Ko sem se po dolgih letih študija v Parizu sredi šestdesetih let vrnil v domovino, se je na mestu, kjer sem opravljal svojo službo, spletlo lepo prijateljstvo z dekletom. To prijateljstvo bi lahko preraslo v ljubezen, a sva se sporazumno odpovedala drug drugemu zaradi višje vrednote: mojega duhovniškega poslanstva. Šla sva vsak svojo pot. Nikoli se nisva toliko zbližala, da bi se iz tega lahko rodil otrok, kar je gospa potrdila tudi v objavljenem članku. Razšla sva se nekako tako, kakor sta se Črtomir in Bogomila iz Krsta pri Savici odpovedala zemeljski ljubezni iz višjih razlogov.
Kardinal Rode za Radio Ognjišče
Pogovor Sekuja Condeja s kardinalom Rodetom v Odmevih
Ste pripravljeni na test očetovstva?
Kadar koli. Brez vsakega zadržka. Ponavljam: brez vsakega zadržka, kadar koli, vsak trenutek.
Napovedali ste tudi sodni pregon. Proti komu boste vložili tožbe?
Po vsem, kar so mi povzročili ti ljudje, trpljenja in bolečin, mislim, da si to tudi zaslužijo.
Kako pa je vse to vplivalo na vaše odnose v Vatikanu?
Vatikan ne naseda takim informacijam anonimnih ljudi - in ti nastopajo v članku g. Karbe. Takim informacijamVatikan ne naseda in jim ne verjame. Vatikan ni naiven in ne naseda takim čenčam.
Ste bili v času, odkar veste za zgodbo, v stiku z go. Tanjo ali g. Petrom?
Z go. Tanjo nisem govoril, sem pa govoril včeraj z g. Petrom. On pravzaprav ne ve, kdo je njegov oče, ker mu mati tega ni povedala. Njihova stvar. Je pa res, da že 22 let ne komunicirata. To mi je povedal včeraj.
Tako da, verniki v Kristusa, ne nasedajte levičarskim medijem!