Rusija grozi z jedrskim napadom na EU

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Lepo si napisal. Za zdaj NAM ZDA ne počno nič slabega. Ne pobijajo nam politikov, ne pošiljajo vojakov z naperjenimi puškami, nad nami ni gospodarske blokade, pravzaprav poltično in gospodarsko z ZDA normalno sobivamo. Resnično ne vem, zakaj bi pljuval po njih. Morda zato, ker nekateri menijo, da delajo napake drugje po svetu? Naj jih. Mnenja in pogledi so različni in dokler v zgodbo nisem vpleten mi dol visi. Sebično? Zagotovo? Smotrno? Zagotovo.

Naj igrajo svetovnega policista in udejanjajo gospodarske interese. Če bi bili mi na mestu ZDA bi se verjetno obnašali povsem enako ali še huje.

Rusi pa mi zgodovinsko ne morejo vlivati zaupanja, prav tako imam raje prevlado denarja kot usekanih poltiikov, ki nastavljajo in odstavljajo gospodarstvenike, kritike pa pobijajo.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Lepo si napisal. Za zdaj NAM ZDA ne počno nič slabega. Ne pobijajo nam politikov, ne pošiljajo vojakov z naperjenimi puškami, nad nami ni gospodarske blokade, pravzaprav poltično in gospodarsko z ZDA normalno sobivamo.
Na hitro prebrano, mi je tole zgledalo, kot da jim po tvoje, za vse te ugodnosti, moramo biti neizmerno hvaležni...
smile-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
To je tvoje mnenje, jaz tega nisem napisal. Če se pa ti počutiš hvaležnega pa kar izvoli. Zame so sedanji odnosi z ZDA normalni, kakršni bi morali biti ves čas. Potrebe po hvaležnosti pa ne vidim ker obstajajo verjetno vzajemni interesi za sedanje stanje, torej nihče nikomur ne dela samo uslug temveč tudi kaj dobi za to.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Vecina- mislim da vsaj 90% Rusov bi rada zivela kot Amerikanci,ne pa kot pijane lacne stevilke, Putin zlocinec moderne dobe !

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik softi pravi:
sej večina slovencev bi rada tudi živela kot američani.
Jaz že nočem živet kot amerikanci.
S kje si pa to potegnu?!?
stupid-1.gif

Mogoče večina slovencev do 13 let, pol pa se ta "večina" krepko osuje (ko naprimer začnejo misliti s svojo glavo in ne prek raznoraznih holivudskih pravljic). Ko si pa enkrat nekaj časa tam, te pa vse ameriško mine in komaj čakaš, da greš domov v Slovenijo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zgornji pravi, da rusi bi bili raje američani, kot pa pijani reveži. pri ans je vedno več revežev.

je pa res, da zgornji ni videl dlje od filmov.

me zanima kaj sedaj cool pravi na italijanske plinske terminale pri naši meji. se pustimo italiji, ker je močnejša in smo tiho. to bi namreč nareidli če bi prišli kavbojci. ali kako?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Softi, ker si genij povej, kako jih boš preprečil. Terminale namreč. Boš opasal bombe in se protestno razfakal ob terminalu, prej pa poklical CNN?
Energijo rabimo vsi. Konec koncev pa terminali niso načrtovani na slovenskem ozemlju. Italija ima pravico na svojem ozemlju početi stvari po svoje. Mi pa tudi.

Tako, kot je nas strah terminalov, je njih Krškega, ki je oddaljeno manj kot 200 km od meje z Italijo, v primeru jedrske nesreče pa bi utrpel sever Italije zelo resne posledice.

In kaj potem? Vsi gremo naprej in skrbimo po svojih najboljših močeh za lastne interese. Zavedajmo se, da smo zelo majhna država, z zelo majhnim vplivom v mednarodnem okolju. Vedno bomo spadali pod patronat nekoga, vsaj politično. In pri politiki se dela kuhinja. Daj-dam sistem daril, palic, korenčka in popuščanj, zavitih v celofan za ovce, ki volijo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
lepo si napisal

zdej pa to še pošlji na MZZ, da se Rupel več ne smeši in ne pošilja ostrih protestnih not Rusom.

italijane pa brezveze omejevat, bolje dat jim zemljo do vrhnike, pa bodo terminali 130km od meje.

volk_S

Pripravnik
17. avg 2007
759
0
16
44
Sej bi jo sami vzel, ampak je kraški Angleži, ki bodo pačas vse nas pokupil, ne dajo kar tako.

Mimogrede, folku sploh ni jasn, jedersko orožje, to je tista raketa, ki, če zadane, kar cel mest izbriše. Protiraketni ščit deluje preko satelita. Satelit se da sestrelit, prav tako bazo protiraketnih projektilov. Če pride do sranja, lahko pride samo do "orenk" sranja al pa nč.

Po drugi strani, le zakaj so Jelcina ZDA tako lepo tolerirali, Putina pa niti ne? Aja, mogoče zato, ker je Putin nagnal Judovske mafijce nazaj v Izrael?