roštilj

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik softi pravi:
prvo delimo na plin in na oglje..če bi plin..gorenc
če bi oglje..pisker pa mreza

ostalo so nianse

imel gorenca, no..še zdaj vidi tam pod pultom. zdej kurim..za kilco čevapo mekani zakuri kres...ga ni čez tisti vonj sokov ki kapajo na oglje. a slika sosedov s slinam do kolene..neprecenljivo

Gorenc nima žara. Ima neke kovinske plate, pod katerimi gori plin. Na plato (ne kovinsko, ne marmorno) me ne zanima, zanima me z rešetko. Plinski, seveda, da lahko čez par minut po tem, ko se mi zalušta, že pečem. In zato iščem cenejšo alternatovo webru. Če sploh obstaja.
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
aha..vulkanski kamen, plin spodi segreje, to gor greje

ker sem si želel vedno hitro jesti..sem zadnjič razmišljal o brenerju..daš oglje gor..brener..in vola..

al sem kje kaj zaje
 

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik vanmarkus pravi:
pravi roštilj oz. gradele po naše so z vinsko trto ne pa oglje

In koliko trte je potrebne na leto za take Tr00 snobovske izpade ?
evil.gif


Oziroma drugace, kolikokrat na leto lahko vsak Slovenec zakuri zar, ce uboga tvojo kaprico in pokurimo vso trto, kar jo je v Sloveniji ? (pustimo to, da bo to samo eno leto)

snob!? vsak, ki ve kako roštilj zgleda ti bo isto rekel
količino pa ti bom znal povedat ko bom ta vikend stehtaln samo zate eno rundo
in jo pomnožil recimo da v sezoni 4-5 na mesec pržgem sezona traja od aprila pa do konc septembra

btw porabiš ti več keša za kilo oglja kot pa js za kilo trte
 
Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik softi pravi:
aha..vulkanski kamen, plin spodi segreje, to gor greje

ker sem si želel vedno hitro jesti..sem zadnjič razmišljal o brenerju..daš oglje gor..brener..in vola..

al sem kje kaj zaje

Blizu si blizu, princip je isti. Weber nima lave, ampak spodaj še neke jeklene stvari, prevlečene z neko keramiko (vsaj kolikor sem razumel). Takod da maščoba tja gor kplja in je v pistvu enak efekt, kot ko kaplja na oglje ali lavo (samo da je tule lažje pucat). Sem probal meso s tega žara in je vsaj enako dobro kot pečeno na navadnem oglju.
Če bi mel pa dnar, pa kresem boljši model, na akterega se da še mal sekancev vržt (lahko tudi od trte), za aromo. Sam bi moral najprej na lotu zadet.
Jebiga, len in neučakan sem. Rad roštiljam, sam se mi ne da z ogljem j... in čakat nanj.
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
aha..vulkanski kamen, plin spodi segreje, to gor greje

ker sem si želel vedno hitro jesti..sem zadnjič razmišljal o brenerju..daš oglje gor..brener..in vola..

al sem kje kaj zaje

jaz mam oglje v 15 minutah pripravljeno, je samo še plin hitreje

vzameš brener in razžariš 3-5 kosov, potem zasuješ s kupom oglja in ventilator zraven

popiješ pivo ali dva, razjebeš kup in začneš pečt
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
aha..vulkanski kamen, plin spodi segreje, to gor greje

ker sem si želel vedno hitro jesti..sem zadnjič razmišljal o brenerju..daš oglje gor..brener..in vola..

al sem kje kaj zaje

jaz mam oglje v 15 minutah pripravljeno, je samo še plin hitreje

vzameš brener in razžariš 3-5 kosov, potem zasuješ s kupom oglja in ventilator zraven

popiješ pivo ali dva, razjebeš kup in začneš pečt
Tako ja. Star sušilnik za lase je obvezna oprema
cheer.gif

Če ni štroma blizu, pa en 120mm računalniški ventilator na 12V paketek baterij.
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83

Tole si kupte, pa ne rabte nobenih ventilatorjev pa bullshita. Nasuješ, daš nekaj spodaj, prižgeš pa greš za 10min stran. Prideš nazaj in streseš v grill.

PS. Jaz sem dobil svojega za pod 10€ v hoferju, 100% bodo letos spet meli tole.
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:

ker sem si želel vedno hitro jesti..sem zadnjič razmišljal o brenerju..daš oglje gor..brener..in vola..

To je stalna praksa sezonskih gostincev na Hrvaškem.
To so taki, ki imajo poleg apartmajske hiše še lokalček, ki obratuje od 1.6-30.9 in v bistvu niso pravi gostici, ker se jim ne da kaj dosti in tudi pri ognju hvatajo krivine
smile-1.gif
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Ja, če imaš en mikro žar na brikete je takle dimnik uporaben. Za večjo količino oglja pač ni.
Ventilator zmaga
grin1.gif
 

Rocco

Pripravnik
17. jan 2008
200
0
16
Ljubljana
V baumaxu v Lj so imeli včer natanko enega zapakiranega Webra iz kataloga.


No zdaj ga nimajo več. Danes ga sestavim in zakurim
smile-1.gif


Chimney je pa tud fajn, morda ga ima ebay kaj ceneje, od Webra dimnik je cca 70€ #fail
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Uf...ne seri gre ogromno notri.

Pa tudi če rabiš še več, streseš notri pol pa oglje ali brikete čez in se bodo spet vneli če spodaj že na polno gorijo ti iz čimnija.

Meni vseeno....komplicirajte si lajf.
tongue-1.gif
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Uf...ne seri gre ogromno notri.

Pa tudi če rabiš še več, streseš notri pol pa oglje ali brikete čez in se bodo spet vneli če spodaj že na polno gorijo ti iz čimnija.

Meni vseeno....komplicirajte si lajf.
tongue-1.gif

Kako da si ga kompliciram, če imam v celih 5min pripravljen žar za peko.
confused-1.gif
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Saj ni problem (disi fino), ampak kako dolgo se lahko to gres, preden bi unicil vse trte, namesto da bi samo kuril tisto, kar je porezano (odpadek) ? To se lahko spila dolocen procent snobov, ce bi se hoteli vsi, bi bilo v enem letu konec zabave - isto kot ce bi vsak vikend vsaka familija pekla jagencka - nimas kje vzeti, pa verjamem, da bi vsakemu pasalo
wink-1.gif


Napisi kolicino, bova potem racunala dalje.
 

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Bolj kot ekologija uničevanja trte bi mene skrbele vse strupene snovi, ki so se v letih nabrale v takem lesu zaradi špricanja in da se ti to potem cmari direkt v hrano, hvala ne.
 

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
prvo delimo na plin in na oglje..če bi plin..gorenc
če bi oglje..pisker pa mreza

ostalo so nianse

imel gorenca, no..še zdaj vidi tam pod pultom. zdej kurim..za kilco čevapo mekani zakuri kres...ga ni čez tisti vonj sokov ki kapajo na oglje. a slika sosedov s slinam do kolene..neprecenljivo

Gorenc nima žara. Ima neke kovinske plate, pod katerimi gori plin. Na plato (ne kovinsko, ne marmorno) me ne zanima, zanima me z rešetko. Plinski, seveda, da lahko čez par minut po tem, ko se mi zalušta, že pečem. In zato iščem cenejšo alternatovo webru. Če sploh obstaja.

Kaj pa takmule Gurencu manjka?
evil.gif


64905_1630141151696_1181617461_1767290_8083104_n.jpg