Sam svoj pivovar

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.531
113
Pozabi sem iskal in obupal. Drugače se boš moral znajt. Odrezan izoliran keg odlično opravlja funkcijo. Mogoče je pa zdaj kaj lažje to dobit.
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
404
83
Hvala Kajbo in Utiševalec.
miha188: težko. Ali se posluži kalbotovega predloga, ali pa uporabi hladilno torbo.

Lp
 

miha188

Zelenc'
12. okt 2014
10
0
1
Ma te američani majo čisto vse napol zastonj. Te hladilne se da
fino nadgraditi za drozganje. Šmorn
frown-1.gif
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.531
113
Dobrodošao u klub, samo se da tud pri nas rešit stvari, včasih še bolje. Odrezan izoliran sod je fajn stvar.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.531
113
Z veseljem obveščam, da prihajajo eden za drugim ocenjevalni listi na maile ta hip. Razbil sem zadeve na koncu sam, ker sem ugotovil, da bi mi razpošiljanje vzelo kar nekaj časa. Hvala vseeno vsem, ki ste se javili. No danes tekom večera verjamem, da boste vsi dobili.
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
404
83
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Z veseljem obveščam, da prihajajo eden za drugim ocenjevalni listi na maile ta hip. Razbil sem zadeve na koncu sam, ker sem ugotovil, da bi mi razpošiljanje vzelo kar nekaj časa. Hvala vseeno vsem, ki ste se javili. No danes tekom večera verjamem, da boste vsi dobili.
cheer.gif
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
404
83
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Ne oxi načeloma ni problem za inox, tudi za baker ne. Vseeno ker vsebuje kisik bi lahko baker oksidiral. Edino kar bi me skrbelo je da dve kovini lahko reagirata med sabo v raztopini ki ima dovolj prostih elektronov (galvanski člen = baterija).

Po končanem namakanju v oxiju speri z vodo in potem še s kislino da spucaš baker če bi se kaj pojavilo na njem pa bo.

Katero kislino pa predlagaš, da ne bo škodiljiva, ter kje jo lahko kupim?

Lp
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.125
113
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Ne oxi načeloma ni problem za inox, tudi za baker ne. Vseeno ker vsebuje kisik bi lahko baker oksidiral. Edino kar bi me skrbelo je da dve kovini lahko reagirata med sabo v raztopini ki ima dovolj prostih elektronov (galvanski člen = baterija).

Po končanem namakanju v oxiju speri z vodo in potem še s kislino da spucaš baker če bi se kaj pojavilo na njem pa bo.

Katero kislino pa predlagaš, da ne bo škodiljiva, ter kje jo lahko kupim?

Lp

Tudi citronska (citronka) je ok, dobiš v vsaki navadni trgovini. Alternativa je alkoholni kis, samo ta "malo" smrdi. Namočiš noter pol urce in potem zliješ stran, nato pa splakneš z vodo in je to to.
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
404
83
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Ne oxi načeloma ni problem za inox, tudi za baker ne. Vseeno ker vsebuje kisik bi lahko baker oksidiral. Edino kar bi me skrbelo je da dve kovini lahko reagirata med sabo v raztopini ki ima dovolj prostih elektronov (galvanski člen = baterija).

Po končanem namakanju v oxiju speri z vodo in potem še s kislino da spucaš baker če bi se kaj pojavilo na njem pa bo.

Katero kislino pa predlagaš, da ne bo škodiljiva, ter kje jo lahko kupim?

Lp

Tudi citronska (citronka) je ok, dobiš v vsaki navadni trgovini. Alternativa je alkoholni kis, samo ta "malo" smrdi. Namočiš noter pol urce in potem zliješ stran, nato pa splakneš z vodo in je to to.

Kaj pa bakrov oksid (Zeleni volk)? Pač bojim se da bi nastal ob uporabi kisline...
 

Bolfenk2020

Pripravnik
16. dec 2014
299
0
16
Maribor
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik miha188 pravi:
Zdravo,

ker ste tukaj sami specialci za pivo me zanima ali mogoče kdo ve kje bi se dalo kupiti tole http://www.homedepot.com/p/Rubbermaid-10-Gal-Orange-Water-Cooler-FG1610HDORAN/202260809 . Iz Amerike ali Anglije je stvar s poštnino čisto predraga in me zanima ali je še kakšen evropski proizvajalec oz. kakšen drugi podobni izdelek?

Hvala za info.

Nabavi inox sod za vino in ga npr. ovij s peno za jogo/kamping.
70-80L sod boš dobil na bolhi od 60€ dalje. Lahko pa dobiš tudi manjšega
smile-1.gif


Evo, to sem si jaz naredil.
inox.jpg
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.125
113
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Ne oxi načeloma ni problem za inox, tudi za baker ne. Vseeno ker vsebuje kisik bi lahko baker oksidiral. Edino kar bi me skrbelo je da dve kovini lahko reagirata med sabo v raztopini ki ima dovolj prostih elektronov (galvanski člen = baterija).

Po končanem namakanju v oxiju speri z vodo in potem še s kislino da spucaš baker če bi se kaj pojavilo na njem pa bo.

Katero kislino pa predlagaš, da ne bo škodiljiva, ter kje jo lahko kupim?

Lp

Tudi citronska (citronka) je ok, dobiš v vsaki navadni trgovini. Alternativa je alkoholni kis, samo ta "malo" smrdi. Namočiš noter pol urce in potem zliješ stran, nato pa splakneš z vodo in je to to.

Kaj pa bakrov oksid (Zeleni volk)? Pač bojim se da bi nastal ob uporabi kisline...

Bakrovi oksidi so topni v kislinah tako da nimaš kaj skrbet. Samo speri po namakanju pa ne namakat predolgo.
 

Bolfenk2020

Pripravnik
16. dec 2014
299
0
16
Maribor
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik miha188 pravi:
Super! Kaj je tisto pod pokrovom - stiropor?

Najprej inox pokrov od soda, pol stiropor, pol pa za utež inox plavajoči pokrov, ki je drugače v sodu.
V sodu pa sem si naredil iz bakrenih cevi drenažo.

Trenutno imam pod sodom še eno plast stiropora, ker pa je zraven še original stojalo, bi pa lahko pod njega dal še plinski gorilec in dogreval drozgo.
smile-1.gif


Samo nimam potrebe, ker mi trenutno v garaži na 5°C, izgubi v 1h ~ 1-2°C.
 

miha188

Zelenc'
12. okt 2014
10
0
1
Aha, potem je izguba res minimalna glede na zunanjo temperaturo - mogoče pa za začetek le ne bom dodajal gorilca.
 
Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.