Ročno orodje višjega cenovnega razreda :)

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
točno tako. Za hobi program, se ne kopuje profesionalno orodje. AMPAK, tudi nekatero hoby orodje, ni vredno naziva "orodje". Je že tolko kitajskega sranja, da je včasih že umetnost narediti kaj s tem. Res je, kot je napisal @kalbo, da je važna natančnost. Sam še dodam, kompaktnost. Ne pa da se ti med žaganjem na pol razleti žaga. Tako da, je dobro vedeti, kaj je najslabše in kaj je predobro(cena) za hoby program. V temi od motornih žag, smo našli motorno žago, ki pri nas stane 300€... +neki popust... na 280€, v tujini (dojčeland) je bila enaka žaga znižana iz 300€ na 220€. Tako da če imaš kje kakšnega prjatla, sorodnika...(menda so vsi pametni že v tujini), v tujini, je najeneje, da ti jo kupi in prinese.
Sam sem pred kratkim gledal vijačnike/vrtalnike. Ogromna izbira od 30€-300€. min in max odpade. Torej kaj kupiti za hoby program? Kolk V in A naj bi imel?? Da se baterija napolni v doglednem času, ne pa 4-6 ur.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
no, predlagaj mi neko zadevo do 100€

Sem pa mal gledal te zadeve v tujini. Kr mal presenečen. Pr motornih žagah je blo cenej tujina, tukaj pa obratni

tujina
merkur

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Pravi vijačnik za knauf plate je itak še vedno na štrom, tega ne moreš delat kvalitetno brez tega.
Zdaj pa mal serješ knauf šraufe model, to pa ni niti slučajno res.

Sem šraufal precej let z akku hiltijem, še nimh model, se skrijejo vsi kablaši pred njim, pred novim liion pa sploh.
Seveda govorim o namenskih šraufarcah za knaufarje, ne mi zdaj o tistih a-je-to knaufarjih, ki šraufajo z navadno baterijsko šraufarco.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.733
9.512
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Pretiravat tudi ni z bau bau robo, ker tisto je res po večini šrot kot se zagre. Ko ga rabiš ali crkne ali razpade ali ne opravi dela tako kot se pričakuje od njega.
Osnovno orodje se splača imet malo bolj na nivoju, če ga želiš dolgo imet ( govorim o desetletjih) in da bo delalo vsakič ko ga primeš v roke.

Vsaj moje zkušnje so take. Je doma še praktično vso orodje od fotra, po večini še vse v aluminij ohišju ( torej vse 30+ let...pa tja do 50). Kar je novitet so povečini baterijske zadeve.

Sicer žaga z linka je res za profi uporabo (parketar) in je treba razmislit koliko se jo dejansko rabi..lahko tudi za hobi..a to je že kos, ki ga je treba izkoristit. In če ga bo definitivno trpežno živinče.
( Čeprav spet...ako ne rabiš mobilnosti, imaš delavnico, dosti delaš z lesom se splača pogledat za kombinirko, ki jo dobiš tam za jurja in pol..in tu bo taka žaga igračka).

Manjka podatek čemu naj bi bila namenjena.

Ne misli da bo Makitta letnik 2016 še pri življenju leta 2046. Pozabi, bilo i prošlo. Men je baubau fleksarica šibala 10 let občasne uporabe, res je crknila v najslabšem momentu...khm, ko sem jo rabil
cry12bpy.gif
. Pa sem se počil v avto, pa šel po drugo, vzelo pol ure, pa če to naredim še trikrat v naslednjih 20 letih ne bom na istem kešu, kot če bi v štartu vzel Makitto.

Se spomnim zgodbe bojga znanca z eno štemarico direkt iz Baubava. Kupljena je bla ob začetku gradnje hiše, jest sem se mu režal, da do prve plate ne bo zdržala, JBG da ko bo crknila bo šel pa po drugo. To revše ubogo kitajsko je preštemalo popolnoma vse, kar je blo pri tisti hiši za poštemat, ko sva štemala za štrom in vodovod je smrdelo iz nje da je blo veselje, še jajčka za malico bi si lahko spekla na njej. Zdej je na častnem mestu v garaži te hiše, ohišje je nerazpoznavno, šiba pa še.
grims-1.gif
pol se pa pejt. Makitina bormašina mu je crknila pa po dvej letih zmerne uporabe, ravno ko se je garancija iztekla. Pol se pa pejt.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
dobro napisano, pa še res je.
hysterical-1.gif

Zdej pa men povej, kakšn vijačnik/vrtalnik naj kupim??? Pa 2 baterije mora imet. Za hobi program.
Pa še , al se kje da adapter kupit nov za staro zadevo. Crko adapter
redface-1.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.369
2.745
113
Drzi, kar si napisal, vendar, ce bi imel enako tezko semi profi ali profi orodje bi bilo hitreje vse skupaj. Sem kolegu pomagal stemat, na voljo je bil en hud hitachi, ki si ga vodoravno drzal lahko le par deset sekund, profi hilti, pod 200 eur B&D in Lidl masina, ki je spustila duso po 2 urah.
smile-1.gif
Za delat luknje v plato je seveda zmagal Hitachi, za elektriko po stenah v cegel - B&D, ker je bil najlazji. Pofl roba pa je bila dejansko presvoh, za cegel se, se, kaj vec pa si ne predstavljam.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.821
6.784
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik lanos pravi:

Sem pa mal gledal te zadeve v tujini. Kr mal presenečen. Pr motornih žagah je blo cenej tujina, tukaj pa obratni

tujina
merkur
Sem out pa tudi sam veš kako bo izgledala večina sravfov. Ker 15cm sravfov z bau masinco ne boš sravfov. Btw, hofer orodje se mi zdi nekoliko boljše kot lidl. Oboje pa je nekako konkurenca bau. Pa nihče ne komplicira z garancijo.
Imam neko staro bau z dvema baterijama. Da bi sravfal 10cm vijake v les lahko pozabim (tudi pri novi), za tistih nekaj spaxov letno je pa ok.
In ja, dve bateriji se mi zdita must have. Sicer se ponovi zgornja zgodba. Prazna vsakič ko jo rabiš za kaj več kot nekaj stavkov, pa da je nisi polnil pred delom.

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.641
10.839
113
Jaz imam enega starejšega hitaæija na 14V še in NICd baterije. dela povsem super relativno lahek in zmogljiv, sploh za kakšno knaufanje..šraufa tudi trubo šraufe v beton itd.. Je pa to bilo v rangu 100 € takrat novo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.121
4.094
113
Za vijačit resne zadeve se kupi udarni vijačnik. 50nm od navadnih hi-end mašin bo dovolj za vijačenje ohoho zadev ampak se bo pojavil problem v tvojih rokah.

Glede nasveta za lanosa, tole je eden najbolj prodajanih vijačnikov/vrtalnikov/udarnih vrtalnikov v EU, ima dober price performance.

Če rabiš za vijačit resne zadeve kupiš pa še tole (nima baterije, uporabiš tiste od vrtalnika).

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.733
9.512
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:

tujina
merkur
Sem out pa tudi sam veš kako bo izgledala večina sravfov. Ker 15cm sravfov z bau masinco ne boš sravfov. Btw, hofer orodje se mi zdi nekoliko boljše kot lidl. Oboje pa je nekako konkurenca bau. Pa nihče ne komplicira z garancijo.
Imam neko staro bau z dvema baterijama. Da bi sravfal 10cm vijake v les lahko pozabim (tudi pri novi), za tistih nekaj spaxov letno je pa ok.
In ja, dve bateriji se mi zdita must have. Sicer se ponovi zgornja zgodba. Prazna vsakič ko jo rabiš za kaj več kot nekaj stavkov, pa da je nisi polnil pred delom.

Mogoče pa niso tvoje mašine krive, lohk si tud ti NESP pa jih ne znaš uporabljat
bonk.gif

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.733
9.512
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Pravi vijačnik za knauf plate je itak še vedno na štrom, tega ne moreš delat kvalitetno brez tega.
Zdaj pa mal serješ knauf šraufe model, to pa ni niti slučajno res.

Sem šraufal precej let z akku hiltijem, še nimh model, se skrijejo vsi kablaši pred njim, pred novim liion pa sploh.
Seveda govorim o namenskih šraufarcah za knaufarje, ne mi zdaj o tistih a-je-to knaufarjih, ki šraufajo z navadno baterijsko šraufarco.
Mogoče, ko se jest kupoval precej let nazaj so profiji vsi do zadnjega kupoval Makitte na kabel s 6000 vrtljaji minimum. Dej link, jest žal ne najdem, pa sem iskal ravni da nebi knauf vijakov sral.