Ne, tisto je bila pa povojna ureditev. Zanjo se pa lahko zahvališ Korošcu leta 1919, ki nas je šenkal srbom.
Domobranci so pa bili dejansko izdajalci lastnega naroda!
Moji starši so v 50. letih šli arbajtat v nemčijo, ker - je bilo pač stanje pri nas mizerno. Nihče se ne vpraša, kam je šel ves denar od reparacij
??? Ko je bilo pol Slovenije popaljene, izropane, pobite, izseljene?
Torej mati mi je pripovedovala zgodbo, ko je bila v nemčiji sobarica v enem hotelu, kjer je bil lastnik zagrižen nemec z vojaško zgodovino. Poslušala je, ko sta se s prijateljem pogovarjala v kabinetu, ta prijatelj ga je opozoril na (mojo mamo), torej da je očitno slovenka. Gospodar reče : "Ja, paziti se je treba teh ljudi, ker ti zarijejo nož v hrbet!"
Prijatelj reče: "Nein, to je slovenka. To so častni ljudje. Sem služil tam in slovencem se sme zaupati. "
Gospodar pa: "Je čisto vseeno. Sami sebe koljejo, to je balkan, je vseeno. K nam so hodili tožit sosede, mi smo pa morali potem urejat zadeve. "
Tako je to. Če nimaš niti toliko pameti da bi skupaj držal, si navaden primitivni balkanec. Slovenija ni balkan. Jo je pa do konca zastrupil - najprej kler ki jo je držal v neizobraženosti in revščini, potem pa še Juga. Danes pa Janša s svojo privatno stranko, kjer izdeluje samo razkol, da ima bolj mir pri vladanju.
Brezveze