Citat:
Uporabnik pivoljub pravi:
Ker se bliža poletje in višje temperature me zanima če je že kdo uporabil kvas MANGROVE JACKS (M10) WORKHORS. Baje lahko fermentira tudi pri višjih temperaturah (12c-32c).
Kake izkušnje ?
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Na ta način imam narejene vse kotle, le da je uporabljena navadna pipa 1/2 cole, kar pa tu ne pride v poštev, ker ima debelostenski kotel.
Citat:
Uporabnik bluefossil pravi:
Pozdravljeni,
imam dve vprašanji.
1. Kako dry-hoppat kar velike količine hmelja? ali naj kar vržem v pivo ali naj dam v vrečke, ker če vržem v fermentor bi znal na koncu biti problem s pretakanjem?
2. Ali po tem, ko operete steklenice z oxi-jem ali čim podobnim, sperete tudi z vodo, čeprav piše, da oxija ni potrebno splakovati. Oz kaj uporabljate za čiščenje steklenic?
Najlepša hvala.
Citat:
Uporabnik guliver pravi:
Citat:
Uporabnik bluefossil pravi:
Pozdravljeni,
imam dve vprašanji.
1. Kako dry-hoppat kar velike količine hmelja? ali naj kar vržem v pivo ali naj dam v vrečke, ker če vržem v fermentor bi znal na koncu biti problem s pretakanjem?
2. Ali po tem, ko operete steklenice z oxi-jem ali čim podobnim, sperete tudi z vodo, čeprav piše, da oxija ni potrebno splakovati. Oz kaj uporabljate za čiščenje steklenic?
Najlepša hvala.
Flaše po uporabi operem (da gre ostanek kvasa ven in se ne zasuši). Pred flaširanjem flašo potopim v oxi, splaknem od znotraj in na smrekico za odtekanje. OPtem gre vanjo pivo!.
Po 10ih rundah še nisem imel nobenih težav s kakšno okužbo ... (tok tok tok na les ....)