S čim obdelujete fotografije?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.389
5.671
113
portrait professional je pa že skoraj nesramno preprost
smile-1.gif

zadaj sem se 3 minute igral in nardiš čisto drug obraz praktično

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
ksz

Jst sem si tudi naložil Lightroom in res zgleda vredu. Jst sicer pojma nimam o lepih fotkah in še manj o fotografiranju, me pa res zanima kaj vi počnete s slikami v tem programu. Kaj vi mojstri naredite v teh petih minutah, kot pravite,da jih ponavadi porabite za obdelavo fotografije. Če se jst lotim igranja s temi barvami, vedno ugotovim, da mi je tista prvotna fotka še najbolj všeč.

Priročne so mi pa tiste zadeve, ki ti spremenijo celo sliko in se ti nič ni treba matrat
grin1.gif

Če je morebiti kdo tako prijazen, ki se mu sploh da ukvarjat s takšnimi amaterji, kot sem jaz, bi ga res prosil, da nalima dve fotki - fotko pred in isto fotko po obdelavi
smile-1.gif

pozdrav.gif

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Ko sem naredil tole fotko
na malce večji globini in moj takratni fotoaparat ni upošteval, da tam manjka rdeče barve, sem jo zato obdelal in nastalo je tole .
Vendar pa za to (mi) amaterji res ne (ali pa le izjemoma) potrebujemo kompleksnih programov. Jaz sem naredil obdelavo kar v Picasi3 (OK, malce sem pretiraval, a želel pokazat kaj Picasa zmore).

Seveda programi kot LR, ki ga omenjaš zmorejo bistveno več kot Picasa, ki je BTW brezplačna in za uporabo neverjetno enostavna, a za njihovo učinkovito uporabo poleg ogromno izkušenj potrebuješ tudi veliko časa, za obdelavo v Picasi pa sem porabil le 3 klike z miško: I'am Feelling Lucky, Tuning, Tint

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Res super obdelave, bravo! Mislim, da je najbolje, da si jst res naložim kar Picaso za začetek.

Sam še neki bi vprašu. Ali se da popravit fotko, ki je zamegljena ali je taka fotka zanič?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Aja, smešno mi je pa ko kakšna ženska objavi pol golo fotko na facebooku ipd...pa jo extra presvetli...da se vidi samo obraz in noge.

GAMMA CORRECTION na minus, pa pokaže vse njene čare.
hysterical-1.gif

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
To sicer ni odgovor na tvoje vprašanje, je pa povezano z odpravo ISO šuma. Sem preizkusil 3 programe za odpravo šuma na fotografijah: Noiseware Community Edition, NoiseNinja in Neat Image in vsi res delujejo, a najenostavnejši in (po mojem) najučinkovitejši (brez nekih hudih nastavitev itd.), pa še brezplačni je prvi, Noiseware Community Edition. Startaš, naložiš fotko in klik na "Go" ter Save As, pa je.

Skupaj s Picaso imaš tako kar uporabno brezplačno orodje za obdelavo fotk. Pregledaš fotke, preveč "šumeče" popraviš z Noiseware Community Edition in na koncu še v Picasi, ki ima zadnji različici tudi funkcijo "Retouch" s katero enostavno odpraviš razne napake na sliki, med drugim lahko skriješ mozolje ali celo dodaš kak zob manj zobatemu portretirancu
smile-1.gif

zob1-vi.jpg

zob-vi.jpg

Fotka je bila narejena s slabim kompaktom pri ISO 800, zato sem jo "spustil skozi" Noiseware Community Edition in jo nato "doteral" še s Picaso.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Se je men že skos zdel, da ste vi bolj računalničarji kot fotografi
grin1.gif

Hec, hec, da ne bo kdo zameru. Super fotke mate!

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
@ynos, pojma nimam ker lightrooma ne uporabljam
smile-1.gif

@trigga/cbb, oblaki so dodani naknadno. že brez oblakov z enako obdelavo kot je na drugi fotki je dobra, ampak oblaki dodajo še poseben čar. tukaj je blo sicer lahko jih dodat ker je streha (linija) ravna in sem na izi izrezal in dodal oblake. največji problem so bili oblaki ker svojih nimam, iz interneta pa jih nisem mogel vzet ker nimam pravic za njih
smile-1.gif
. sem okoli fehtal kolege če ma kdo kaj hehe.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Photoshop je močno orodje. Sam ga ne poznam po mojem niti polovico, pa sem si vseeno sposodil sliko od Huggy_Beara in v treh minutah naredil tole spodaj. Če si profi, lahko pa res delaš čudeže.
721531-GSMobil_montaza.jpg

Priponke

• 721531-GSMobil_montaza.jpg
    721531-GSMobil_montaza.jpg
    279,7 KB · Ogledi: 198

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Photoshop je res program v katerem se da narediti marsikaj. Je velik program po funkciji in sam ga obvladam mogoče 2% pa znam narediti marsikaj, ampak vem da v kombinaciji orodij in funkcij ponuja neskončno možnosti delovanja.

Tukaj pa dve današnji pred in po obdelavi.
rg00031.jpg

rg00031-copy.jpg