Router

18zimoni

Pripravnik
27. jul 2008
279
0
16
Obala
Zaradi večjega dometa sem kupil nov TP-LINK router.Mimogrede domet po hiši je boljši le malenkostno.Zanima pa me zakaj je bil pri starem routerju dinamični ip,pri novem je pa statični ip.

Nastavitve starega routerja so izgledale takole.

Novi router ima pa take nastavitve

.

Povezava v splet mi deluje v obeh primerih.Če pa pri novem routerju ročno nastavim dinamičen ip mi povezava v splet ne dela.
Zanima me še če bi z DD-WRT ali Tomato nadgradnjo pridobil kaj na dometu routerja.Hvala za odgovore.

Lp

tony

Guru
23. jul 2007
9.743
1.527
113
Nimam pojma, v čem je štos (sem pa ravno včeraj sam upgrejdal softver na istem routerju in vidim, da imaš že naloženo zadnjo verzijo). Btw. kateri ISP je to in predvidevam, da imaš itak statični ip?

18zimoni

Pripravnik
27. jul 2008
279
0
16
Obala
Imam kabelski internet od Elkatv.Samo na starem routerju je bil dinamičen ip.Mislim da mora bit nekaj z mac naslovi.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Dej v start - run ali zaženi vpiši cmd - dej enter in vpiši ipconfig /all . Boš videl MAC od PC -ja .Pa poglej če imaš na routerju ali usmerjevalniku tega vpisanega ki je bil na starem routerju prejšnemu za pc . Kabelski internet je imel zaklenjen na MAC pc -ja .Kolikokrat si pa menjal že MAC na routerju ? Mogoče je bilo prevečkrat pa je AUTO dal static . Poklič na kabelski support da naj resetirajo . Drugače moraš čakati 24 ur od zadnjega dejanja .Vidim da sta različna ja . Imaš drug PC priklopljen in delaš vse na novo . Boš moral sporočiti v support ta novi MAC ali pa delati z tistim PC -jem ki je bil na starem routerju vpisan .

Nazadnje urejeno:

18zimoni

Pripravnik
27. jul 2008
279
0
16
Obala
Če dam nazaj stari router in grem na hitre nastavitve ter določim dinamičen ip zadeva dela,ko dam nov router in določim dinamičen ip zadeva ne dela.Tudi če pri novem routerju dam AutoDetect mi nastavi statični ip.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
MAC je problem .Vpiši tisti star MAC iz prejšnega routerja noter in dej dinamic .1. Resetiraj modem in počakaj par minut vklopi in počakaj da swe sinhronizira sam do konca . . Lahko resetiraš router zadaj cca 30 sekund in z cd zaženi še enkrat install pa probaj . Delaj z tistim pc ki si imel prvotno gor na starem routerju vpisanega . Kliči support da naj ti resetirajo linijo , ki si jo najbrž zabil z IP in različni MAC-i .

Nazadnje urejeno:

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Imajo tudi na Telesmehu po domače ali Telemachu probleme s tem routerjem z nastavitvami in so veselo menjali za netgearje .

18zimoni

Pripravnik
27. jul 2008
279
0
16
Obala
Kaj noben ne ve na koliko in kaj moram nastavit da bi povečal oddajno moč routerja.Zdaj imam take nastavitve.

screenshot30.jpg

Kaj moram povečat oddajno moč in moč antene,ali samo oddajno moč.Če ja me zanima za koliko.
Hvala za odgovore.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.778
113
Ojačanje antene boš težko kaj spremenil-to je lastnost same antene.
Spreminjaš oddajno moč

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik 18zimoni pravi:
Če dam nazaj stari router in grem na hitre nastavitve ter določim dinamičen ip zadeva dela,ko dam nov router in določim dinamičen ip zadeva ne dela.Tudi če pri novem routerju dam AutoDetect mi nastavi statični ip.
Sam nastavi pravilen IP naslov?

18zimoni

Pripravnik
27. jul 2008
279
0
16
Obala
Za koliko pa lahko povečam oddajno moč da je še v mejah normale.Na parih forumih sem bral da so uporabniki rešili problem z signalom po namestitvi dd-wrt,nikjer pa ne najdem za koliko je treba povečat moč.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
iz navodil:

Pred priključitvijo modema, naročnik sporoči operaterju MAC naslov, da ta omogoči vzpostavitev računalnika ali routerja z internetom.

Ali pa kot rečeno, na ruterju nastaviš enak MAC naslov, kot si ga imel prej: 00-1D-0F-E2-B9-87

Glede moči in ojačanja pa po malem spreminjaj, pa opazuj rezultat...

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.687
6.451
113
Mimogrede, poizkusi tudi spremeniti "11bgm mixed" v hitrosti, ki jih dejansko potrebuješ.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.778
113
Moč oddajanja. Jasno, če bo to sploh delovalo. Lahko da se samo spreminja cifra brez učinka
wink-1.gif

Če bo delovalo, bo do neke vrednosti vedno boljše, nato pa znova slabše zaradi popačenj signala in pregrevanja. Moreš si vzeti čas in testirati, da pogruntaš optimum.

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
... si bom kar sposodil temo

jest bi tudi rad naložil dd-wrt na moj ruter, pa imam en problem
z uradnim firmware mi je uspelo nadgradit TL-WR941ND_v2_v3_100929

-----------------------------------------
Firmware Version: 3.12.5 Build 100929 Rel.57776n
Hardware Version: WR941N v2/v3 00000000

in sem poiskal TP-Link WR941ND v2.0 Firmware: Webflash image tl-wr941nd-webflash.bin (probal sem tudi z v3.0)

sem dal upgrade pa mi tole izpiše ...

Error code: 18005
Upgrade unsuccessfully because the version of the upgraded file was incorrect. Please check the file name.

kaj delam narobe?? je mogoče krivo to da imam HwV v2/v3 ?

--- EDIT: sm že videl da moram najprej factory-to-ddwrt dat gor .. potem pa naprej
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

18zimoni

Pripravnik
27. jul 2008
279
0
16
Obala
Zakaj pa je sploh tisti Webflash image? Ker pri moji nadgradnji na dd-wrt je tudi prvo factory-to-ddwrt ,potem pa še Webflash image.Kaj je treba prvo enega uporabit in potem drugega al kako?

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
ej nimam pojma
smile-1.gif

mislim pa da če že imaš dd-wrt (starejšo verzijo) potem lahko z webflashom, drugače moraš pa factory_to_ddwrt ...
drugače sta pa enaka