S.P. kot investicija v športne stave *DELETED*

pipo

Majstr
19. mar 2008
947
457
63
vsaj teoretično možno, če boš odprl stavnico

če pa misliš gemblat pol pa
confused-1.gif

bettowin

Pripravnik
4. okt 2010
50
0
6
Mislim, da je s teksta dovolj razvidno, da nameravam INVESTIRATI v športne stave, in ne v zagon stavnice, kajti pri nas je zaradi monopolnega stanja Športne loterije in nje povezanosti z državo, tako rekoč nemogoče odpreti kaj svojega, sicer pa za tisto potrebuješ še 50x več denarja, kot pa ga potrebuješ za igranje športnih stav.

kóckati -am nedov. (ọ̑) 1. igrati igro (na srečo) s kockami: kocka z bogatim tujcem / ekspr. kockati na srečo

investírati -am dov. in nedov. (ȋ) 1. uporabiti denar za povečanje premoženja; vložiti, naložiti

Prosil bi za malenkost bolj resne odgovore.

pipo

Majstr
19. mar 2008
947
457
63
si zagnan, ok, saj te bo minilo
smile-1.gif

torej resno...

Resno me zanima, kako bo izgledal tvoj DOBER poslovni načrt v "biznisu" v katerem je marsikateri faktor odvisen od sreče.

bettowin

Pripravnik
4. okt 2010
50
0
6
No, dobro, glede na to, da 75% podjetij propade po 5-ih letih od ustanovitve, bi sam trdil, da so očitno vsi ti bolj temeljili na sreči, kot na dejanskem načrtu.

Pri meni je sreča faktor, ki se uravnava z varnim upravljanjem svoje banke. V poslovnem načrtu je govora o vodenju banke, sistemu, single stavah kot edini možni opciji, value betting, internetnih stavnicah in pojmu kvot, ROI, psihologiji uspešnega igralca stav, o številu stav, o velikosti igranih kvot in procentu uspešnosti, o informacijah o tekmah, o upoštevanju veljavnih zakonov, itd. itd. itd.

Verjetno pa me sprašuješ zgolj s firbca. Ne vem, kaj točno si mislil s tem, kako naj bi izgledal, toda izgledal bo čist normalno - kot vsak drugi poslovni načrt.
smile-1.gif
Celega ti pač ne morem skopirati. Dvomim, da je to praksa, ali?

ghost

Pripravnik
6. sep 2007
76
0
6
investiranje v športne stave kot dejavnost ne obstaja, maš pa dejavnosti povezane z investicijami.

Kot prvo: če se že želiš ukvarjati z športnimi stavami, zakaj sploh rabiš s.p.?

Začetni kapital - če s tem misliš kredit na banki lahko kar pozabiš. Tudi kje drugje neboš dobil kapitala samo na poslovni načrt, sploh za to kar omenjaš. In ja mene tudi zanima kako bi zgledal dober poslovni načrt za tole:) Edina varianta je če uspeš prepričat prijatelje, znance, družino da ti dajo denar. Če znaš dobro prodat zgodbo kako bodo zaslužili je vse možno.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
... skratka, ti bi rad odprl s.p./d.o.o, šel na banko in rekel da rabiš začetni kapital za obratovanje podjetja?!
rolleyes-1.gif

... in ko te bodo vprašali s čim se boš ukvarjal jim boš dal pod nos načrt v katerem bo pisalo kako boš s stavami (raznoraznimi) obrnil njihov denar in od tega živel?
write.gif

A si ti brumbar?
evil.gif

Ceneje je če greš na banko kot fizična oseba, nič ne poveš zakaj rabiš denar, daš nepremičnine pod hipoteko pa bo banka veselo vsula cekine!
grin1.gif

Res ne vidim pointa zakaj nebi bi kockal kot fizična oseba ker si na koncu na istem!

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Citat:
Uporabnik bettowin pravi:
Mislim, da je s teksta dovolj razvidno, da nameravam INVESTIRATI v športne stave , in ne v zagon stavnice, kajti pri nas je zaradi monopolnega stanja Športne loterije in nje povezanosti z državo, tako rekoč nemogoče odpreti kaj svojega, sicer pa za tisto potrebuješ še 50x več denarja, kot pa ga potrebuješ za igranje športnih stav.

kóckati -am nedov. (ọ̑) 1. igrati igro (na srečo) s kockami: kocka z bogatim tujcem / ekspr. kockati na srečo

investírati -am dov. in nedov. (ȋ) 1. uporabiti denar za povečanje premoženja; vložiti, naložiti

Prosil bi za malenkost bolj resne odgovore.

s tvojega prve posta marsikaj ni razvidno, večini pa še zdaj ni jasno kaj bi ti sploh spašuješ al pa jih velika večina upa, da ne sprašuješ tega, kar si mislijo, ker bi bilo naravnost smešno...
bonk.gif

pipo

Majstr
19. mar 2008
947
457
63
ne bi se strinjal s tem, da so temeljili na sreči. Mogoče je bil slab načrt že v osnovi, mogoče ga niso bili sposobni izvest, sreča sigurno ni bila vkalkulirana v njem.

Problem pri tem je, da karkoli boš že upošteval, vedno boš lahko kvečjemu na pretekle dogodke, kar pa za prihodnost ne pomeni nič.
Torej, ROI 25% lahko delaš od JAN-SEP in to ti čisto nič ne pove kako bo oktobra. To je problem. In ker iščeš kapital, bodo seveda investitorja vate zanimale takšne stvari.

Skratka poslovni načrt + sreča v njem je no go.
wink-1.gif

tak, da ne nabijam v prazno, stave poznam dobro, tudi sceno in se strinjam, da če že bilo kaj gemblaš, gemblaj športne stave.

Da bi pa to bil način investiranja pa se mi zdi mimo, zelo. Le glej, da ne boš prepozno spoznal.
17758-icon_confused.gif

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Tudi jaz poznam sceno športnih stav in pravim, da gemblaj tisto v čem si dober. "Gemblaj", s tem mislim, eni so dobri v stavah, eni v stavah v živo, eni v pokru, eni v ruleti...kakor kdo...mene zanimajo izključno stave v živo pa kaka res sigurna single stava.

pipo

Majstr
19. mar 2008
947
457
63
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Tudi jaz poznam sceno športnih stav in pravim, da gemblaj tisto v čem si dober. "Gemblaj", s tem mislim, eni so dobri v stavah, eni v stavah v živo, eni v pokru, eni v ruleti...kakor kdo...mene zanimajo izključno stave v živo pa kaka res sigurna single stava.

če spremljaš temeljito šport, si še kako povečaš možnost dobitne stave, ni dvoma, 100% zadeve pa ni, razen kakšen sure-bet če imaš različne accounte pri stavnih hišah.

ruleta in bit dober v njej pa ne obstaja. Imaš samo igralce rulete ki imajo srečo in tiste ki je nimajo.

bettowin

Pripravnik
4. okt 2010
50
0
6
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi: izključno stave v živo pa kaka res sigurna single stava.

Prvi prvi vrsti stav stavnice zaradi zavajajočega občutka, ki ga daje potek tekme, profitirajo največ.

Ko pa vidim izraz "sigurna single stava", pa šele spoznam, kakšen laik bi rad mene učil. Ne, no.
bonk.gif

bettowin

Pripravnik
4. okt 2010
50
0
6
Citat:
investiranje v športne stave kot dejavnost ne obstaja, maš pa dejavnosti povezane z investicijami.

Tako je. Pod kar nekaj investicijskih dejavnosti, ki jih je možno registrirati z odprtjem S.P.-ja, bi lahko spadale športne stave.

Citat:
Kot prvo: če se že želiš ukvarjati z športnimi stavami, zakaj sploh rabiš s.p.?

Da dobim začetni kapital. Simple as it is. Začetni kapital ti lahko na podlagi dobrega poslovnega načrta da ZRSZ.

...

Citat:
... skratka, ti bi rad odprl s.p./d.o.o, šel na banko in rekel da rabiš začetni kapital za obratovanje podjetja?!

Ne.

Citat:
... in ko te bodo vprašali s čim se boš ukvarjal jim boš dal pod nos načrt v katerem bo pisalo kako boš s stavami (raznoraznimi) obrnil njihov denar in od tega živel?

Ker si že prej udaril mimo, tu več nimam kaj odgovoriti.

Citat:
A si ti brumbar?

V tem primeru kvečjemu ti, ki kot prvo napačno sklepaš, kot drugo pa se že poslužuješ žaljivk.

Citat:
Res ne vidim pointa zakaj nebi bi kockal kot fizična oseba ker si na koncu na istem!

Ker se ne BOM KOCKAL. Že odgovorjeno.

Citat:
s tvojega prve posta marsikaj ni razvidno, večini pa še zdaj ni jasno kaj bi ti sploh spašuješ al pa jih velika večina upa, da ne sprašuješ tega, kar si mislijo, ker bi bilo naravnost smešno...

Ni moja krivda, da večina ljudi na prvo odgovori s takimi travialnimi replikami, kot jih je zmožna producirati vsaka babica, ne pa nek folk, ki naj bi se razumel v področje investiranja. Sploh nočete videti dejanskega vprašanja in se raje drkate z mano o tem, da mi to itak ne bo uspelo in se posmehujete. ZRSZ ti da ob dobrem poslovnem načrtu začetni kapital. Kaj sploh delaš v takšni temi, če niti to neveš? Pa ne velja samo zate, ampak tudi za vse ostale. Nisem dobil še enega vrednostnega odgovora. Just crap.

Citat:
Mogoče je bil slab načrt že v osnovi, mogoče ga niso bili sposobni izvest, sreča sigurno ni bila vkalkulirana v njem.

No, dobro. Slab načrt, torej. Jaz nimam slabega. Bi bilo pretežko to vzeti kot predifinirano? Torej, da je načrt D-O-B-E-R.

Citat:
Problem pri tem je, da karkoli boš že upošteval, vedno boš lahko kvečjemu na pretekle dogodke, kar pa za prihodnost ne pomeni nič.

LOL. To si napisal tako, kot če bi igral ruleto. Tam to mogoče res velja.

Citat:
Torej, ROI 25% lahko delaš od JAN-SEP in to ti čisto nič ne pove kako bo oktobra. To je problem. In ker iščeš kapital, bodo seveda investitorja vate zanimale takšne stvari.

Meni je plan povprečni 10% ROI čez celo leto. Pretekli rezultati seveda IMAJO veze. Če trdiš, da uspešnost posameznega tipsterja skozi nekaj let npr. ne pove zadosti o njem ... kaj pa potem sploh pove kaj? Pa to ti je isto, kot da bi kateremukoli drugemu investitorju očital nekajletno srečo, ker ima dobre rezultate, bi mu pa obenem trdil, da prihodnji s prejšnjimi nimajo veze. Kako da nimajo? Če nekaj obvladaš, pač obvladaš. Če si že par let na plusu, po kateri logiki boš torej sedaj šel naenkrat v minus? Zaradi tega, ker si imel vsak dan, vsak mesec, vsako leto ... kvečjemu srečo? Hm? Ne štekam.

Citat:
Skratka poslovni načrt + sreča v njem je no go.

Sreča je minimizrana in je je ravno toliko, kot v vsakem drugem poslu.

Citat:
Da bi pa to bil način investiranja pa se mi zdi mimo, zelo. Le glej, da ne boš prepozno spoznal.

Bom prepustil spoznanje tistim, ki igrajo ruleto, avtomate, ter nasploh stave kot kockanje. Pri meni se ne gre za to.

Zgleda da se bom moral ponoviti še 5,255-X, preden dobim kakšen normalen, ne-žleht odgovor.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Dobro če ne misliš "gamblat" oz. se it "tvegan kapital", zakaj bi rabil s.p.?

Športne stave so čisto legalen vir zaslužka za fizično osebo, zakaj bi imel s.p. in s tem vse stroške? Pa mislim da računa za vplačilo "stavnega listka" na firmo ne moreš dobit!

Torej ne vidim smisla zakaj bi odpiral firmo če lahko zaslužiš 1mio EUR s stavami čisto legalno kot fizična oseba?!

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Citat:
Uporabnik pipo pravi:
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:

če spremljaš temeljito šport, si še kako povečaš možnost dobitne stave, ni dvoma, 100% zadeve pa ni, razen kakšen sure-bet če imaš različne accounte pri stavnih hišah.

ruleta in bit dober v njej pa ne obstaja. Imaš samo igralce rulete ki imajo srečo in tiste ki je nimajo.

to da majo srečo trdiš ti, kolikor je meni znano eni enostavno obvladajo. Sreča? Ne verjamem v srečo, vsaj na dolgi rok ne.

bettowin, ti si pa pač profi. V glavnem, jaz sem v plusu, pa veliko večji plus imam kot je glupih 10% ROI. Ko bi mi le bet365 pustil večja vplačila bi bilo še bolje, druge stavnice pa mi ne pridejo v poštev za to kar jaz igram

Pa glej, s tabo sem končal, ker si očitno blazno pameten, preveč za vse nas tu. Ti si car...lahko investiram 10 jurjov, da boš obračal še moj denar bom imel na koncu leta 11 jurjov?

Aja, ti verjetno upaš na kredit 100 jurjov na podlagi dobrega poslovnega načrta
hysterical-1.gif

Če bi imel kaj v glavi sploh ne bi prišel s takim vprašanjem na forum...še dobro, da nisi bil na banki, bi te verjetno dali na 24kur.
stupid-1.gif

Imel bi sp, pa še nihče ne ve zakaj bi ga imel. Če pa lahko staviš kot fizična oseba čist normalno.
13.gif

Nazadnje urejeno:

bettowin

Pripravnik
4. okt 2010
50
0
6
Cela poanta je v tem, da iščem način, kako priti do začetnega kapitala, in kot sem že zgoraj omenil - odprtje S.P.-ja z razlogom začetne finančne pomoči. Ker se mi zdi, da mora tam iti vse po zakonih in biti argumentirano, ZAKAJ ne, ker kar tako ne vem komu bi lahko dal poslovni načrt in vse skupaj, če bi potem lahko isto stvar delal sam so-investitor in ne jaz, bistvo pa je, da ga nihče niti bral ne bi do konca, ker imajo ljudje predifinirane pojme okrog stav, ki v mojem primeru sploh nimajo veze.

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
No, super.

Načrt imaš DOBER.
Pametnejši si od vseh, ki s(m)o se vključili v debato.

Ostane ti le še, da ponudiš možnost, da srečni izbranci v tvoj projekt investirajo. Recimo tile:
link

Če boš tudi tam naletel na podobno skepso, kot tu, jim tudi kar povej, kar jim gre!

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
Sej Bettowin ima po svoje prav. On bi odprl podjetje, ki bi stavilo namesto investitorjev. Mislim, da tle ne bi blo težav, razen davkov. Kako je podjetje obdavčeno pa ne vem, ker ne poznam nikogar, ki bi kupil dobitno srečko na davčno podjetja in nato dobil izplačilo na podjetje. Le kako bo športna stava davčno priznan strošek. Se lahko šteje kot investicija? Sej delnice so tud gambling, vsak dan je novo stanje in to se ne da napovedati.

lp

bettowin

Pripravnik
4. okt 2010
50
0
6
Citat:
Pa glej, s tabo sem končal, ker si očitno blazno pameten, preveč za vse nas tu. Ti si car...lahko investiram 10 jurjov, da boš obračal še moj denar bom imel na koncu leta 11 jurjov?

Itak. "ti preveč pameten" - tipičen argument, ko ostaneš brez argumentov.

Ne. 10k bi bilo takole: 10 000 x (1.1^12) = 31 384.2838

Obrestno obrestni račun - vložki se prilagajajo glede na stanje banke.

Lej. Mene tvoji uspehi NE zanimajo, ker kot sem že povedal - teh žleht odgovorov je bilo dovolj. Nisem odprl teme za važenje s tem, kolikor kdo zasluži in da bi se naslajali ob morebitni nesreči. Moj cilj je realen, ni preveč ambiciozen in se zavedam vseh faktorjev. O stavah sem prebral ogromno člankov, nekaj knjig ter imam nasploh dovolj izkušenj, da vem, v kaj se podajam.

Citat:
Aja, ti verjetno upaš na kredit 100 jurjov na podlagi dobrega poslovnega načrta

Ma si glup, ej. Še bralnega razumevanja nimaš. Pa kje sem omenjal 100k? Kje sem omenjal kredit? Pa kaj je z vami, folk?

Citat:
"Imel bi sp, pa še nihče ne ve zakaj bi ga imel. Če pa lahko staviš kot fizična oseba čist normalno."

Neveš ti, ker si preglup, da bi ti bilo dano bralno razumevanje. Če bi prebral vse, kar sem zapisal, bi videl, zakaj S.P.

Nazadnje urejeno:

pipo

Majstr
19. mar 2008
947
457
63
zgoraj si citiral za celo stran, pa se mi ne da...

naj skrajšam:

Ne boš dobil začetnega kapitala, ker nimaš poslovnega načrta. Pika.

Ne vem zakaj misliš, da "smo" žleht ? Pač debatiramo. Vsak pač zagovarja svoje besede.

Meni se bolj zdi, da ti "dobro" hočemo.