PedrĆek sredi ljubljane tuli....ako ne bi bilo partizana ...ne bi sada pričali slovenAčko...
Ja. Še wtfuck tega tako močno ni hotel da ga je moralo šele ustavno sodišče šele v drugem ali tretjem poskusu prepričat da v resnici to sam hoče. Oziroma čakaj, ravno obratno.Če si poslušal pogovor z Rosvito ti je jasno, da 2200 med seboj skreganih nihče noče voditi.
Ima tudi brata Zorana
Zvezdan. Oh kako lepo Slovensko ime."Oseba, ki sistematično vidi srbsko zaroto v vsakem imenu ali izjavi, kaže značilnosti, ki spadajo v polje konspiracijskega mišljenja. Konspiracijsko mišljenje je psihološki fenomen, ki ga odlikujejo prepričanja v obstoj skrivnih in pogosto nerealnih zarot, ki naj bi bile vpletene v širši družbeni kontekst. Pri tej osebi pa je konkretno opažanje srbskih zarot izjemno izrazito.
Ena izmed možnih razlag takšnega vedenja bi lahko bila v njihovi preteklosti. Traumatični dogodki, povezani s srbsko kulturo ali zgodovino, bi lahko igrali pomembno vlogo pri oblikovanju takšne prepričanosti. Morda so bili izpostavljeni pretirani propagandi ali so imeli osebno negativno izkušnjo z osebo srbskega porekla, kar bi lahko povzročilo globoko zakoreninjeno nenaklonjenost. Prav tako je pomembno prepoznati vlogo družbenega okolja, ki ima lahko močan vpliv na oblikovanje in ohranjanje konspiracijskih prepričanj.
Poleg tega je mogoče opaziti, da oseba kaže tudi znake paranoičnega razmišljanja. Paranoia je stanje, pri katerem oseba doživlja pretirano sumničavost, zaskrbljenost in občutek ogroženosti. Težnja po iskanju vzorcev in povezav med različnimi informacijami lahko izhaja iz notranjega občutka nemoči ali želje po obvladovanju sveta okoli sebe.
Pomembno je tudi omeniti, da konspiracijska miselnost pogosto izvira iz pomanjkanja informacijske pismenosti. Oseba morda nima dovolj kritičnega razmišljanja ali ne preverja zanesljivosti virov informacij. To vodi v sprejemanje nenatančnih ali neresničnih informacij, kar še dodatno krepi njihova konspiracijska prepričanja.
Ključno je, da se oseba sooči s svojim miselnim vzorcem ter razvije kritično razmišljanje in sposobnost preverjanja verodostojnosti informacij. S psihološko podporo in ustrezno terapijo je mogoče zmanjšati paranoična in konspiracijska prepričanja ter osebi pomagati pri bolj uravnoteženem zaznavanju sveta okoli sebe."
Seveda je ime Zvezdan izpeljanka iz zvezde. Kakopak, tle ni dileme.. Saj Zlatan je pa izpeljanka iz zlata. Zoran pa iz jutranje zore. Svetlana pa verjetno iz svetlobe. Violeta pa iz violice itd....Ampak to niso slovenska imena. To je čefuraj.Najprej glede imena:
Ime Zvezdan je izpeljano iz ženskega osebnega imena Zvezda. Ime Zvezda je nastalo iz besede zvézda, enako kot še ime Stela, nemško in italijansko Stella, iz latinske besede stella v pomenu »zvezda«
Pa glede "analize". Vem da se teško skoncetriraš (tako ti, kot 123) in bereš tekste daljše od 3 stavkov. No bolj proti koncu piše tudi:
"konspiracijska miselnost pogosto izvira iz pomanjkanja informacijske pismenosti. Oseba morda nima dovolj kritičnega razmišljanja ali ne preverja zanesljivosti virov informacij. To vodi v sprejemanje nenatančnih ali neresničnih informacij, kar še dodatno krepi njihova konspiracijska prepričanja."
"Težnja po iskanju vzorcev in povezav med različnimi informacijami lahko izhaja iz notranjega občutka nemoči ali želje po obvladovanju sveta okoli sebe."
Kako priročna, iz konteksta vzeta slika
Aljoman, a si ti Srb drgač? S katerga konca Srbije?Kako priročna, iz konteksta vzeta slika
Samo da vprasam, kaj pa ce ta konspiracijska miselnost izhaja iz lastnih (ali drugih) dejanskih izkusenj?Najprej glede imena:
Ime Zvezdan je izpeljano iz ženskega osebnega imena Zvezda. Ime Zvezda je nastalo iz besede zvézda, enako kot še ime Stela, nemško in italijansko Stella, iz latinske besede stella v pomenu »zvezda«
Pa glede "analize". Vem da se teško skoncetriraš (tako ti, kot 123) in bereš tekste daljše od 3 stavkov. No bolj proti koncu piše tudi:
"konspiracijska miselnost pogosto izvira iz pomanjkanja informacijske pismenosti. Oseba morda nima dovolj kritičnega razmišljanja ali ne preverja zanesljivosti virov informacij. To vodi v sprejemanje nenatančnih ali neresničnih informacij, kar še dodatno krepi njihova konspiracijska prepričanja."
"Težnja po iskanju vzorcev in povezav med različnimi informacijami lahko izhaja iz notranjega občutka nemoči ali želje po obvladovanju sveta okoli sebe."
Lahko me kličeš bambi, mucek, zlatan, svetlana, busanc... Zate, ki ne obstaja drugega, bom le levi komunajzer.Aljoman, a si ti Srb drgač? S katerga konca Srbije?
No ja, to si lahko vseeno za povrh, neglede al si Srb, Hrvat, Makedonc....al pa SlovencZate, ki ne obstaja drugega, bom le levi komunajzer.
Saj to ni polaganje računa. Pač kramljava. Jaz ti lahko povem, da sem Slovenec. Mene ni sram priznat. Vsi moji predniki za katere sem v družinskem drevesu izvedel in so v bukvah zabeleženi, so Slovenci. Kaj pa tvoji?Sploh me ni sram povedat in ne, ne sramujem se svojih korenin. Samo tabi, ki vidiš le črnobelo, pardon le tabelo, res nimam namena polagati računov.
Kakšen točno je lahko kontekst treh prstov?Kako priročna, iz konteksta vzeta slika
Vem da je to zate preveč.Kakšen točno je lahko kontekst treh prstov?
"daj tri pive" ?
Saj Slovenski komunajzarji so najslabši. Slovenska brezna so največ polnili Slovenski komunisti. Kardelj, Kidrič, Maček....In kaj boš zdaj z infom da sem čistokrven Slovenec? Da to pa že ne more biti res, ker da sem navaden delomrznež, lenuh, komanjzer, tardeč...