaj potem alarm ne more zbuditi telefona?! Saj tudi v PC-ju ni zastonj baterija v mamiplati...

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Torej ti tudi na PCju delajo opomniki od Outlooka, potem ko ugasneš PC?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:

Na PCju bi to dejansko lahko delovalo. Outlook bi moral pohekati da doda v scheduler neko opravilo in mu dovolil da po potrebi vklopi računalnik
tongue-1.gif

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
jaz sem imel tudi vedno navado ugasati telefon ko sem sel spat in na zalost moram sedaj dajati na flight mode ....

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Citat:
Ne, mi ne delajo.
rolleyes-1.gif
Dejstvo je, da je klinčeva ura na precej nižjem sloju, kot pa software, kot je outlook. Ura deluje na nivoju firmwarea, zato bi se dalo to zrihtat z enim update-om.

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Isto kot na PC-ju....tam je tudi ura na nižjem sloju od outlook-a
smile-1.gif

Lp
Torus

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik eCoyote pravi:
Citat:
Ne, mi ne delajo.
rolleyes-1.gif
Dejstvo je, da je klinčeva ura na precej nižjem sloju, kot pa software, kot je outlook. Ura deluje na nivoju firmwarea, zato bi se dalo to zrihtat z enim update-om.

Lej, na smartphoneih )(ne samo android, tudi iOS) stvari pač ne delajo, ko ga ugasneš, ker ko ga ugasneš, si ugasnil operacijski sitem, ki skrbi za to, da poganja softver, kot je SW za uro. Stavr pač dela kot računalnik, ne kot stari telefoni. Če ti to ne sede, pač ostani na "ne-pametnih" telefonih.
PS: poleg tega flight mode itak ne požre nič baterije, meni čez noč max 1%. Telefona pač sploh ne ugašam več.

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Pa dobr, sej men je to (zdej) čist jasno, ampak hočem povedat, da ta pomankljivost se lahko reši, ne da je to nemogoče..OS gor al pa dol. Tudi mrežna kartica lahko PC zbudi-torej, kaj je pol tukaj problem? Samsung-ov programeræek lahko to napiše in no time OK? Ura v androidu se še vedno premika, tudi če je ugasnjen...in iz tega izhajam. Mogoče pa razmišljam narobe...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik eCoyote pravi: ... pomankljivost se lahko reši, ...

Očitno to ni pomanjkljivost, vsaj ne za toliko uporabnikov, da bi se to splačalo početi oz da bi to lahko proglasili za pomanjkljivost. It's not a bug, it's a feature.

Poleg tega: recimo da si na letalu, imel si naštiman dnevni alarm ki ga nisi ugasnil, pa se lepo telefon prižghe in začne cvilit - in iskat omrežje. Slabo. Če nič drugega (če recimo sploh ne opaziš) imaš hitro prazno baterijo zaradi tega.

Skratka: navadiš se na flight mode in to je to. ALi pa grež nazaj na dumbphone

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Na HTC - ju tudi, vsaj meni je enkrat HTC Desire ugasnjen v škatli zvonil.

Si prepričan da je bil ugasnjen?

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Se spomnim mladosti, ko sem vsak večer pred spanjem navijal tisto vekarco z dvema zvonoma in kladivom vmes. Ko je to zjutraj zaropotalo se je zbudila cela ulica. Ne glede ali si šel zgodaj spat ali si bil zelo utrujen ali še kaj drugega sem vekarco moral naviti, drugače je bila naslednji dan tišina in sem moral zvečer dati sosedu za pivo, ker se je zaradi mene zaspal.

Danes pa eni delajo probleme ali bodo dali telefon na izklop ali na letalo.