roštilj

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
pozdrav.gif
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Zakaj? Saj isto uporabim oglje, sam drug način da ga ogrejem (hitrejši predvsem).

Za "dimljenje" pa se da dodat kake koščke posebi za to pripravljenga lesa, vse brez lubja.
 

spanspan

Fizikalc
9. nov 2007
3.111
28
48
ljudje, vstran pometat roštilje, najboljše se spečejo čevapi v pečici --ne, ne samo šala, haha
 

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
Imam podobno, le bolj enostavno - Weber Smokey Joe Silver; dovolj velik za 5 oseb.

glede pokrova:
če pečeš čevape, pečeš odprto (brez pokrova); šnicle, kremenatle itd.. zaprto na direktnem ognju (nad briketi);
večje kose - pečenke (kilca +) pačeš na indirektnem ognju (briketi so ob straneh, ne pod mesom), pokrito,.. 2 uri; bolj sočnega mesa verjetno še nisi jedel.

priporočam še nakup dimnika (teci v Hofer) za pripravo briketov.

Če boš slučajno gledal Smokey Joe ne glej Classic, ker imajo zračnike narobe postavljene; Classic jih ima ob strani, previsoko - nad rešetko za oglje in zadeva ne dela ok; Silver ima zračnik na dnu in dela ko šus.
Meni ga je uspelo dobit na ebayu za 65 eur s poštnino vred.
 

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
samo mimogrede: Webrov raufnk (majo v Baubau) je boljši in opazno večji od tistga iz Hoferja (sam mam Weber, brat pa Hofer varianto)
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Petrol klub ga je mel oz. ga ima po normalni ceni...original weber.

Poln Hoferjev je čist dost, zda so še dodatno znižani tko da je 5€ al kolk.
bonk.gif
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
jaz imam sicer dva hoferjeva, samo nikoli še nisem obeh zapalil, če je že treba več oglja, potem en raufank zakurim, potem pa to razžarjeno usujem čez kup neprižganega, 10 minut, pa vse žari
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Takoje... funkcionalno pa je tudi isti drek, razen če si res "pedanten".

Ma saj lahko kupte Weberja, sam ne pa znanost iz tega delat, ker če ti Hoferjev ne pomaga, potem tud mesa ne boste znal spečt na žaru.
tongue-1.gif
 

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
boljši v čem?

je pa tudi opazno dražji

Hoferjev slabše vleče (ma spodaj ob strani bolj luknje za okras).
Sej gre tud s tem, ni pa isto. Pa če maš malo večji roštilj, rata malo švoh količina oglja/briketov.
 

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Chewape že lep čas (ko je grdo vreme) pečem tudi v pečici. Niso ravno iz roštilja, tako slabi pa tudi ne. Čisto okej pridejo ven
smile-1.gif
.