Citat:
investiranje v športne stave kot dejavnost ne obstaja, maš pa dejavnosti povezane z investicijami.
Tako je. Pod kar nekaj investicijskih dejavnosti, ki jih je možno registrirati z odprtjem S.P.-ja, bi lahko spadale športne stave.
Citat:
Kot prvo: če se že želiš ukvarjati z športnimi stavami, zakaj sploh rabiš s.p.?
Da dobim začetni kapital. Simple as it is. Začetni kapital ti lahko na podlagi dobrega poslovnega načrta da ZRSZ.
...
Citat:
... skratka, ti bi rad odprl s.p./d.o.o, šel na banko in rekel da rabiš začetni kapital za obratovanje podjetja?!
Ne.
Citat:
... in ko te bodo vprašali s čim se boš ukvarjal jim boš dal pod nos načrt v katerem bo pisalo kako boš s stavami (raznoraznimi) obrnil njihov denar in od tega živel?
Ker si že prej udaril mimo, tu več nimam kaj odgovoriti.
V tem primeru kvečjemu ti, ki kot prvo napačno sklepaš, kot drugo pa se že poslužuješ žaljivk.
Citat:
Res ne vidim pointa zakaj nebi bi kockal kot fizična oseba ker si na koncu na istem!
Ker se ne BOM KOCKAL. Že odgovorjeno.
Citat:
s tvojega prve posta marsikaj ni razvidno, večini pa še zdaj ni jasno kaj bi ti sploh spašuješ al pa jih velika večina upa, da ne sprašuješ tega, kar si mislijo, ker bi bilo naravnost smešno...
Ni moja krivda, da večina ljudi na prvo odgovori s takimi travialnimi replikami, kot jih je zmožna producirati vsaka babica, ne pa nek folk, ki naj bi se razumel v področje investiranja. Sploh nočete videti dejanskega vprašanja in se raje drkate z mano o tem, da mi to itak ne bo uspelo in se posmehujete. ZRSZ ti da ob dobrem poslovnem načrtu začetni kapital. Kaj sploh delaš v takšni temi, če niti to neveš? Pa ne velja samo zate, ampak tudi za vse ostale. Nisem dobil še enega vrednostnega odgovora. Just crap.
Citat:
Mogoče je bil slab načrt že v osnovi, mogoče ga niso bili sposobni izvest, sreča sigurno ni bila vkalkulirana v njem.
No, dobro. Slab načrt, torej. Jaz nimam slabega. Bi bilo pretežko to vzeti kot predifinirano? Torej, da je načrt D-O-B-E-R.
Citat:
Problem pri tem je, da karkoli boš že upošteval, vedno boš lahko kvečjemu na pretekle dogodke, kar pa za prihodnost ne pomeni nič.
LOL. To si napisal tako, kot če bi igral ruleto. Tam to mogoče res velja.
Citat:
Torej, ROI 25% lahko delaš od JAN-SEP in to ti čisto nič ne pove kako bo oktobra. To je problem. In ker iščeš kapital, bodo seveda investitorja vate zanimale takšne stvari.
Meni je plan povprečni 10% ROI čez celo leto. Pretekli rezultati seveda IMAJO veze. Če trdiš, da uspešnost posameznega tipsterja skozi nekaj let npr. ne pove zadosti o njem ... kaj pa potem sploh pove kaj? Pa to ti je isto, kot da bi kateremukoli drugemu investitorju očital nekajletno srečo, ker ima dobre rezultate, bi mu pa obenem trdil, da prihodnji s prejšnjimi nimajo veze. Kako da nimajo? Če nekaj obvladaš, pač obvladaš. Če si že par let na plusu, po kateri logiki boš torej sedaj šel naenkrat v minus? Zaradi tega, ker si imel vsak dan, vsak mesec, vsako leto ... kvečjemu srečo? Hm? Ne štekam.
Citat:
Skratka poslovni načrt + sreča v njem je no go.
Sreča je minimizrana in je je ravno toliko, kot v vsakem drugem poslu.
Citat:
Da bi pa to bil način investiranja pa se mi zdi mimo, zelo. Le glej, da ne boš prepozno spoznal.
Bom prepustil spoznanje tistim, ki igrajo ruleto, avtomate, ter nasploh stave kot kockanje. Pri meni se ne gre za to.
Zgleda da se bom moral ponoviti še 5,255-X, preden dobim kakšen normalen, ne-žleht odgovor.