Sambuka

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Kje jo kupit, Kranj ali Ljubljana.

Tx
sprasujem se.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.667
224
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
to je edina zadeva, zaradi katere sem kadarkoli po pitju bruhal ...
redface-1.gif

dobro, tist pokvarjen viski, al kaj je že blo z njim ne velja, ker tisto ni bil maček, ampak zastrupitev ...

prvo pitje alkota pa tud ne šteje, plus, da je bla stava.

skratka - hudo okusna zadeva, samo meni, da jo samo zavoham, se mi bruha ...
redface-1.gif

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Nima to veze z Grčijo.
Sambuca je italijanska zadeva.

Res pa zgleda tko, kot bi kilo cukra vsul v ouzo. Škoda ouzota...
nahrung002.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Tole ni nič posebnega. Ne prbije oziroma ni učinka.

Poskusi dobiti skandinavsko zadevo Mintu z različno vsebnostjo alkohola, od 40 do 70, no tisto je pa nekaj kar se ne pozabi. Sem poskušal tole na Finskem in si po 4ih mini kozarčkih veseljak. Je pa to bolj gosta zadeva, ki mora obvezno v zamarzovalnik pred uporabo. Toplo ni užitno.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
dobro, tist pokvarjen viski, al kaj je že blo z njim ne velja, ker tisto ni bil maček, ampak zastrupitev ...

... hehe, pokvarjen viski...
hysterical-1.gif

Zastrupitev je bila zaradi količine, ne pokvarjenega viskija.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
V Lidlu oz. Eurospinu (ne spomnim se točno kje) jo majo...skos na zalogi
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Sej ne pogori, v tem je smisel.... jo samo pogreješ. Na sliki je že postopek....v kozarcu je Sambuka...jo prižgeš...ter vrhnji kozarec s prižgano Sambuko vrtiš (držiš spodaj pod pecljem), nato ga dvigneš in gorečo z malo razdalje preliješ v spodnji kozarec ter z zgornjim pokriješ spodnjega da zadušiš ogenj (zato je tak kozarec ker čisto lepo paše na spodnjega). Itak pa točiš 0,03 - 0,05. ....sem probal enkrat mrzlo za foro in mi ni bla dobra, topla je pa prav kot da bi tiste črne mentol bonbone od Kraša jedel
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
glede pitja sambuke si pozabu feler omeniti, ko se spravi na eks v usta se jo malo zmeša in ne takoj pogoltne
pol pa s slamico s kozarca v katerem je gorela (po izlitju ga takoj poklopimo ob mizo) vdihnemo hlape pa te pol zadane
smile-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
V alko trgovinah si lahko nabavil do 50 promilov, ostale verzije do 70 pa se najde bolj na severu, prav tako v alko trgovinah, vendar so redki in pridejo z opozorilom, s tem, da moraš dosegati neko starost. Jaz sem Mintu 70 promilov poskusil v nekem klubu, kjer so bili jeleni varnostniki in kelnarji. Bolj divji zahod na severu.
smile-1.gif

Imaš tudi black Minttu, ki ni tako dobrega okusa, ti pa definitivno naredi black out.

minttu.jpg