Router povezava na sosedov modem

Seratna

Pripravnik
3. jul 2011
71
0
6
Trenutno imam še ADSL povezavo, ampak bom v kratkem prekinil z Siol-om, bi se pa rad vezal na sosedov modem, ki je oddaljen od mene cca 4 metre, vmes je samo zid, ker s tem nimam izkušenj me zanima ali je to mogoče in kako, kakšen modem ali kaj naj kupim, da se bom lahko vezal na soseda, mi lahko kdo kakšen nasvet in bolj detajlno opiše postopek, povezava bi delovala saj sosed večkrat pride k meni z svojim prenosnikom in normalno deluje preko svoje domače povezave, Hvala za vsak nasvet

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Sosi mora na modemu en port dati na DATA, prevrtati morata luknjo skozi zid (fi10 ni dovolj, če je konektor gor), potegniti kabel od modema (sosed), do tvojega routerja. Modem naj dela tudi kot router (vpiše naj upr. ime in geslo), ti pa na routerju naštelaj, da pridobi IP od modema (DHCP).

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Tle kolker razumem ni jasno ali ima sosed več IP-jev od ponudnika. Sicer pa dejansko najbolje kabel in samostojna povezava prek svojega PC ali routerja. Ali pa kar "veselo" brezžično na njegov router, če ga to ne moti.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Sosi mora na modemu en port dati na DATA, prevrtati morata luknjo skozi zid (fi10 ni dovolj, če je konektor gor), potegniti kabel od modema (sosed), do tvojega routerja. Modem naj dela tudi kot router (vpiše naj upr. ime in geslo), ti pa na routerju naštelaj, da pridobi IP od modema (DHCP).

Mislim da avtor(ica?) teme ni spraševala po tako kompleksni rešitvi...

@Seratna:
Sosed odobrava, da se ti povežeš na njegovo omrežje? Iz napisanega sklepam da imaš stacionarni računalnik brez wifija.
V kolikor imaš le en računalnik, ti je najlažji način, da kupiš USB ali PCI wifi kartico (dobrih 10€), sosed pa ti samo vpiše geslo do svojega omrežja (če pa ga slučajno nima pa se lahko tudi brez njega povežeš na omrežje).

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Zadnji stavek sem spregledal, res je, ali brezžična kartica ali pa usb kluček WiFi, nič komplicirat.