Samo praseeca, kak rasa res nima cekina za lajf...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Kolega dela na manjši pošti in danes med šihtom letim do njega, ker večinoma nima gužve pomalicama v prostoru "zadaj".

Tako se bašema s sendviči in čokoladnim mlekom ter debatirama o svetovnem, ko vleti model okol 35 let...

Vleti z kupom položnic...

Naredi mi uslugo pa vtipkaj 138e v kalkulator in grema skozi...

Gleda položnico za vodo... Tipkaj - 32.
Gleda elektriko... Pustima toto še malo...
Gleda mobitel... Jebiga, si bom kartico kupil...
Internet, televizija,... Tipkaj - 45
Vzdrževalni blok... tipkaj - 28
Gleda parkiranje kazn... boma drugič
otrok malica šola... daj -18

Kok še mam?

15e.

To mi pokasiraj, pa daj mi 14e ven... Kaj te čem, čez cesto ma špricer 50centov, se ga bom barem vgenil na petek,...

Pa pyzda... Tak ko gledam,.. Pa frend isto pravi, da folk nima za položnice, da plačujejo neke osnove, ala voda, štrom,
pol pa vedno manj... Pa mam iste probleme, davčni sn dužn več ko vredn... Katastrofa...

No v vsem mi je blo barem všeč da je s te mizerije barem povleko ven, da bo se barem napil od žalosti
cool-1.gif

Jeba.

Kak se ostali spopadate s položnicami?

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Jaz za vsako, ko grem kaj plačat na pošto, vidim, da folk plačuje kar lepe denarce za naš standard za položnice. Tudi po 500€ mečejo naenkrat. In kakšen folk je to? Večini laufajo položnice preko trajnika, določen folk pa dejansko pusti na pošt par sto evrov za položnice. Dobijo 600€ plače in dajo 400 za položnice. Takšni se mi najbolj smilijo in večkrat se vprašam, zakaj je svet tako razporejen.

Potem pa vidiš teto v šestdesetih: "Dober dan, gospa, em, nekaj denarja bi rada prenesla na drug račun." "Ja, seveda, koliko pa?", "Em, dvajset tisoč petsto evrov." "Aha ..." in leti do nadrejenega.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.780
180
63
ksz

Moja babi je v penziji od svojga 50 leta, to je zdej 30 let. Enega okroglega čuka kasira vsak mesec. Bila je navadna delavka v pisarni.
Leta '75 je imel znanec prepračunano na današnjo vrednost enega čuka pripravniške plače.

samo za info

lp

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.780
180
63
kako prekleto malo je danes vredno pošteno delo. Penzija moje bakice je primerna. Plače pod 1000 evrov pa so žalostne.
Ne trdim, da si zaslužimo več, recimo naši severni in zahodni sosedje v moji branži imajo produktivnost še enkrat višjo.

lp

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Sinta je da nekdo ki zasluzi recimo 900e, pa zivi sam, mu plačo poglodajo stroški.

Najemnina 300, stroški 150, hrana 150, nek mali leasig za mali avto 150, registracija 50, je to 800e..

Kje še je bencin, oblačila, kaka kavica,...

Da sploh ne pomislim na nekoga ki ima 600 plače, ker dela da lahko diha.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
tak z 600 evri ima po vsej verjetnosti še družino z dvema otrokoma!
Jebeno je v naši državi.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.813
555
113
42
povsod malo
a sam tolk jaz sem prejšni teden nesel za 600€ na pošto + 8€ za samo storitev pošte.

Če ti povem, da smo imeli na rdečem križu en primer z 2600€ zadnjih opominov za elektriko, plin, komunalo.
bonk.gif

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
kako prekleto malo je danes vredno pošteno delo.
lp

oz. kako prekleto je bilo precenjeno takrat
smirk-1.gif
Dej, Stiv, zdej ga pa že serješ.
crazy1.gif

Danes je delo podcenjeno in to krepko. Če človk, ki normalno dela po 8 ur na dan 5 dni v tednu, pa da nima za nek normalen nivo življenja, nismo daleč od S. Koreje. Le še kult osebnosti vzpostavimo, pa je to - to.
bonk.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.103
464
83
45
dolenska
Tega folka bo cedalje vec. Kmalu se bom jim predruzil, ker sem se zapecatil za 20 let. 500€ bo sam krede. Qurc bom pa sam solato, fezou, jurcke, kromir in svinino jedu. Ah sej to ze zdej. No, pol se ne bom se predruzil. Upam.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Je pa dejstvo da se nasi usivi voditelji na vse to podelajo...oni mirne volje dvigajo trosarine ,davke ,taxe da se narodu odtisne se zadnjo kapljo krvi..da lahko polnijo zepe pozresnih javnoupravskih riti,namesto da se polovica voluharjev poslje domov in s tem omogoci preziveti revezem ki jih je v bedo in lakoto spravila tale slovenija.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
kako prekleto malo je danes vredno pošteno delo.
lp

oz. kako prekleto je bilo precenjeno takrat
smirk-1.gif
Dej, Stiv, zdej ga pa že serješ.
crazy1.gif

Danes je delo podcenjeno in to krepko. Če človk, ki normalno dela po 8 ur na dan 5 dni v tednu, pa da nima za nek normalen nivo življenja, nismo daleč od S. Koreje. Le še kult osebnosti vzpostavimo, pa je to - to.
bonk.gif

seveda je podcenjeno, ampak to ne spremeni dejstva da je takrat blo precenjeno. vajenec v 70ih ne more met preračunano v današnjo vrednost jurja plače, kapiš? kam to vodi si lahko v živo doživel leta 1991, novo različico pa imamo trenutno v grčiji

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.447
5.674
113
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
nismo daleč od S. Koreje. Le še kult osebnosti vzpostavimo, pa je to - to.
bonk.gif

Mislim da je Turæin na dobri poti da si ga postavi......oz mamo srečo da ta vlada sigurno ne bo dobila naslednjega mandata
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno: